• Luiz i Lluís, aprenent i voluntari

  El Luiz és un dels nostres alumnes més experimentats. El reconeixereu per la seva alçada i uns cabells blancs esbullats. És una persona molt participativa, que va aparèixer al B2 amb tot de llibres sota el braç (ell estima els llibres i és traductor) i gràcies a això fa uns mesos vam muntar un petit punt d’intercanvi de llibres. Avui ha dut un amic a classe, el Lluís. Ens han explicat que es van conèixer en una parada de llibres de segona mà de Sant Andreu, que el Luiz tenia un llibre a la mà i el Lluís li va dir: “Te’l recomano, és molt bo”… O va ser a l’irevés? Luiz i Lluís, Lluís i Luiz… Tant se val. D’aquí va començar una amistat i tot xerrant van descobrir que l’un feia un curs de català i que l’altre estava apuntat al VxL, sí, al programa de voluntariat per la llengua. I, au som-hi, s’engresquen, fan una parella lingüística i queden per xerrar. On xerren? En un banc si fa bo, en un bar si fa fred o voltant pel Raval o pel Born si tenen més temps, que a l’un li agrada fer de guia i l’altre és curiós com ell sol i tots dos, plegats, de coses, en saben un tou…

  A veure si els trobeu a la foto amb tot el grup de Bàsic 3 dient… Va… A veure si ho sabeu, què dius en català quan et fan una foto?

  Us animeu a fer de voluntaris o aprenents? És molt fàcil, només heu d’omplir un formulari al web vxl.cat.

 1. Luiz

  15 gen. 20
  18:37 #

  Hola Mireia,
  Estic molt content amb els teus comentaris sobre els dos Lluises.
  Nosaltres estudiants, no podem prescindir de l’escola, en aquest cas el Consorci. Però el voluntariat de la llengua, contribueix en molt en la inserció dels aprenents en la societat: comerços, museus, patrimoni històric, i altres aspectes de la ciutat. La professora i el voluntari són un tàndem que ens ajuden a aprendre més ràpidament l’idioma i integrar-nos a la societat que ens acull. Gràcies


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes