1 base de pizza
1 pot de tomàquet fregit
mozzarella i formatge ratllat
escalivada al gust (albergínia, pebrot, ceba)
tonyina
anxoves
olives negres
Preparació:
Mentre fem la pizza poseu a escalfar el forn.
Esteneu el tomàquet per sobre de la base de pizza. A continuació escampeu-hi força mozzarella i formatge ratllat. Tot seguit poseu-hi l’escalivada, la tonyina esmicolada, les olives tallades a trosses i algunes anxoves.
Poseu la pizza al forn uns 15 minuts i bon profit!
Aquí us penjo una recepta de massa de crêpes. Ès per fer crêpes variats, es utilitza la mateixa massa per crèpes dolços i crèpes salats
2 ous
250 g de farina
250 ml de llet
1 cullerada sopera de sucre
1/2 cullerada de sal
1/2 cullerada de bicarbonat de sodi
Un raig d’oli
Una mica de vinagre o suc de llimona
Poseu la farina, sucre i sal a un bol i remenau-ho tot.
Afegiu la llet i els ous i seguiu remenant.
Barregeu el bicarbonat de sodi amb una mica de vinagre o suc de llimona i afegiu-lo a la massa.
Una vegada tenim tot ben barrejat, deixeu la massa reposar una hora per evitar grumolls.
Afegiu un raig d’oli a la massa
Agafeu una paella de mida mitjana i poseu-la al foc. Deixeu-la escalfar-se bė i poseu-hi la massa i distribuïu-la bė a la paella. Quan el crèp s’infla, doneu-lo la volta amb una espumadora plana. El primer crèp no surt bé! Però el següent si!
Si voleu fer crèpes farcits salats, podeu posar embotits, formatges, verdures, salmó, tonyina, i si els voleu dolços poseu xocolata, melmelada, nata, nutella, fruits secs, mel
Bon profit!
Jo tambê faib creps,però de un altre manera, li poso un ou ,aigua,farina,tot ben amasat i quan faig el crep li poso pernil dolç.i esparrecs: pel meu gust estan mol bons
massa:
2 tasses d’aigua
2 cullerades (sopa) de mantega o margarina
2 tasses de farina per a tot ús
Sal al gust
Farcit:
1 cullera (sopa) d’oli
2 pits de pollastre cuit i esmicolat
1 ceba, ratllada
2 cullerades (sopa) de picat olor-verd
Olives picades al gust
Sal i pebre negre al gust
Preparació
Massa:
L’aigua calenta amb mantega i sal. Quan bulli, poseu la farina alhora i barrejar bé, fins que una bola suau de la massa s’enlairi des del fons de l’olla.
A continuació, poseu la massa en una superfície llisa i greixada i deixar refredar.
farcit:
Sofregiu la ceba en oli d’oliva fins que s’estovi. Afegiu el pollastre esmicolat, les olives verdes i olor. Assaoneu al gust.
Agafeu les porcions de massa ja fredes, ompliu amb 2 cullerades de farcit de pollastre.
Passar la farina, l’ou batut i pa ratllat. Fregir en oli molt calent i escórrer sobre paper absorbent.
– 1Kg de tomaquets
– 1 Cogombre
– Grans d’all
– 1 Pebrot verde i vermell
– Mitja barra de pa
– Oli d’oliva
– Vinagre
– 1/2 d’aigua freda
– Sal
Preparació:
1) Comencem a fer el gaspatxo, tallem el tomaquet i el cogombre. Ho barregem.
2) Tallem el pebrot i el pa.
3) Ho triturem tot i posem en la batidora un got petit amb oli d’oliva, un poc de vinagre i una mica de sal i fins a tot l’aigua freda. Triturem un’altra vagada i ja podrem tastar el gaspatxo andalús.
7 comentaris
sginabreda
08 febr. 16
19:13 #
PIZZA D’ESCALIVADA
Ingredients:
1 base de pizza
1 pot de tomàquet fregit
mozzarella i formatge ratllat
escalivada al gust (albergínia, pebrot, ceba)
tonyina
anxoves
olives negres
Preparació:
Mentre fem la pizza poseu a escalfar el forn.
Esteneu el tomàquet per sobre de la base de pizza. A continuació escampeu-hi força mozzarella i formatge ratllat. Tot seguit poseu-hi l’escalivada, la tonyina esmicolada, les olives tallades a trosses i algunes anxoves.
Poseu la pizza al forn uns 15 minuts i bon profit!
Irina Ufaeva
09 febr. 16
23:20 #
Crèpes variats
Aquí us penjo una recepta de massa de crêpes. Ès per fer crêpes variats, es utilitza la mateixa massa per crèpes dolços i crèpes salats
2 ous
250 g de farina
250 ml de llet
1 cullerada sopera de sucre
1/2 cullerada de sal
1/2 cullerada de bicarbonat de sodi
Un raig d’oli
Una mica de vinagre o suc de llimona
Poseu la farina, sucre i sal a un bol i remenau-ho tot.
Afegiu la llet i els ous i seguiu remenant.
Barregeu el bicarbonat de sodi amb una mica de vinagre o suc de llimona i afegiu-lo a la massa.
Una vegada tenim tot ben barrejat, deixeu la massa reposar una hora per evitar grumolls.
Afegiu un raig d’oli a la massa
Agafeu una paella de mida mitjana i poseu-la al foc. Deixeu-la escalfar-se bė i poseu-hi la massa i distribuïu-la bė a la paella. Quan el crèp s’infla, doneu-lo la volta amb una espumadora plana. El primer crèp no surt bé! Però el següent si!
Si voleu fer crèpes farcits salats, podeu posar embotits, formatges, verdures, salmó, tonyina, i si els voleu dolços poseu xocolata, melmelada, nata, nutella, fruits secs, mel
Bon profit!
Virginia
11 febr. 16
22:39 #
Jo tambê faib creps,però de un altre manera, li poso un ou ,aigua,farina,tot ben amasat i quan faig el crep li poso pernil dolç.i esparrecs: pel meu gust estan mol bons
Bona nit
sginabreda
15 febr. 16
16:16 #
LORENA MARTINS:
Coxinha de pollastre
massa:
2 tasses d’aigua
2 cullerades (sopa) de mantega o margarina
2 tasses de farina per a tot ús
Sal al gust
Farcit:
1 cullera (sopa) d’oli
2 pits de pollastre cuit i esmicolat
1 ceba, ratllada
2 cullerades (sopa) de picat olor-verd
Olives picades al gust
Sal i pebre negre al gust
Preparació
Massa:
L’aigua calenta amb mantega i sal. Quan bulli, poseu la farina alhora i barrejar bé, fins que una bola suau de la massa s’enlairi des del fons de l’olla.
A continuació, poseu la massa en una superfície llisa i greixada i deixar refredar.
farcit:
Sofregiu la ceba en oli d’oliva fins que s’estovi. Afegiu el pollastre esmicolat, les olives verdes i olor. Assaoneu al gust.
Agafeu les porcions de massa ja fredes, ompliu amb 2 cullerades de farcit de pollastre.
Passar la farina, l’ou batut i pa ratllat. Fregir en oli molt calent i escórrer sobre paper absorbent.
sginabreda
15 febr. 16
16:17 #
Molt bé! Us aneu animant a compartir les vostres receptes!
THAIS
28 febr. 16
20:32 #
Gaspatxo Andalús per a 2 persones.
Ingredients:
– 1Kg de tomaquets
– 1 Cogombre
– Grans d’all
– 1 Pebrot verde i vermell
– Mitja barra de pa
– Oli d’oliva
– Vinagre
– 1/2 d’aigua freda
– Sal
Preparació:
1) Comencem a fer el gaspatxo, tallem el tomaquet i el cogombre. Ho barregem.
2) Tallem el pebrot i el pa.
3) Ho triturem tot i posem en la batidora un got petit amb oli d’oliva, un poc de vinagre i una mica de sal i fins a tot l’aigua freda. Triturem un’altra vagada i ja podrem tastar el gaspatxo andalús.
sginabreda
29 febr. 16
14:40 #
Gràcies pel gaspatxo!