• Els alumnes del B1 es presenten: Espanya

    EspanyaEl Manuel ens va explicar algunes coses sobre Espanya.

    Té una superfície de 504.645 km2 i una població de 47.265.321 h. La capital és Madrid i el sistema de govern, una monarquia parlamentària.

    La bandera té tres franges horitzontals: dues de vermelles i, entremig, una de groga. Al centre hi ha un escut, que simbolitza: la corona espanyola i la dinastia borbònica, les columnes d’Hèrcules (amb el lema Plus Ultra), els regnes de Granada, Castella, Lleó, Navarra i la Corona Catalanoaragonesa.

    Les llengües que s’hi parlen són: castellà, català (Catalunya, Balears, València, franja de l’Aragó), basc (País Basc i Navarra), gallec (Galícia), asturià (Astúries) i aragonès (Aragó).

    Té un clima molt divers, tot i que predomina el mediterrani (temperatures suaus tot l’any i poques precipitacions a l’estiu). És per això (i també per la gastronomia, aspectes culturals i festius, etc.) que és el quart país del món en nombre de turistes.

    Monuments importants que podem destacar: la Cibeles, la porta d’Alcalá (Madrid), l’Alhambra (Granada), Sagrada Família (Barcelona).

    De Catalunya podem destacar també la Costa Brava, destinació turística de primer ordre.

    Festes importants: els toros, la Tomatina (a Bunyol, València), que és una guerra de tomàquets, els castellers a Catalunya, etc.

    A part de totes aquestes qüestions generals, el Manuel també ens va parlar i ens va mostrar fotos de les coves habitades del poble dels seus avis, a Andalusia. Són habitatges excavats a la muntanya que, avui dia, tenen totes les comoditats. És un lloc ideal per passar l’estiu perquè són estances molt fresquetes. A l’hivern, la temperatura interior és molt càlida. Són habitatges adequats, doncs, per a tot l’any!

     

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Exposicions orals


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

  • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
  • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
  • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
  • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
  • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes