• S’obren les inscripcions de la Matinal de Llengua sobre nous recursos expressius per al català

  Cartell de la Matinal de LlenguaLa Direcció General de Política Lingüística obre les inscripcions de la Matinal de Llengua sobre nous recursos expressius per al català el divendres 6 de març, a les 10h, a la seu del Departament de Cultura, a la Sala d’actes del Palau Marc (La Rambla, 8, Barcelona)

  En els darrers mesos han tingut un notable ressò i una excel·lent acollida dues obres que se centren en la creativitat de la llengua popular i la variació lingüística. Totes dues obres han estat elaborades per persones que treballen en l’àmbit professional de la política lingüística.

  La ‘Paremiologia catalana comparada digital (PCCD)’ de Víctor Pàmies i les ‘100 paraules ebrenques agafades al vol’ de Teresa Tort, protagonistes d’aquesta Matinal

  La Paremiologia catalana comparada digital (PCCD) de Víctor Pàmies, que treballa al Servei de Recursos Lingüístics de la Direcció General de Política Lingüística, és una eina de cerca que dona accés a un banc de desenes de milers d’unitats fraseològiques (refranys, proverbis, locucions, frases fetes, etc.) que ens remeten a la saviesa continguda en el llenguatge figurat de la llengua catalana.

  Les 100 paraules ebrenques agafades al vol de Teresa Tort, tècnica de normalització lingüística del CNL de l’Alt Penedès i el Garraf, és un mostrari de mots ebrencs que, fugint dels reculls dialectals convencionals, agafa cada paraula com a excusa i oportunitat per reflexionar sobre qüestions lingüístiques tan àmplies com la sociolingüística, l’ensenyament de català, la dialectologia, la semàntica, els registres, etc.

  Matinals de Llengua
  Aquesta Matinal permetrà conèixer de prop aquests dos recursos que poden resultar útils per treballar l’expressivitat lingüística. Les Matinals de Llengua són sessions tècniques de caràcter monogràfic organitzades per la Direcció General de Política Lingüística. S’adrecen principalment a professionals de la llengua: tècnics del Consorci per a la Normalització Lingüística, planificadors i dinamitzadors lingüístics de l’Administració i de serveis lingüístics d’universitats i organitzacions diverses, persones vinculades a entitats de la llengua, etc.

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes