• Espectacle sobre la vida i l’obra del mestre Fabra el 28 de juny, al Palau Robert

    L’actor Òscar Intente interpretarà el monòleg «Pompeu Fabra: jugada mestra!» el dijous 28 de juny, a les 19.30 hores, a la Sala d’Actes del Palau Robert. L’espectacle utilitza la metàfora esportiva per introduir-nos a la dimensió científica, humana i ciutadana del geni ordenador de la llengua catalana, coincidint amb l’Any Pompeu Fabra 2018.
    L’espectacle comença amb la interpel·lació d’un tennista al públic sobre si és possible jugar a tennis sense regles. Afirma que no és possible i que en l’esport, com en la llengua, cal compartir unes normes i acceptar-les per jugar bé. Normes com les que va  proposar Pompeu Fabra, un tennista apassionat, per al català, que van ser acceptades i compartides per tothom.
    El monòleg, dirigit per Maria P. Pla, està escrit per Òscar Intente i produït per la companyia Inútils Mots. Una proposta  que apropa als ciutadans  la figura de Pompeu Fabra d’una manera lúdica i amena. Fabra va presidir la Unió Catalana de Federacions Esportives i va mostrar sempre una gran afició pel món de l’esport.
    Durant la representació, a més d’informació biogràfica sobre Fabra, es fa esment de les valoracions que van fer sobre la seva figura escriptors  tan rellevants com ara Pla, Fuster, Carles Riba o Pere Quart.
    L’espectacle es va estrenar el dia de la inauguració de l’exposició itinerant “Pompeu Fabra. Una llengua completa”, creada per la Direcció General de Política Lingüística, que es pot visitar a l’Arts Santa Mònica fins al 7 de juliol, i que arribarà a 80 espais de 50 localitats al llarg de 2018 gràcies la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i les diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.
    També cal remarcar que el Palau Robert dedica l’aparador  a la figura de Pompeu Fabra i al català. Aquesta iniciativa pretén apropar a tots els visitants del centre les grans dades de la llengua catalana en l’actualitat i el paper que va tenir Fabra en aquesta situació, amb textos en català, castellà, anglès i francès.

Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes