• S’inicien les sessions d’acollida en català al barri de Porta

    El projecte se centra en l’organització i el desenvolupament de sessions d’acollida lingüística en català al Barri de Porta del districte de Nou Barris destinades a impulsar el coneixement i l’ús de la llengua catalana amb la intenció d’afavorir la inserció i la cohesió social al territori, en un treball conjunt entre l’Ateneu la Bòbila de Porta, Òmnium Nou Barris, personal voluntari i la delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona

     Dilluns a la tarda va haver-hi la primera sessió de benvinguda amb un refrigeri. Al mes de novembre hi haurà sis sessions de dues hores cadascuna. La previsió és oferir grups de sis sessions cada mes. Les sessions tenen lloc a l’Ateneu la Bòbila de Porta amb la intenció de consolidar un espai per constituir un referent en la línia del terreny lingüisticosocial:

     –Promoure la participació i la implicació de la població immigrada i nouvinguda als barris.

    –Aconseguir que hi hagi més coneixença dels barris, així com de la ciutat i que s’hi identifiquin.

    –Donar suport a les activitats de les entitats i serveis.

    –Crear una cohesió social entre la població, per augmentar l’autoestima col·lectiva i la identificació amb els barris.

    –Sensibilitzar/ motivar possibles nous usuaris a través d’una intervenció de proximitat.

      En cada trobada s’incideix en la percepció de la utilitat de conèixer el català a la població de Nou Barris per tal que puguin guanyar en autonomia personal i augmentar les possibilitats d’inserció social i laboral, a partir d’unitats temàtiques. També es pretén fomentar la participació ciutadana, les pràctiques de ciutadania responsable, la cohesió social, el civisme i la convivència en un treball transversal amb les entitats del districte.

     El projecte busca treballar cap a l’apoderament de la població. Les intervencions durant les sessions no volen generar dependència. Cada sessió ofereix eines, acompanya, però en cap cas substitueix la potencialitat que pot tenir la població per ser autònoma i sortir-se de les dificultats amb les quals es pot anar trobant.

     

    Sessions d’acolliment lingüístic en català al barri de Porta

    Dies: dilluns i dimecres (13, 15, 20, 22, 27 i 29 de novembre)

    Horari: de 18.00 a 20.00 h

    Lloc: Ateneu la Bòbila de Porta

    Print Friendly, PDF & Email

Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes