• Política Lingüística crea un catàleg de videojocs en català

  Captura de la pàgina web de videojocs

  La Direcció General de Política Lingüística ha creat VDJOC, una base de dades interactiva de videojocs que tenen l’opció de llengua en català, amb l’objectiu de mostrar-ne la disponibilitat, encara molt deficitària, impulsar-ne el consum i sobretot promoure que l’oferta en català d’aquests productes tecnològics sigui creixent. Actualment només un 5,5 % dels videojocs que es consumeixen a Catalunya són en català. Aquest aparador dels videojocs comercials disponibles en català s’actualitzarà permanentment. Els usuaris i les empreses poden fer arribar els jocs que poden ser incorporats a la base de dades a través d’aquest formulari.

  VDJOC agrupa una cinquantena de videojocs en llengua catalana organitzats en 12 categories: acció-aventura, arcade, esports, estratègia, infantils, jocs seriosos (serious games), musical, plataformes, rol, simulació, terror i trencaclosques. Ofereix un cercador per facilitar-ne la consulta, que també permet el filtratge per categories. Cada videojoc té una fitxa informativa amb l’estudi que l’ha desenvolupat, el gènere, les plataformes a través de les quals es pot jugar, l’edat recomanada, el tràiler i l’accés al web del joc. Alguns d’aquests videojocs han rebut el suport de la Direcció General de Política Lingüística.

  Públic jove i en augment

  Els darrers anys es constata que creix el consum dels videojocs, especialment entre el públic jove. El 47% de la població de 14 anys o més ha jugat a videojocs els últims 3 mesos, segons l’Estadística de participació cultural de Catalunya que realitza el Departament de Cultura anualment. El consum de videojocs ha crescut des del 2017 en què era del 36, 5% i el 2018 que era del 39,6 %.

  El 2019, l’idioma de més consum en els videojocs a Catalunya ha estat el castellà (63,7 %), seguit de l’anglès (28,9 %), a molta distància del 5,5 % de la disponibilitat en català.

  El suport més habitual per jugar és el mòbil (69,4 %), que creix com a suport del joc des del 2017 que era del 56,7 % i el 2018 que era el 59,4 % . En segon lloc, a molta distància, la videoconsola (25,9 %).

  Per impulsar la presència del català en els videojocs, Política Lingüística disposa d’una línia de subvencions per a la incorporació de la llengua catalana en productes tecnològics obert a les empreses del sector.

  VDJOC, que estarà permanentment actualitzat, permet consultar interactivament l’oferta disponible en català


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes