• Una historieta d’Ignasi Iglesias

  Una de les millors maneres que he trobat de llegir al carrer és parar-me davant una botiga i degustar els petits cartells de publicitat, fixats, més bé o malament, als laterals de les portes dels comerços i dels edificis. Pot ser l’anunci d’un concert, d’una obra de teatre, d’una reunió de veïns, etc. Els temes són els més variats. Si alguna cosa m’interessa, prenc una foto “i faig camí en caminar”.

  En aquesta oportunitat, vaig trobar l’anunci d’una futura publicació d’un còmic. Fan publicitat de la historieta i convoquen els lectors a comprar, amb anticipació, un, dos, deu, o quants exemplars es vulgui, per a regalar als amics i amigues, a un preu ben solidari, dos euros.

  La futura publicació es diu Ignasi Iglesias, el poeta del poble  i és un homenatge, en el gènere còmic, amb il·lustracions de David Maynar i guió de Pau Vinyes i Roig.

  Per a qui vulgui tafanejar sobre la vida d’Iglesias, ha de baixar en l’estació de Fabra i Puig de la línia vermella del metro. Aquesta estació és a Sant Andreu de Palomar, on fa molt temps va existir una petita ciutat obrera, posteriorment absorbida per Barcelona. L’Arenal, per exemple, no és per l’existència d’un arenal a la regió, sinó per un carrer molt llarg, anomenat Concepció Arenal, en homenatge a una precursora del feminisme en ple Segle XIX.

  Un cop allí, llegim el mapa del veïnat, disponible a l’estació del metro. En cas d’analfabetisme cartogràfic, davant la impossibilitat de situar el Carrer Ignasi Iglesias, preguntem als taxistes que hi ha esperant clients, i ens contesten que aquest carrer és aquí mismito. Caminem per aquest carrer i trobem el Centre d’Estudis Ignasi Iglesias, abans, casa on va néixer i viure el poeta, durant algun temps. Seguim endavant i anem trobar, al carrer Segre, la Biblioteca Pública Ignasi Iglesias. Aquesta és una biblioteca molt imponent, situada en una antiga construcció industrial. De les biblioteques públiques, aquesta té la col·lecció més important de còmics de Barcelona.

  Ara li toca a Ignasi Iglesias ser personatge d’una historieta. Aquells que vulguin participar de l’edició del còmic poden comprar el seu exemplar, o uns quants per a regalar. El llançament del còmic serà a finals d’octubre. Per a més detalls, llegeixin l’anunci que jo vaig llegir i vegin més detalls de la pròxima festa literària.

  Luiz Carlos Neves


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes