Arxiu per abril, 2024

  • Fotografia dels carrers i la gent de Barcelona

    Coneix Barcelona a través de la càmera!

    Posa l’enfocament en les persones i en la vida en comunitat. Congela els moments d’història col·lectiva en clau personal. La vida al carrer és apassionant i buscar els racons, les textures, els angles, els moments i els éssers humans és donar resposta a qui, com, quan, on i per què. La fotografia de carrer (street photography) és captar l’essència de cada societat.
    El diàleg personal que establim en crear imatges fotogràfiques dins d’un context social, fomenta el coneixement crític de la vida quotidiana que ens envolta; una mirada compromesa amb la nostra realitat, i, sobretot, amb com la vivim i com la sentim. La fotografia comunitària és una eina comunicativa de desenvolupament personal. És una eina artística per a la transformació social, ens permet posar en valor els atractius dels nostres barris a través de les imatges i això ajuda a reforçar el sentiment de pertinença dels veïns i veïnes.

    La Delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona, et proposa aquesta activitat que comptarà amb assessorament tècnic i acompanyament personal als assistents, posant l’èmfasi en potenciar les habilitats artístiques i comunicatives, tot fent ús del la conversa per parlar de fotografia, de la vida al carrer, aprendre i compartir en català.

    Ens trobarem a la delegació de Nou Barris (C. Rosselló i Porcel, 12 baixos). Farem una posada en comú sobre què representa Barcelona per a la vida diària personal i per a la comunitat. Aprendrem coneixements bàsics sobre la fotografia amb un mòbil. Conversarem sobre la idea de la vida al carrer i com poder-la expressar mitjançant una fotografia. I farem moltes fotografies!
    De totes les fotografies que haurem fet, en farem una exposició virtual a Instagram. I, posteriorment, exposició física a la delegació de Nou Barris.

    T’esperem dilluns 6 de maig a les 18.00h!
    Podeu inscriure-vos-hi escrivint un correu a acupane@cpnl.cat

    Article complet

  • Si l’encertes, l’endevines torna als comerços del passeig Valldaura

    Un any més, el CNL de Barcelona posa en marxa la campanya Si l’encertes, l’endevines a tots els districtes de la ciutat. Els eixos comercials participants exhibiran cartells amb il·lustracions que representen frases fetes en català
    A Nou Barris, els cartells es podran veure al passeig Valldaura

    El veïnat podrà participar en un concurs amb premis que consistirà a endevinar les frases fetes amagades darrere de cada il·lustració exposada.

    El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona organitza la campanya Si l’encertes, l’endevines per novè any consecutiu. Després de l’èxit de les tres primeres edicions, fetes en col·laboració amb l’Eix Comercial de Sant Andreu, la campanya es fa ara a tots els districtes des del 2019

    Les il·lustracions han estat elaborades per alumnes d’il·lustració de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Llotja. Els premis a la millor il·lustració segons el jurat expert i a la millor il·lustració segons el públic s’entregaran en un acte final al Centre Cívic Vil·la Urània, el dia 12 de juny a les 18.30 h.

    Joves estudiants de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Llotja han creat 40 il·lustracions diferents que representen frases fetes catalanes. En total, gairebé 500 cartells amb les il·lustracions s’exposaran a centenars de comerços de proximitat d’11 eixos comercials de la ciutat de l’1 al 31 de maig. Tothom que ho desitgi podrà participar al concurs per endevinar les frases fetes amagades i guanyar grans premis patrocinats pels eixos col·laboradors. S’hi podrà participar tant de manera presencial, omplint una de les 3.500 butlletes repartides per tots els comerços, o bé a partir d’una butlleta electrònica.

    Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració entre el teixit comercial, l’escola La Llotja i el CNL de Barcelona. Dinamitza els eixos comercials de la ciutat a través d’una campanya en què la llengua catalana i l’art de la il·lustració en són els eixos vertebradors, i fa partícip el col·lectiu jove d’un projecte lingüístic de ciutat tot donant-los l’oportunitat d’exposar les seves creacions en un aparador insuperable.

    Els eixos participants són l’Eix Comercial de Sant Andreu, Barna Centre, Sant Antoni Comerç, l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, l’Eix Comercial Sants – les Corts, l’Associació de Comerciants Gran de Gràcia, l’Associació de Comerciants del Portal de la Llibertat, els comerciants i l’Associació de Veïns i Comissió de Festes del Farró, l’Associació Comerç Via Guinardó, l’Associació de Comerciants del Passeig Valldaura i l’Eix Clot.

    Durant la primera setmana de juny es lliuraran els premis als guanyadors del concurs, patrocinats pels eixos comercials. Els premis als guanyadors del concurs al barri del Farró, patrocinats pels comerciants i l’Associació de Veïns i Comissió de Festes del Farró, i els premis a la millor il·lustració segons el jurat expert i a la millor il·lustració segons el públic, patrocinats per BCN Llibres, Artcants i TRES-C Comunitat de Cultura, s’entregaran en un acte que es farà al Centre Cívic Vil·la Urània, el dia 12 de juny a les 18.30 hores.

    Si l’encertes, l’endevines / Mostra de cartells d’anys anteriors

    El Consorci per a la Normalització Lingüística

    El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una administració pública creada el 1989 per la Generalitat de Catalunya, 19 ajuntaments i la Diputació de Girona. Actualment està format per 136 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial amb 22 centres de normalització lingüística (CNL) i més de 140 punts de servei. El CNL de Barcelona és un d’aquests 22 centres.

    L’objectiu central del CPNL és facilitar l’accés al coneixement del català a la població adulta i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa, la complicitat i el compromís dels diferents ens que en formen part així com també d’institucions privades, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país.

    Article complet

  • El silenci de la fera

    Dilluns a la tarda, un grup de la delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona va assistir a aquesta activitat al Centre Cívic de Torre Llobeta. El silenci de la fera és un monòleg que parla del patró que hi ha al món cultural de fer que els personatges asiaticodescendents no parlin, especialment si són dones. L’excusa per robar-los la veu sol ser qualificar-les de persones misterioses o de persones estrangeres que no parlen l’idioma. Però son aquí, existeixen, entenen què passa al nostre voltant, i tenen veu.

    L’acte és a càrrec de Sònia Masuda, organitzat per la Xarxa BCN Antirumors de l’Ajuntament de Barcelona i és un monòleg amb una xerrada posterior.

    Article complet


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes