Aquest any se celebra el 50è aniversari de la publicació de La casa sota la sorra de Joaquim Carbó
Aquest llibre ha arribat, amb unes 60 edicions, a més de 180.000 exemplars venuts
La casa sota la sorra és una novel·la d’aventures. El Pere Vidal n’és el protagonista. És un barceloní de 27 anys que troba feina a partir de la lectura d’un misteriós anunci al diari. Un seguit de contactes telefònics el posaran en relació amb uns desconeguts i amb pistes que suposaran l’inici de l’aventura. Després d’un recorregut a través del Caire i les terres del Nil, Pere Vidal arriba a la casa sota la sorra, seu d’una organització secreta del Sudan que es dedica a negocis bruts. Pere Vidal té un company de viatge: Henry Balua, que ajudarà el Pere Vidal a convertir-se en un digne adversari del malèvol senyor Ti.
Joaquim Carbó destaca per la gran producció en novel·la infantil juvenil. També ha escrit novel·la, teatre infantil i narrativa breu, i ha estat guardonat amb nombrosos premis. Vinculat a la revista Cavall Fort des del primer número, forma part del consell de redacció de la revista.
És un històric del col·lectiu Ofèlia Dracs. Treballa en el moviment associatiu dels escriptors.
Joaquim Carbó parla així de la seva feina:
“El que intento transmetre, sense ganes d’alarmar a ningú, és que cal fer un esforç en qualsevol activitat que ens decidim a emprendre. I, sobretot, que és molt important que ens agradi fer feina. Està molt bé que ens agradi menjar xocolata, llepar un gelat, beure una beguda que fa bombolles […], llegir i tant!, però també hem de tenir ganes de treballar. Si pot ser en una cosa que us vingui de gust. Al cap i a la fi, totes aquestes coses que ens agraden no existirien si ho hi hagués uns professionals com els pastissers, els gelaters, els botiguers, els músics, els artistes, els ferroviaris i, és clar, els novel·listes que, també cal dir-ho, ens ho passem d’allò més bé amb la nostra feina… No us podeu imaginar el greu que em sap que em cridin per anar a sopar quan estic acabant un conte, amb les ganes que tinc de saber si el podré acabar bé!”
El Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, juntament amb Biblioteques de Barcelona, organitza els Clubs de lectura de llengua catalana. Inscriu-te, presencialment o telefònicament, a la Biblioteca on es fa el club un mes abans de la sessió i allà et deixaran el llibre a comentar en préstec, perquè te’l puguis llegir. És una activitat gratuïta!
|