• Centenari del naixement de Joan Brossa

    Demà farà cent anys del naixement del poeta, dramaturg i artista plàstic (1919-1998). Va ser un dels fundadors del grup artístic Dau al Set, i autor d’una obra que no contempla les fronteres entre les diferents disciplines artístiques.

    La seva obra literària, de dimensions excepcionals, es caracteritza per l’experimentació amb el llenguatge i la utilització de tot tipus de tècniques i estils, des dels models estròfics clàssics, fins a la poesia conceptual, el teatre surrealista i els guions de cinema experimentals. Aquest procés continu d’investigació metalingüística l’encamina progressivament cap a la poesia visual, l’escultura i la performance.

    Només cap al final de la seva carrera va rebre el ple reconeixement, amb nombroses traduccions i múltiples premis i honors que l’assenyalen com a una de les figures cabdals de la literatura i les arts visuals del segle vint.

    El 19 de gener del 2019 començarà l’Any Joan Brossa amb motiu de la commemoració del centenari del naixement del poeta. Serà comissariat per Manel Guerrero i coordinat des de la Fundació Joan Brossa per Judith Barnés. A banda de consolidar la seu de la Fundació com un espai de referència per a la ciutat de Barcelona, l’Any Joan Brossa té alguns objectius a assolir. En primer lloc, aconseguir l’edició i/o reedició de la poesia de Brossa per tal que s’hi pugui accedir fàcilment i es fomenti la lectura i el coneixement del corpus poètic brossià. En segon lloc, generar noves mirades a partir de l’obra del poeta per afavorir-ne la representació en l’àmbit del teatre i l’experimentació en el camp de la pràctica artística tot donant cabuda a noves generacions de creadors. Per acabar, teixir una constel·lació brossiana potent que aculli totes aquelles entitats que vulguin retre homenatge al poeta i que tinguin interès a formar part de l’Any Brossa.

    Print Friendly, PDF & Email

Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes