• Taller d’ortografia. Sessió núm. 7

    mirades i veusL’acta de la sessió núm. 7 havia de ser a càrrec del Paco Hidalgo, però ell assegura que no l’ha feta, que l’ha feta el secretari emmascarat he he he. Espero que us faci riure tant com a mi. Aquí la teniu:

    Quin marro, això de fer de secretari!  Però si mai no n’he fet jo, d’això! Ostres, i per què em tremolen tant les cames? Potser perquè si no ho faig, la cosa tindrà conseqüències sabent que a classe mana qui mana? Sigui pel que sigui, sí que tinc ben clar que a tothom qui mana li agrada tenir secretaris i secretàries. I com més, millor. Tan de debò pogués canviar les coses! Però si, per una banda, el que feien abans els secretaris era guardar els “secrets” dels qui manaven i, per altra, ara ella em demana fer una acta per contar absolutament tot, amb pèls i senyals, i per  penjar-ho després al blog de l’escola… a veure qui entén tot això? Calma’t nen! Calma i resignació: faré de secretari i prou!

    Quan ella va arribar, com sempre, va estar generosa amb un amistós –Bon dia a tothom!– salutació que nosaltres, també molt educats, li retornem amb el mateix ànim. Tot seguit, com sempre, arrossega la taula fins al ben mig de classe, seu, passa llista i comença.

    Llavors, primer va informar de les dades per visitar la Filmoteca de Catalunya, després vàrem parlar de l’acta d’en Paco Campos. Al poquet vam passar al tema de les paraules que en castellà i en català són semblants però que es diferencien perquè una porta “h”, i l’altre no. També ens va lliurar uns passatemps per fer a casa, a més del ja teníem. La sorpresa va ser baixar a l’aula magna per veure una exposició anomenadaMirades i veus.  I és clar, vàrem tenir més feina: feina prèvia a la visita, feina per fer durant la visita i, per descomptat, també feina per fer a casa. I la cosa no va acabar aquí, després de corregir exercicis de verbs, encara va manar els vint exercicis següents per fer a casa, tot a més d’un article d’opinió de cent vuitanta paraules: feina i més feina. Manar i manar. Carai, com li agrada! Ostres, si pogués canviar les coses!

    Jo, el secretari (anònimus).

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Marina

    13 nov. 15
    20:35 #

    Moltes felicitats secretari pel teus sentit de l’humor jajaj.

    Jo, la Marina.

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Exposicions orals


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

  • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
  • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
  • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
  • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
  • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes