• V Jornada d’Intercanvi d’Experiències d’Ensenyament al CNL Barcelona

  Escrit per el 27 de Maig del 2014 a les 14:31 a: General, Jornades i congressos

  Imatge puzzle grup

  El 16 de maig de 2014 va tenir lloc la V Jornada d’Intercanvi d’Experiències d’Ensenyament del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona. L’objectiu d’aquesta sessió és proporcionar un espai perquè les professores i els professors del Centre puguin intercanviar les seves experiències dutes a terme tant dins com fora de l’aula.

  Enguany s’han organitzats les exposicions a l’entorn dels eixos següents (entre parèntesis, el nom de les persones que han presentat l’experiència):

  Els cursos de nou format

  Compartim la nostra història. El Tricentenari

  Compartim la nostra cultura

  Coneguem el territori

  Parlem del que ens interessa

  Fem servir les eines que tenim a l’abast

  A la sessió hi van participar 56 persones.  Com a conclusió, podem destacar aquests punts:

  – Diverses experiències van mostrar exemples d’aplicació de les tasques en un sentit ampli, en contextos comunicatius, generant espais d’ús on es fomenta la interacció.

  – Sovint els espais d’ús del català són fora de l’aula i són reals, però també trobem un espais a mig camí, una mica controlats, en entorns en què la comunicació és real però l’ús de la llengua està reforçat perquè un usuari amb un domini bàsic del català no es vegi forçat a canviar de llengua durant la interacció. Es tracta d’un tipus d’espais que se situen entre l’aprenentatge formal i l’informal.

  – Es manté l’interès per la innovació en l’ús de les TIC.

  – Es valora la incorporació de l’actualitat cultural com un element motivador i de vinculació amb l’entorn, com és el cas de l’ús del Tricentenari del 1714.

  La sessió té el valor de generar un espai de diàleg i de reflexió entre els professionals del Centre.

  Coordinació d’Ensenyament

No hi ha comentaris

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>