• Un espectacle teatral que combina literatura, dansa i música, l’homenatge al Mestre en l’acte de cloenda de l’Any Fabra

    L’acte de cloenda se celebrarà el dilluns 17 de desembre al Teatre Nacional de Catalunya
    Un espectacle teatral que combina literatura, dansa i música, l'homenatge al Mestre en l'acte de cloenda de l'Any Fabra

    Autor: Carles Varela i Burch

    Un espectacle teatral que combina literatura, dansa i música, l'homenatge al Mestre en l'acte de cloenda de l'Any Fabra

    La commemoració de l’Any Fabra, que se celebrarà el dilluns 17 de desembre, a les 18.30 h, a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya (Plaça de les Arts, 1, de Barcelona), culminarà amb un gran espectacle titulat Estimat Mestre. Es tracta d’un espectacle emotiu, eminentment teatral, amb què es vol retre homenatge a la figura de Pompeu Fabra i al llegat de la seva obra. Dirigit per Carme Portaceli, hi intervindran figures de renom de les arts escèniques catalanes com els actors Pere Arquillué, Pepa López, Pol López i Rosa Renom, la coreògrafa Sol Picó, la violoncel·lista Alba Haro i el cantautor Juan Manuel Galeas. També hi prendrà part l’escriptor Biel Mesquida.

    Estimat Mestre té com a fil conductor els anys d’exili de Pompeu Fabra i la relació que va mantenir amb altres escriptors i exiliats. Al llarg de l’espectacle es fan referències constants a l’època de joventut de Fabra, per mostrar les seves ambicions i aspiracions, el seu esperit de treball infatigable i per conèixer l’amistat que va forjar amb altres figures literàries d’àmbit europeu. Estimat Mestre és l’homenatge que des de les arts escèniques es dedica al seny ordenador de la llengua catalana en un espectacle que relliga fragments teatrals, poemes, dansa, música i la lectura de cartes reveladores.

    El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, presidirà l’acte que també comptarà amb l’assistència de la consellera de Cultura, Laura Borràs, i la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa. L’espectacle posarà de relleu les dimensions que ha tingut la commemoració i la implicació d’ajuntaments, associacions, universitats i entitats de tot Catalunya.

    L’acte està obert a tothom però per motius d’aforament cal fer la inscripció, emplenant aquest formulari. Les persones que ho facin rebran un correu electrònic de confirmació, que caldrà mostrar el dia de l’acte per poder accedir a l’interior de la sala.

    En l’espectacle Estimat Mestre hi intervindran figures de renom de les arts escèniques

Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes