• Primer concurs de receptes de l’S2

    cuina-punts

     

    Avui s’acaba el termini per votar i dijous podrem felicitar la guanyadora!

    Tenim dues receptes que han quedat “finalistes”: el bacallà a la “grandi colloni” i l‘arròs caldós amb llamàntol.

    Però, com que TOTES les receptes que heu aportat estan molt bé, hem pensat que seria bona idea “publicar-les” a la pàgina web del CNL Eramprunyà, a l’apartat de publicacions, per tal de compartir-les amb més gent.

    Aquest és l’enllaç:

    Receptes alumnat S2

    Oi que fan goig?

    Doncs ara ja ho tenim encara més fàcil per començar a remenar les cassoles!

    Bon profit!

     

     

     

    Pel que fa als verbs, podeu consultar aquest enllaç per reforçar els continguts treballats: verbs

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Laura

    25 maig 14
    18:39 #

    BROU GALLEC

    INGREDIENTS:

    200 g de faves blanques
    300 g de vedella o jarret
    500 g de patates
    300 g de col i grelos
    Un xoriço gallec
    Costella de porc, os de pernill, cansalada,
    un tros de carn, orella, cua
    Oli d´oliva i sal

    PREPARACIÓ DEL BROU GALLEC

    Posem les faves en una cassola amb aigua freda, les deixem en remull durant unes dotze hores aproximadament. Per donar-li millor consistència al brou també posem en remull les parts del porc salades: orella, la carn, la cua, canviant almenys una vegada l´aigua.

    Abans de començar, escorrem bé els ingredients i els reservem. Posem al foc la cassola gran amb aigua, uns cinc llitres aproximadament. Hi afegim les faves que teníem en remull, el xoriço, la carn. Ho deixem coent a foc mitjà durant una hora, escumant-ho de tant en tant.

    Pelem les patates i les tallem a daus o a quarts, depèn del nostre gust. Les afegim deu minuts abans de la cocció final del brou.

    Rentem i trossegem la verdura. L’afegim a l’aigua de la cocció amb les patates i ho coem durant uns vint minuts més. Podem tastar si té prou sal o cal afegir-hi més, tenint en compte que la costella hi aporta un punt de sal.

    Piquem a trossos petits la carn i el xoriço ho introduïm al brou, ho remenem per ajuntar-ho tot. Hi posem un rajolí d’oli d’oliva i ja està.

  2. MARIBEL

    25 maig 14
    20:32 #

    PASTÍS DE FORMATGE

    – 2 tarrines de formatge Philadelphia
    – 3 ous
    – 4 iogurts naturals o de llimona
    – 9 cullerades de sucre
    – 3 cullerades de Maizena
    – 1 culleradeta de llevat

    Preescalfeu el forn a 180º, a dal i a baix, mentre fem la massa.
    Poseu tots els ingredients dins d’un bol i passeu-los per la batedora. Agafeu un motlle i unteu-lo amb mantega, afegeu-hi la massa i introduïu-lo dins del forn, abaixeu una mica la temperatura a 175º i manteniu encesa només la part de baix del forn.
    Enforneu el pastís 45 minuts, més o menys. Traieu-lo del forn i deixeu-lo refredar.

  3. Paki

    25 maig 14
    21:55 #

    POLLASTRE “MY WAY”

    Típic: Cal Tonino Dificultat: Baixa Temps: 45/60 min.

    • 1 Pollastre a trossos (preferiblement de pagès)
    • 3 Tomàquets
    • 1 Ceba gran
    • 3 Alls
    • Sal i pebre
    • Herbes: orenga, farigola, llorer, julivert, fines herbes (o de Provença), …
    • Brou de pollastre
    • 1 Got de xerès sec (o vi blanc)

    (Aquest plat ès coneix normalment com “Pollastre rostit”, l’única diferència és que vosaltres afegireu totes les herbes que tingueu a mà, i més. Segons diu el cuiner d’aquest plat: “el pollastre és molt agraït”)

    Per començar, netegeu el pollastre i traieu-ne el greix (deixeu-lo escórrer).
    Mentrestant, poseu al foc la cassola amb 3 cullerades d’oli que es vagi escalfant. Quan estigui calent incorporeu-hi el pollastre que haureu salpebrat amb antelació. Maregeu-lo i afegiu-hi l’orenga, la farigola, el llorer, el julivert i totes les espècies que tinguem a mà a la cuina.
    Quan sigui ben ros, retireu el pollastre i reserveu-lo en un plat. A continuació en el mateix oli sofregiu el tomàquet a trossos, la ceba tallada (juliana) i els alls trossejats. Quan tot plegat estigui cuit, torneu a posar el pollastre a la cassola i cobriu-ho amb brou i el got de xerès o vi blanc.
    Coeu-ho durant 20 minuts aproximadament a foc suau. Deixeu reduir l’alcohol i rectifiqueu la salsa amb sal i pebre, si calgués.

    Un cop reduïda la salsa, ja podeu servir el pollastre.
    I, bon profit !!!!

    (*** Es recomana tenir sals de fruites o bicarbonat a casa per pal•liar els efectes d’aquest exquisit menjar)

  4. Susanna

    28 maig 14
    10:30 #

    PANACOTTA

    Ingredients:

    – 400 ml nata líquida
    – 200 ml llet
    – 100 g sucre
    – 6 fulles de gelatina

    Poseu una cassola al foc, afegiu-hi la nata, la llet i el sucre tot junt.
    Mentre s’escalfa sense bullir, poseu en un plat fondo aigua freda i afegiu-hi la gelatina perquè s’hidrati.
    Un cop comenci a bullir el que teniu a la cassola, apageu el foc. Afegiu-hi la gelatina escorreguda i remeneu-ho tot fins que s’hagi desfet.
    Agafeu un motllo i poseu-hi mantega pel voltant, després afegiu-hi la barreja.
    Deixeu-ho refredar i quan ja estigui ben fred poseu-ho a la nevera perquè qualli, més o menys 4 hores.
    Varietats:
    Podeu afegir-li fruita quan ja estigui fred i triturar-ho, després poseu-ho a la nevera.

    Bon profit !!!!

  5. Moni

    28 maig 14
    11:44 #

    LLENGUADOS AMB PINYONS

    Ingredients per a 4 persones: Temps: 15 minuts
    -100g de mantega
    -100g de pinyons
    -1/2 l de nata per cuinar
    – 1 ceba
    – 4 llenguados
    – farina
    – sal

    Elaboració

    Per començar compreu els llenguados, demaneu-li al peixeter que li tregui els budells, la pell i el cap.
    En una paella poseu la mantega, la ceba ratllada i els pinyons a foc lent, doneu-li voltes, que es fregeixin la ceba i els pinyons sense que agafin color. Poseu-hi la nata i una mica de sal. Quan comenci a bullir retireu-ho del foc.
    En una altra paella poseu l’oli i escalfeu-lo. Saleu els llenguados i enfarineu-los. Quan l’oli estigui calent fregiu -los sense que agafin color.
    Poseu-los a la paella amb la nata, la ceba i el pinyons i al foc dos o tres minuts, tasteu-ho i comprobeu com esta de sal, llest per menjar.

    Serviu-ho calent.

    BON PROFIT

  6. Maria

    28 maig 14
    12:07 #

    RECEPTA DE LES SAMOSES

    INGREDIENTS PER LA MASSA :

    – 2 tasses de farina
    – 1/2 cullerada de sal
    – 4 cullerades d’oli d’oliva
    – 4 cullerades d’aigua

    INGREDIENTS DEL FARCIT :

    – 4 patates mitjanes
    – 1/2 tassa de pèsols
    – 1 cullerada d’oli vegetal
    – 1/2 ceba
    – 3 cullerades de llimona
    – 2 cullerades de coriandre o julivert fresc
    – 1 culleradeta de comí
    – 1 culleradeta de gingebre
    – 1/2 culleradeta de garam-masala
    – 1/2 culleradeta de pebrot vermell
    – 1 cullerada de sal
    – 1/2 culleradeta de curri

    ELABORACIÓ

    Per començar, piqueu la ceba i daureu amb el gingebre. Mentre es va fent la ceba, poseu tres cullerades d’oli i incorporeu totes les espècies i la sal.
    Afegiu els daus de patates i barregeu bé amb els pésols, i dues tasses d’aigua. Deixeu bullir sense tapadora fins que redueixi i les patates estiguin tendres. deixeu-ho refredar.
    Mentre prepareu la massa i deixeu-la 30 minuts dintre un tovalló.
    Després feu boletes, estireu-les, talleu-les per la meitat i feu un con; fiqueu el farcit dintre i selleu-les bé.
    Més tard, escalfeu l’oli i fregiu les samoses. Fiqueu-les sobre un paper perquè s’eixuguin.
    Servir amb “raita”, chutney de mango i “choe”.

  7. Angelina Casanova

    28 maig 14
    12:18 #

    ALETES DE POLLASTRE AMB ESTIL

    Per a quatre persones Dificultat: molt fàcil

    Ingredients:

    . 16 a 20 aletes de pollastre
    . 100 g oli d’oliva
    . Una miqueta de farigola
    . Sal
    . Pebre
    . 1/2 pastilla d’avecrem de pollastre
    . Rajolí de vinagre
    . Ragolí de ginebra

    Elaboració

    Netegeu les aletes i salprebreu-les. Poseu al foc la paella amb l’oli, la 1/2 pastilla d’avecrem i la mica de farigola a foc mitjà que es facin molt daurades. Quan creieu que estan al seu punt tireu-hi un bon rajolí de vinagre i el mateix de ginebra a foc ràpid. Dexeu que s’evapori. Serviu immediatament ben calentet.

    És un plat fàcil per a llepar-se els dits.

    Bon profit!

  8. Chus de Prado

    28 maig 14
    14:58 #

    ARRÒS AMB VERDURES

    INGREDIENTS ( per a quatre persones). Dificultat: baixa

    400g d’arròs de qualitat
    100g de pèsols
    100g de mongetes tendres tallades a trossos petits
    250g de pernil serrà tallat a daus
    1 ceba gran trinxada
    2 tomàquets madurs ratllats
    1 pebrot vermell a daus
    4 carxofes tallades a quarts
    1/2 coliflor tallada a ramets
    Oli verge extra
    1 gra d’all
    1l de brou de verdures
    Sal

    ELABORACIÓ

    1. Primerament, en una paella feu un sofregit amb l’oli, la ceba, l’all i el pebrot.

    2. A mig coure, afegiu les mongetes tendres i les carxofes; cap al final de la cocció, el pernil i els tomaquets.

    3. Un cop estigui ben concentrat, afegiu-hi l’arròs i remeneu- ho.

    4. Afegiu-hi el brou de verdures i al cap d’un moment , els pèsols i la coliflor.

    5. Coeu- ho a foc moderat durant 20 aprox.

    6. Tasteu- ho i rectifiqueu- ho de sal si fos necessari.

    7. Podeu acabar de coure- ho al forn per daurar la part superior.

    Bon profit!

  9. Eva Riera

    28 maig 14
    18:36 #

    BUNYOLS DE PLÀTAN.

    INGREDIENTS:

    200g de farina
    20cl de llet
    2 plàtans
    2 ous
    1 cullerada de llevat en pols
    sucre
    oli

    ELABORACIÓ:

    1. Amb la farina,el llevat,els rovells,i la llet feu una pasta i deixeu-la
    reposar una estona.
    2. Munteu les clares a punt de neu i afegiu-les a la mescla que hem fet
    abans amb molt de compte.
    3. Talleu el plàtan al llarg i de cada meitat en tres.
    4. Incorporeu aquests trossos a la pasta i fregiu-los.
    5. Podeu treure els bunyols quant s´enrossin per tots els costats i
    empolseu-hi força sucre.

    1. sginabreda

      29 maig 14
      15:29 #

      Eva, al final ho has aconseguit, eh! :))

      1. Eva Riera

        30 maig 14
        10:41 #

        Ha sigut dur….. Però ho he aconseguit!

  10. Maria A. Pérez Jurado

    28 maig 14
    21:54 #

    SALMOREJO

    INGREDIENTS:

    1 Kg de tomàquets madurs
    200 g de molle de pa
    100 cl d’oli d’oliva verge extra
    1 gra d’all o 2 si són petits
    Sal al gust
    (Si us agrada una mica més fort afegiu-hi un raig de vinagre de xerès)

    ELABORACIÓ;

    – Netegeu i tritureu els tomàquets.

    – Afegiu-hi la resta d’ingredients i deixeu-los reposar cinc minuts.

    – Bateu tota la mescla i passeu-la pel colador xinès per treure’n la pell i les llavors dels tomàquets.

    – Si cal, rectifiqueu el punt de sal i de vinagre.

    Ha de tenir l’apareça d’una crema, i l’haureu de refredar un parell d’hores abans de consumir-la.

    Just al moment de servir-la, decoreu-la amb ou dur picat i trossets de pernil salat.

    CONSELLS;

    El pa ha de ser de molla forta, del tipus pa andalús, i és millor si és del dia abans.

    Els tomàquets conserven millor el sabor a temperatura ambient, malgrat que no s’utilitzin és millor no ficar-los al frigorífic, i si els posem cap avall es conserven molts dies en bon estat.

    Que us vingui de gust!!!!

  11. kjc.herrara@hotmail.com

    28 maig 14
    22:24 #

    ARRÒS CALDÓS AMB LLAMÀNTOL

    Per a quatre persones Dificultat: Mitjana

    Ingredients
    1 (litre) i mig de brou de peix
    300 g arròs bomba
    2 llamàntols vius
    2 calamars
    16 gambes pelades
    1 ceba
    1 pebrot verd
    1 pebrot vermell
    1/2 porro
    2 grans d’all
    1 got de vi blanc

    Elaboració

    Per començar netegeu totes les verdures, els calamars, i els llamàntols. A continuació talleu la ceba, el porro, els pebrots a daus ben petits. Els llamàntols talleu-los pel mig i els calamars talleu-los a daus. Seguidament poseu oli en una paella. Quan estigui calent, poseu-hi els llamàntols, sofregiu-los durant uns dos minuts. Després retireu-los. En el mateix oli sofregiu la ceba i el porro. Quan estiguin daurats, afegiu-hi els pebrots i sal al gust. Remeneu-ho tot plegat. Després afegiu-hi els calamars deixeu-los coure i afegiu-hi el vi.

    A part en una olla poseu el brou, i deixeu-lo bullir. Seguidament afegiu-hi l’arròs, les gambes i els llamàntols. Remeneu-ho tot seguit aneu-hi abocant el brou de peix, fins que bulli, i rectifiqueu la sal.

    Deixeu-ho bullir a temperatura molt alta durant deu minuts. Després abaixeu la temperatura a foc suau durant deu minuts.

    Retireu l’arròs del foc, i deixeu-lo reposar durant cinc o deu minuts, i ja el podeu servir.
    Acompanyeu-lo amb un bon vi blanc.

    Bon profit!

  12. Carmen Alvarez

    29 maig 14
    1:08 #

    FRIXUELOS

    Aquesta és una recepta d’unes postres tradicionals d’Astúries.

    INGREDIENTS ( per a 6 persones):

    – 200 g de farina
    – 4 ous
    – Mig litre de llet
    – Ratlladura de llimona
    – 1 cullerada d’anís o d’conyac
    – 2 cullerades de sucre
    – Sal

    ELABORACIÓ

    Bateu bé els ous i afegiu el sucre, continueu batent. Afegiu l’anís, la llet, una mica de sal i la ratlladura de llimona.
    A poc a poc afegiu la farina i integreu-la amb la resta d’ingredients, fins que formin una mescla homogènia.
    Deixeu que reposi una hora i coleu la pasta per evitar grumolls.
    Poseu molt poquet oli a la paella i llavors poseu-li una petita quantitat de massa, Moveu ràpidament perquè la massa s’estengui per tota la superfície de la paella.
    Al cap de mig minut aproximadament doneu-li la volta. Poseu els frixuelos en un plat i espolseu amb sucre.
    La forma tradicional de menjar-los és enrotllats

    Boníssims!

  13. cecília

    29 maig 14
    10:10 #

    BACALLÀ A LA ‘GRANDI COLLONI’

    Us presento una recepta original, bona i fàcil de preparar. El resultat sorprèn tant com el seu nom.

    El Barcelonès

    Per a quatre persones Dificultat: baixa

    Ingredients:

    1 quilo de patates
    1 quilo de bacallà
    4 rovells d’ou
    4 grans d’all
    200 cc d’oli d’oliva verge
    1 fulla de llorer
    sal

    Preparació:

    Poseu al foc una olla amb aigua i una fulla de llorer. Peleu i talleu les patates en trossos petits. Quan l’aigua estigu a punt, poseu-les a l’olla i bulliu-les uns 25 minuts. Prepareu una cassola de fang, amb oli fins a la meitat, l’all trinxat i el rovells d’ou. A continuació, tireu el bacallà a l’aigua amb les patates i coeu-ho cinc minuts més. Escorreu
    i poseu el ingredients a la cassola. Remeneu-ho fins que s’hagin lligat el rovells i l’oli. S’ha de servir a l’instant.

    Bon profit !!!!!!

    1. Carmen Izquierdo

      10 juny 14
      15:45 #

      M’agrada el bacallà de la Cecília.

  14. Joan

    29 maig 14
    10:27 #

    POLLASTRE FÀCIL Ca l’Antonio – Esplugues de Llobregat

    Per a quatre comensals Dificultat: baixa

    Temps de preparació: 1 hora

    Nota prèvia:

    Tal com indica el seu nom, aquesta recepta pretén simplificar al màxim tant la preparació dels ingredients com l’elaboració de la recepta. És per això que quasi tots els ingredients estan pensats per posar-los a la cassola sense preparatius previs.

    Ingredients:

    1 Kg de pollastre trossejat o bé de cuixetes (es pot trobar, en safata, als “súpers”).
    1.1/2 Llaunes de tomàquet natural triturat (600 g)
    150 g de ceba congelada i picada.*
    100 g (50/50) de pebrot vermell i verd congelat i picat.*
    30 g d’all congelat i picat.*
    Oli: l’equivalent a 1 tassa de cafè.
    Vi blanc sec: l’equivalent a 1 tassa de cafè.
    1 fulla de llorer
    Sal i pebre al gust.

    * Tots aquests productes es poden trobar a la secció de congelats de la majoria dels supermercats.

    Elaboració (pas a pas):

    1. En primer lloc salpebreu el pollastre.
    2. Després, afegiu l’oli a la cassola i escalfeu-lo
    3. Afegiu-hi el pollastre i, quan estigui ben daurat, traieu-lo i reserveu-lo (compte amb el foc!: s’ha de daurar, no socarrimar)
    4. Heu de sofregir durant 10-15 minuts, amb el greix que ha quedat a la cassola i a foc mitjà, el pebrot i la ceba.
    5. Aviveu el foc i quan bulli força, afegiu-hi el vi. Deixeu que es redueixi i torneu a abaixar el foc.
    6. Poseu el pollastre i la fulla de llorer a la cassola i deixeu que s’escalfi fins que faci un “xup-xup” intens.
    7. Incorporeu-hi el tomàquet barrejat amb l’all i quan torni a fer “xup-xup” deixeu-lo a foc mitjà durant 20 minuts. Quan passin els primers 10 minuts afegiu-hi 1/2 got d’aigua calenta i cinc minuts abans d’acabar tasteu el punt de sal i, si s’escau, afegiu-n’hi més. Per reduir l’acidesa del tomàquet afegiu-hi una culleradeta de sucre.

    Nota final:

    Si després de fer tot això, ho tasteu i la cosa no pinta bé, la meva mare té un truc infal·lible: afegeix 1/2 got d’aigua amb una pastilla d’Avecrem dissolta i ho fa bullir una estona.
    Sort.

    Joan Gutiérrez Carricoba

  15. Carmen Izquierdo

    29 maig 14
    13:45 #

    Llom de porc amb taronja

    Ingredients (4 persones)

    -1kg de llom de porc sencer
    -1,5 kg de taronges
    -Sal
    -Fines herbes o herbes de Provença
    -Orenga
    -Oli d’oliva

    Preparació

    1. Al llom sencer, poseu-hi sal i fines herbes o herbes de Provença i una mica d’orenga.
    2. En una cassola àmplia amb oli d’oliva, rostiu-hi la carn a foc viu i sense tapar.
    3. Espremeu les taronges.
    4. Quan el llom estigui daurat, afegiu-hi el suc de les taronges.
    5. Tapeu la cassola i abaxeu el foc al mínim.
    6. Cada 5 minuts doneu una volta al llom.
    7. Retireu la cassola del foc al cap de 40 minuts.
    8. Poseu el llom en una tauleta de fusta i talleu rodanxes molt fines.
    9. Poseu la salsa de taronja on s’ha fet el llom en un bol.
    10. Serviu quatre o cinc rodanxes de llom per persona i afegiu-hi la salsa de les taronges per sobre.

  16. Maria Lacalle Travé

    31 maig 14
    13:28 #

    Les he llegit totes i estic amb les babes surtin de la boca, però com he de triar una,agafo la de Cecilia pel nom tan original:
    GRANDI COLLONI

    Quan tingui temps les faré totes!!!!!!!!

  17. Angelina Casanova

    01 juny 14
    12:29 #

    bonisssssssimes totes!
    Però com m’agraden molt els arrossos voto per la Chus

  18. Maribel

    01 juny 14
    21:36 #

    Totes molt bones, però sóc molt llaminera i el meu vot és pels ” bunyols de plàtan” de l’Eva.

  19. Joan

    03 juny 14
    15:05 #

    M’agraden totes però, atès que només puc escollir una, m’he decidit pel BROU GALLEC de Laura

    1. Sara

      03 juny 14
      16:26 #

      Joan, em sap greu, però el brou gallec no concursa! És una recepta del curs del matí que s’ha “colat” en la nostra entrada!
      Hauràs de fer una segona votació…

  20. Joan

    03 juny 14
    21:06 #

    Segon intent. El meu vot és per a BACALLÀ A LA GRANDI COLLINI de Cecília

  21. Paki

    04 juny 14
    8:51 #

    El meu vot és per L’ARRÒS CALDÓS AMB LLAMÀNTOL. (Si guanyes em tens que convidar. 🙂

  22. Chus de Prado

    04 juny 14
    18:00 #

    El meu vot és per a les ALETES DE POLLASTRE de la Angelina. He de dir que m’ han agradat totes, i estic d’acord amb la proposta de la Paki 😉

  23. Isa

    04 juny 14
    20:21 #

    Encara que les notes no siguin bones, vull dir que és el curs on més he après.Gracies Marta

  24. Maria A. Pérez Jurado

    04 juny 14
    20:39 #

    El meu vot és per els FRIXUELOS, però de ben segur que farè mès d’una.
    Totes tenen una pinta increíble.

  25. cecília

    05 juny 14
    14:00 #

    El meu vot ès per el POLLASTRE FÀCIL del Joan

  26. Susana Ariza

    05 juny 14
    14:01 #

    A mi m’agrada molt l’arròs, per tant el meu vot és per L’ARRÒS CALDÓS AMB LLAMÀNTOL

  27. Joan

    05 juny 14
    20:43 #

    Tercer intent. El meu vot és per a BACALLÀ A LA GRANDI COLLINI de Cecília

  28. Angelina Casanova

    07 juny 14
    21:27 #

    La meva segona votació es per l’arròs caldós amb llamàntol

  29. Maria Lacalle Travé

    08 juny 14
    15:37 #

    El meu vot es per la senyoreta Cecilia i el Grandi Culloni.
    Petons a tots !!!!!!

  30. kjc.herrara@hotmail.com

    08 juny 14
    19:32 #

    El meu vot és per la Cecília, BACALLÀ A LA ‘GRANDI COLLONI’

  31. Chus de Prado

    09 juny 14
    14:28 #

    El meu vot és per l’arròs caldós amb llamàntol de Koni.

  32. Carmen Alvarez

    10 juny 14
    11:41 #

    Hola, el meu vot és pel BACALLÀ de la Cecília

  33. cecília

    12 juny 14
    13:06 #

    El meu vot és per l’arròs caldós amb llamàntol de Koni.

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Exposicions orals


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

  • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
  • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
  • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
  • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
  • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes