• Visitem Cirerers: un edifici cooperatiu

    Alumnes de 2 cursos de la delegació de Nou Barris van visitar la setmana passada l’edifici Cirerers

    El projecte Cirerers va néixer a partir l’adjudicació d’un dels solars públics de l’Ajuntament de Barcelona (l’any 2016) a la cooperativa Celobert: el solar de Plaça de les Dones de Nou Barris, al barri de Roquetes.

    Entre 2018 i 2019, es va fer el disseny de l’edifici, de manera participativa amb l’equip tècnic d’arquitectes Celobert. La construcció està pensada des d’una lògica comunitària i per això disposa d’un carrer-replà a cada planta, en què les usuàries poden sortir, jugar o estendre la roba. També compta amb espais interiors comunitaris (amb una biblioteca, un traster col·lectiu, un pàrquing de bicicletes, una cuina comunitària, un espai polivalent, una sala d’eines, un  hort i un terrat) , oberts al barri i a la plaça.

    Cirerers és un projecte comú que s’ha plantejat entorn d’un model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús, una fórmula alternativa que s’allunya de les receptes clàssiques d’accés a l’habitatge i vol trencar amb la dinàmica de mercantilització que s’imposa al mercat immobiliari. Així, l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús és un model alternatiu a la compra i el lloguer, que aparca la concepció del dret a l’habitatge de manera individual per passa a entendre’l com una qüestió col·lectiva, és a dir, com un projecte comú.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes