• La Delegació de Nou Barris se suma a la commemoració del centenari del naixement de Manuel de Pedrolo

    Al llarg d’aquest any 2018, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de la Institució de les Lletres Catalanes, commemora el centenari del naixement de l’escriptor Manuel de Pedrolo amb l’organització de conferències, exposicions, projectes editorials, acadèmics i educatius per a la divulgació de la seva obra. Manuel De Pedrolo (L’Aranyó, 1918 – Barcelona, 1990) és un dels escriptors més prolífics de la literatura catalana contemporània. Va conrear tots els gèneres literaris i va col·laborar amb articles, contes i assajos a la majoria de revistes catalanes de l’època. La seva novel·la Mecanoscrit del segon origen va ser una de les més llegides durant la dècada dels 70: des de la seva publicació se n’han venut gairebé 900.000 exemplars. A més de traduir nombroses novel·les, la seva producció creativa supera el centenar d’obres, sobretot en prosa, amb novel·les com ara Cendra per MartinaJoc brutTotes les bèsties de càrrega o Acte de violència. Va rebre guardons com el Premi d’Honor dels Lletres Catalans.

    Antoni Munné-Jordà  és escriptor, corrector lingüístic i redactor de la revista Serra d’Or. S’ha dedicat professionalment al món de les publicacions en català i a la seva passió literària. Els seus treballs assagístics s’han ocupat d’analitzar, a més del gènere fantàstic, diversos personatges de la història de la literatura catalana, com la figura de Manuel de Pedrolo.

    Dimecres 18 d’abril, a les 11.30 h, Munné-Jordà farà un resum de la vida i l’obra de l’escriptor a l’Ateneu la Bòbila de Porta.

     

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes