• Cap de colla, nou joc que difon la cultura castellera

    portadaNacho Pascual va presentar Cap de colla, un joc que difon la cultura castellera amb una dinàmica divertida, àgil i de joc estratègic, a El Club del joc del mes de febrer que es celebrar a la llibreria La Font de Mimir. Cap de colla ha esdevingut producte llicenciat per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

    Image-1.pngImage-3.pngCap de colla, nou joc que difon la cultura castellera

    Carles Ramón Mansa, propietari de la llibreria La Font de Mimir, i Nacho Pascual.

    Image-2.png

    Nacho Pascual i Xavi Vallverdú, autors del  joc i guitarra i teclat del grup tarragoní Bongo Botrako, saben de sobres què és passar centenars d’hores mortes a aeroports, hotels, furgonetes esperant per fer proves de so, per actuar o per tornar a casa. Des que van néixer, l’any 2007, el grup ja ha fet més de 400 concerts al llarg de tretze països. Bongo Botrako compta amb tres discos al mercat i l’autoria del hit mundial Todos los días sale el Sol amb més de 10 milions de reproduccions a Youtube.

    Aquest handicap de les estones mortes és el que té formar part d’una de les bandes catalanes que més gira a nivel internacional. D’aquest temps aparentment improductiu neix l’univers de Cap de Colla que pretén difondre la cultura del joc i tot el que implica i donar a conèixer de manera lúdica una de les tradicions catalanes amb més projecció internacional: el món  casteller. La idea neix a partir d’una partida del clàssic Majhong, el poquer xinès, on descobreixen que la dinàmica podria ser aplicada a l’àmbit casteller amb una baralla de cartes que permetés muntar, de forma fidel, les estructures castelleres. Després hi van afegir els daus per afegir-hi emoció i la part més addictiva.

    El Cap de colla és un joc de cartes en el que s’alcen castells en una sèrie de rondes, imitant una diada castellera. Primer cal assajar i recollir un seguit de cartes que decidiran per quina estructura ens decantem. Després arriba el moment de sortir a plaça, s’intenta alçar el castell més alt i el resultat al fer sonar les gralles es decideix amb un parell de daus. L’estratègia i atzar, en dosis molt ben anivellades, fan d’aquesta experiència quelcom més que entretingut. Tot el fet casteller en un joc de cartes. L’encert en l’ordre dels castells, el repte de fer un castell abans que les altres colles, el risc de fer un castell al límit de les possibilitats de la teva colla, la bona gestió dels intents, el gran final dels pilars. Cap de colla és el joc de la gent que els emociona els castells i de la gent a qui agraden els jocs addictius.

    Print Friendly, PDF & Email

Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes