• Política Lingüística publica ‘Nou itineraris: Ruta de les Homilies d’Organyà’ per conèixer els llocs més emblemàtics de la llengua catalana

    Ruta de les Homilies d’OrganyàLa Direcció General de Política Lingüística ha publicat en línia Nou itineraris: Ruta de les Homilies d’Organyà que aplega nou itineraris per indrets emblemàtics per a la configuració del català i per tot l’espai lingüístic compartits on es parla. Aquesta proposta s’integra dins els Camins del català, rutes que tenen l’objectiu de conèixer millor la llengua catalana en el seu context territorial: els parlants, les figures il·lustres que l’han feta créixer i l’han millorada, la petja que la llengua deixa en el país en forma de topònims i les varietats dialectals, etc. La informació s’adreça a tothom qui vulgui conèixer millor la llengua catalana i, molt especialment, a les persones que s’hi estan aproximant mitjançant els cursos de català de nivells mitjans i superiors o a través de programes com el Voluntariat per la llengua. També està adreçada a les entitats que promouen el coneixement i l’ús del català.

    La publicació està estructurada en nou localitzacions i inclou dades, fotografies i curiositats. La primera és a Organyà (Alt Urgell) com a símbol de la naixença de la llengua catalana, i la resta transcorren per Palma (Mallorca), l’Alguer (Sardenya), Beniarjó – Gandia (la Safor), Folgueroles (Osona), Prada de Conflent, Montserrat, Andorra i Castelló.

    Els continguts de la guia són fruit d’un exhaustiu treball de documentació del lingüista i professor David Paloma, que els presenta d’una forma amena perquè es puguin llegir tant des de casa com directament emplaçats en els llocs evocats.

    La ruta objecte d’aquesta publicació és una iniciativa dels Amics de les Homilies d’Organyà per refermar el compromís ciutadà amb el català i enfortir lligams entre els indrets on es parla. Actualment forma part dels Camins del Català que impulsa la Generalitat de Catalunya, amb el suport de les direccions generals de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana, del Govern de les Illes Balears i del Govern d’Andorra, i de diversos ajuntaments i diputacions de Catalunya.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes