• Alumnes d’un curs de bàsic 2 de la Delegació de Nou Barris van al Museu d’Història de Catalunya

    Durant l’activitat, els assistents van poder fer un detingut recorregut de gairebé tres hores per les diferents etapes de la història de Catalunya: des de la prehistòria fins a l’actualitat, passant per l’arribada dels romans, el regne visigòtic, la conquesta musulmana, l’expansió per la Mediterrània, la guerra de Successió, la revolució industrial, la Segona República, la dictadura del general Franco i la recuperació de la democràcia. Mitjançant una activitat que els va preparar la professora van treballar en grups alguns dels esdeveniments clau de la història catalana com la guerra dels Segadors, el setge de Barcelona, la Setmana Tràgica, la guerra civil, etc. A més, van parlar de l’origen de la llengua catalana i, gràcies a un mapa lingüístic interactiu, van poder escoltar com sonen els diferents dilectes de la llengua catalana.

    Després van anar al Centre Cultural del Born per poder veure les ruïnes del barri de la Ribera després del setge de Barcelona (1714) i van aprofitar per descansar una mica i fer-hi un vermut.

    Aquesta activitat és complementària als cursos i permet practicar la llengua en una situació real que apropa els assistents al coneixement de la societat catalana: entra en un dels objectius fonamentals del Consorci per a la Normalització Lingüística de donar a conèixer la llengua i la cultura del país.


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes