• El Club del joc torna al programa Dedeuauna

    Víctor Baroja, president de la Cia. de jocs l’Anònima va conduir una sessió d’El Club del joc entre usuaris d’aquest programa

    Image-1El Club del joc torna al programa Dedeuauna

    Image

    El Departament de Programes de Temps i Economia de les Cures porta a terme el Programa Dedeuauna, dirigit a nois i noies entre els 16 i els 24 anys, que intervé en la gestió del temps dels joves que no estudien ni treballen, amb l’objectiu d’orientar-los en el procés de cerca d’alternatives formatives i/o laborals.

    El fracàs escolar i la falta d’oportunitats laborals sovint provoquen desànim entre un sector de la població jove que ha sortit de l’àmbit formatiu i que no ha aconseguit incorporar-se a l’àmbit laboral i professional. Aquesta situació provoca en alguns casos, que aquests joves que estan fora dels circuïts formatius i/o laborals es trobin davant de jornades de temps “no productiu”.

    Aprendre a gestionar l’ús del seu temps, alhora que es treballa l’actitud, i la motivació, pot contribuir a millorar l’autoestima d’aquests joves i facilitar-los la inserció en el món formatiu i/o laboral i, per tant, la seva qualitat de vida i la de l’entorn social proper.

    Per aquest motiu durant el curs 2012-2013, des del programa Programa de Temps i Economia de les Cures, juntament amb el Districte de Nou Barris i el Consorci d’Educació, es va posar en marxa el projecte pilot Dedeuauna a l’Espai Jove les Basses. Un programa d’activitats diàries variat, atractiu i accessible, que vol orientar als participants en la seva trajectòria futura, ja sigui en l’àmbit formatiu o laboral, incidint especialment en l’aprenentatge de la gestió del temps.

    Dins d’aquest programa, la Delegació de Nou Barris del centre de Normalització Lingüística de Barcelona hi col·labora fent sessions de sensibilització envers la importància d’aprendre la llengua catalana i sessions d’El Club del joc per dinamitzar la llengua en un àmbit informal i relaxat en un entorn de lleure. Dimecres passat la sessió la va conduir en Víctor Baroja, president de la Cia. de jocs l’Anònima.

    Els joves assistents van poder compartir i aprendre nous jocs de naips en un intercanvi cultural de maneres de jugar amb les cartes enriquidor per a ambdues parts.

    L’activitat d’El Club del joc va lligada a la campanya I tu, jugues en català? que vol donar a conèixer l’oferta de jocs i joguines en català i de fomentar-ne l’ús i el consum.
    Delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona

    Enllaços relacionats
    Print Friendly, PDF & Email
  1. […] La Companyia de Jocs l’Anònima, compromesa amb el país i la llengua hi ha col·laborat amb el programa fent una sessió de jocs. Veure més informació a http://blogs.cpnl.cat/clicat/2016/04/21/el-club-del-joc-torna-al-programa-dedeuauna/ […]


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes