• Barcelona Poesia 2021

  Felicia Fuster, pintora y escritora catalana

  Felícia Fuster, pintora y escriptora catalana MARCEL·LÍ SÀENZ

  El dissabte 8 de maig vaig prendre el bus per a acostar-me a la Biblioteca Mercè Rodoreda. Tal com l’homenatjat pòstum del dia, Joan Margarit, que caminava per l’Eixample fins a perdre’s, vaig intentar trobar aquesta biblioteca però no vaig aconseguir trobar-la, en ple Guinardó. Impossible. Volia sentir els testimoniatges de Sebastià Alzamora, Àngels Març i Susanna Rafart.

  El diumenge 9, en vaig informar als meus amics i vam quedar als Jardins de la Casa de la Misericòrdia, en el Raval. Vaig anar confiat cap enllà i els vaig trobar, per a sentir les lectures de les poetes Dolors Miquel, Sònia Moll, Tònia Passola i Mireia Vidal-Conte i el cant de Sílvia Comes, en un homenatge a la centenària i recentment morta poeta catalana Felícia Fuster. Aquesta lectura va ser una sorpresa major, perquè l’artista -també era pintora- vivia en Paris però pensava i escrivia a la manera de la Barceloneta.

  Per a un aprenent de català com jo, algunes paraules o frases se m’escapen. Per a això hi ha el mòbil, amb el qual podia acompanyar la veu de les poetes. Quant a la cantant, em va impressionar en gran manera els seus dots com a guitarrista. Un gran espectacle amb veus femenines, per a nodrir l’esperit. Gràcies, Dolors, Sònia, Tònia, Mireia i Sílvia, pels vostres versos.

  Escrit per: Luiz Carlos Neves


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes