BONES FESTES
El Servei de Català de Sant Boi de Llobregat us desitja unes Bones Festes.
Cinemes Can Castellet de Sant Boi ha organitzat una sessió especial per al nostre alumnat i voluntariat.
Trenta-cinc persones, alumnes i participants del VxL, han pogut veure la pel·lícula Segon origen, del director Carles Porta i basada en la novel·la de Manuel de Pedrolo Mecanoscrit del segon origen. Els intèrprets són Rachel Hurd-Wood , Andrés Batista, Sergi López i Ibrahim Mané.
Sinopsi
Tota la humanitat s’ha esvaït. Els únics supervivents, l’Alba, de 20 anys, i el Dídac, de 10, viuen en un món completament arrasat. Per sobreviure en aquest planeta en ruïnes han de començar de nou. Junts han de reconstruir no només les seves vides, sinó també la vida de tota la humanitat.
Si encara no l’heu vista us la recomanem!
SLC de Sant Boi de Llobregat
Enllaços relacionats |
---|
Us deixo l’acta de l’última sessió (falta l’acta de la sessió núm. 8: la persona encarregada de redactar-la no me l’ha enviada encara).
Vam començar la classe repassant aspectes pendents de la sessió anterior i ens vam dedicar també a tancar temes. Així, vam enllestir uns passatemps (sopes de lletres, logogrifs, jeroglífics, enigmes…) especialment pensats per treballar aspectes concrets d’ortografia com ara la essa sorda i la essa sonora, la o àtona, els diftongs…
Després vaig entregar el solucionari d’uns exercicis de verbs que havíem anat fent els darrers dies i vam corregir un text ple d’errades de tot tipus (ortografia, morfosintaxi, coherència, cohesió, etc.). Crec que ens hem adonat que corregir textos propis o aliens és una manera molt efectiva d’aprendre llengua i que la revisió final d’un text és un exercici fonamental.
Per acabar, vaig demanar als alumnes que omplissin un qüestionari de valoració del curs. Per a mi és bàsic conèixer l’opinió dels alumnes i sobretot en un taller com aquest, que ha sigut una mena d’experiment perquè l’hem anat construint entre tots a mesura que anava avançant (veg. l’acta de la sessió núm. 1).
De les valoracions es desprèn que, en general, l’experiència ha sigut satisfactòria tot i que han quedat força coses pendents; malgrat això, els alumnes manifesten que s’han endut un bon grapat de recursos, trucs i eines imprescindibles a l’hora de redactar de textos que de ben segur faran servir a partir d’ara. Crec que amb això ja hem assolit el principal objectiu del curs: que els alumnes siguin cada cop més autònoms i autosuficients.
Vaig voler compartir amb ells el meu neguit que potser el curs havia sigut en excés un poti-poti, una macedònia d’aspectes gramaticals, i que havíem volgut ser massa ambiciosos per voler tractar molts aspectes en poc temps. Em van tranquil·litzar quan em van dir que ells no havien tingut pas aquesta sensació. A més, la sessió va acabar amb el testimoni de dos alumnes, el Paco Campos i el Lluís Sanpera, que em van oferir el regal de Nadal que tot tècnic de normalització lingüística hauria demanat:
Paco Campos: “Gràcies a tots els cursos que he fet escric correus electrònics en català quan mai ho havia fet”
Lluís Sanpera: “Sóc català però no sabia escriure la meva llengua. Ara, tot i que he de consultar coses, ja en sóc capaç”
Cada mes us recomanem un llibre i us demanem que ens feu arribar les vostres recomanacions.
Quin llibre us ha agradat?
Licantropia
Autor: Carles Terès
Premi Guillem Nicolau 2011
L’hivern de 1759, mossèn Magí fa nit en un mas allunyat
de tot i de tothom, d’una dignitat senyorial que contrasta
amb les desolades terres de la Pobla de Llobosa a l’Alt Matarranya.
Habiten la serra gent rústega, de poques paraules i expressió bestial,
despullada de l’abric de la fe. Són llobaters, com els seus senyors
Torrent de Prats. Si el bestiar pot sobreviure a l’amenaça del llop
és gràcies a l’estranya comunió que lliga aquests homes als animals
que tothom tem. La sensació d’anomalia, d’horror a penes esmussat
que batega en tot el mas i els seus entorns li esdevé de mica en mica
insuportable. Segles més tard, en Llorenç té la mateixa sensació
que va apoderar-se de l’esperit d’aquell mossèn quan puja a la serra
de la Pobla a fotografiar aquell casalot abandonat. Ell encara no ho sap,
però un vincle que s’enfonsa en les seves arrels el lliga a una nissaga i a
un poble que bressola un secret antic, el deliri de la licantropia.
SLC de Sant Boi de Llobregat
Enllaços relacionats |
---|
La proposta de lectura per al NadalNo sabeu quins llibres podeu regalar per Nadal? Voleu aprofitar les vacances de Nadal per llegir una mica? Aquí teniu un munt de llibres per triar i remenar! |
|||
Des del curs passat us proposem, cada mes, la lectura d’un llibre i també demanem que ens proposeu llibres que us hagin agradat amb l’objectiu d’elaborar-ne un recull i compartir-lo amb l’alumnat i el voluntariat del SLC.
Pe a aquest Nadal teniu la llista de llibres recomanats el curs passat i la que hem aconseguit d’octubre a novembre d’enguany. Esperem que us agradin! Recordeu:
Quin llibre ens voleu recomanar?
|