• “Detrás de las palabras – 50 poemas comentados”, de Joan Margarit

    Tornant a parlar de Joan Margarit, hi ha un altre llibre seu, Darrera les paraules, 50 poemes comentats, que em va semblar excel·lent, tant per al lector de versos, com per a les professores i professors de català (quina petulància la meva, limitat aprenent).

    Els poemes del Joan són comentats per diversos poetes, novel·listes, professors, dramaturgs, etc. És un llibre molt ric, també, perquè Margarit mai va traduir la seva pròpia obra, sinó que la va versionar, i és bo conèixer la diferència entre versió i traducció.

    La diversitat d’artistes que comenten els 50 poemes permet veure l’obra del poeta com si fos un calidoscopi que a cada petit gir presenta una imatge diferent.

    En el meu cas, sempre em va sorprendre aquesta varietat de punts de vista, de relectures diferents. Si abans ja m’agradava la poesia del Joan, ara més encara, perquè sembla que, encara imprès, el poema és una espècie d’incertesa, d’una cosa nova a descobrir després de cada lectura pròpia i de l’aliena. Beneïda diversitat…

    Text de: Luiz Carlos Neves


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes