• Exposició virtual per commemorar l’Any Badia i Margarit

    La celebració de l’Any Badia i Margarit té com a objectiu de posar en relleu, recuperar i divulgar la memòria d’una personalitat que va posar la llengua com a eix principal de la seva vida, amb una tasca científica que va dur a terme durant més de setanta anys i que ha deixat empremta en el patrimoni col·lectiu dels catalans.
    El Departament de Cultura ha publicat l’exposició virtual “Badia i Margarit, 100 anys”, que compta amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística, i recupera el contingut de l’exposició «El rectorat Badia i la transició a la Universitat de Barcelona», que es va poder visitar del 3 de desembre de 2007 al 23 de gener de 2008 al vestíbul principal de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, amb motiu de l’acte d’homenatge que la UB va retre al Dr. Antoni Maria Badia i Margarit en reconeixement de la seva dilatada i rica trajectòria acadèmica, professional i humana. D’aquesta manera podem conèixer el filòleg sense moure’ns de casa.


    “El professor Badia era un científic d’una exigència i d’un rigor exemplars, però mai no va entendre la seva responsabilitat acadèmica com una funció independent de la realitat social. Amb una visió sempre compromesa cívicament, va integrar en la seva vida i en la seva obra una vocació de servir el país, de fer-hi aportacions útils. Ho va demostrar esdevenint precursor de l’aplicació dins de la lingüística catalana de la dimensió social i de les metodologies sociolingüístiques.” Carles Duarte i Montserrat, comissari de l’Any Badia i Margarit.

    Enllaços relacionats
    Any Badia i Margarit


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes