El concurs “Les llengües de la meva vida” posa de manifest la riquesa lingüística dels alumnes de català
L’Auditori del carrer Calàbria, 66, va acollir dimecres, 22 de febrer, l’acte de lliurament de premis del concurs d’autobiografies lingüístiques “Les llengües de la meva vida” del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona i de celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna |
|||
Foto de grup dels guanyadors del concurs amb les personalitats polítiques que van assistir a l’acte.
Els premiats van emocionar el públic amb la lectura de fragments de la seva autobiografia lingüística |
Alumnes, voluntaris, aprenents i professionals del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a més de personalitats polítiques i representants de l’àmbit lingüístic i universitari català, es van citar dimecres, 22 de febrer, en l’acte de lliurament de premis del concurs d’autobiografies lingüístiques “Les llengües de la meva vida” del CNL de Barcelona i de celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna.
El concurs ha estat una iniciativa que s’ha dut a terme durant els últims mesos per mostrar la diversitat de llengües que conviuen a les aules de català i ha tingut la implicació entusiasta del conjunt del professorat i del personal administratiu del CNL. A més, hi han col·laborat un gran nombre d’entitats per a la concessió de premis. En l’acte van participar Lola López, comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta del Consell del CNL de Barcelona; Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, i Assumpta Escolà, directora del CNL de Barcelona. També hi va intervenir Carme Junyent, lingüista i presidenta del GELA (Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades) i membre del jurat del concurs. L’esdeveniment va acollir un públic de prop de 200 persones, que estava expectant per conèixer el nom dels guanyadors del concurs. Cadascun d’ells va pujar a l’escenari a recollir un premi i un diploma i va llegir un fragment de la seva autobiografia lingüística, relats que van emocionar i que van mostrar “la motxilla plena d’experiències diverses dels alumnes de català”, com ja havia anticipat en el seu discurs a l’inici de l’acte la directora del CNL de Barcelona, Assumpta Escolà. Més tard, Ester Franquesa hi afegia: “El concurs ha servit per recordar-nos que les llengües sumen i que mai no són excloents”. La presidenta del CPNL va voler felicitar la feina feta per alumnes i professorat dia rere dia, i va remarcar: “fa goig veure que l’èxit dels cursos de català del CPNL està assegurat perquè tenim bons professors i alumnes que els elogien, garantia que estem fent bé les coses, i també tenim bons voluntaris i aprenents”. Lola López també va felicitar tots els participants i va posar de manifest la diversitat que existeix en una ciutat com Barcelona, d’acollida i de plurilingüisme: “Un dels encerts del concurs és fer-nos adonar de tot el que tenim i de tot el que compartim”. A més, va recordar la importància de la llengua materna de cadascuna de les persones i la necessitat de transmetre-les totes. Durant l’acte, hi va haver tres actuacions musicals del cantant Marcos Riccetti, acompanyat del guitarrista Mariano Olivera, amb les quals l’artista va fer arribar al públic la seva autobiografia lingüística i va mostrar com els llenguatges per explicar les llengües de la vida poden ser molts i molt diversos. L’actuació musical de la coral Ciutat Vella m’enCanta, integrada per alumnes i professors del CNL de Barcelona i dirigida per Cristina Colomer, va cloure l’acte.
|
Cap comentari
Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.