• Pompeu Fabra, protagonista dels nous dictats en línia del Departament de Cultura

    Des que es va estrenar, el recurs Dictats en línia ha rebut més d’1 milió de visites i 2 milions de visualitzacions
    La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ha creat els Dictats Fabra, un conjunt de dictats en línia dedicats al Mestre amb motiu de la commemoració, l’any 2018, dels 150 anys del seu naixement i dels 100 anys de la Gramàtica catalana. Els dictats es poden fer i autocorregir en línia, i també se’n pot descarregar lliurement tant l’àudio com el text.
    A través d’aquesta nova sèrie de dictats, els usuaris podran conèixer curiositats de la vida i l’obra de Pompeu Fabra mentre amplien el domini de l’ortografia catalana. Els textos han estat elaborats per les escriptores i professores de català, Mònica Batet i Sònia Moll. Els àudios han estat enregistrats per locutors professionals Xavier Martin i Montse Llussà.
    Els Dictats Fabra, que amplien l’oferta de propostes disponibles des de l’octubre de 2016 a l’eina Dictats en línia del web Llengua catalana,  es distribueixen en quatre nivells de dificultat: elemental (B1), intermedi (B2), suficiència (C1) i superior (C2). Amb els Dictats Fabra, Política Lingüística ofereix 207 textos per practicar i assolir de manera autònoma el domini de 12 aspectes ortogràfics (apostrofació, vocalisme, accentuació, etc.)
    Els dictats són un material complementari totalment indicat per a les persones que segueixen cursos de català per a adults i per a persones que es formen en llengua catalana de manera autodidacta. A més, també són un recurs didàctic de primer nivell per al professorat de català del Consorci per a la Normalització Lingüística, els ensenyants de català com a llengua estrangera arreu del món i una bona eina per conèixer el nivell d’escriptura i comprensió lectora dels alumnes. Des que va néixer a final de 2016, els Dictats en línia han rebut més d’1 milió de visites i 2 milions de visualitzacions.
    Print Friendly, PDF & Email

Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes