1. Vicky

    29 nov. 17
    17:19 #

    Bacallà amb nata i pinyons,

    5 trossos de bacallà al punt de sal
    1 ceba
    1 pebrot verd
    Pinyons
    Nata
    Farina
    Oli

    Enfarineu els trossos de bacallà , poseu bastant oli a la paella . Quan estigui força calent fiqueu els trossos de bacallà amb la pell tocant la paella , feu-los dos minuts per cada banda, traieu-los i poseu-los a escórrer sobre un paper absorbent, coleu l’oli. Poseu l’oli colat en una paella neta, poseu-hi la ceba, el pebrot verd i els pinyons que es vagin fent poc a poc. Quan ja està fet poseu el bacallà i seguidament la nata i espereu que faci xup-xup, amb uns minuts tindreu un plat boníssim.

    Vicky

  2. maite Fernandez

    29 nov. 17
    18:51 #

    BACALLÀ FRESC AMB CROSTA DE MAIONESA D’ALL

    INGREDIENTS:
    3 o 4 filets de bacallà
    Sal
    1 ou
    2 grans d’all
    Mostassa
    1 got d’oli

    ELABORACIÓ:
    Prepareu un allioli tradicional, afegint-hi una mica de mostassa, per donar-hi un toc especial.
    Salpebreu els filets de bacallà. Unteu bé una plata de forn amb oli i disposeu els filets de bacallà, seguidament unteu-los amb l’allioli que hem fet anteriorment.
    Fornegeu-ho fins que el peix estigui cuit i la capa d’allioli estigui daurada.
    Bon profit.

  3. Encarna

    29 nov. 17
    22:34 #

    ORADA AL FORN AMB PATATES

    2 orades
    1 llimona
    4 patates
    2 cebes de Figueres
    1 copa de vi blanc
    Oli d’oliva
    Sal i pebra

    Per començar dins de cada orada posarem una rodanxa de llimona, salpebreu-les per
    dins i per fora. Agafeu una safata, a sobre poseu-hi les patates sense pell a rodanxes
    fines. A sobre poseu-hi la ceba tallada i ruixeu-ho amb l’oli d’oliva. Enforneu-ho a 180
    graus durant 10 minuts.
    Afegiu les orades a la safata i deixeu-ho a forn 20 minuts més. Afegiu-hi el vi a
    mitja cocció.

  4. Montse

    01 des. 17
    22:18 #

    ROSQUILLES D’ANÍS
    És la recepta de la meva àvia que ha passat de generació en generació.
    Ingredients:
    600 g de farina
    2 ous
    150 g de sucre
    200 ml de llet
    raspadura de llimona
    100 ml d’oli d’oliva
    100 ml d’anís del “mono”
    1 sobre de llevat
    un pessic de sal
    sucre i canyella per decorar les rosquilles.
    Elaboració:
    Tamiseu la farina i reserveu-la. En un recipient barregeu els ous, la llet i el sucre i bateu-ho molt bé, a poc a poc , afegiu-hi l’oli , l’anís del “mono”, un pessic de sal i la ratlladura de llimona, ara és el moment de posar-hi la farina tamisada i fer una massa homogènia , deixeu-la reposar 30 minuts tapada amb un drap ben net, passat aquest temps, amb un corró, treballeu- la a l’estil pizza i quan estigui ben tova , talleu-la i doneu-li forma d’anell.
    En una safata per a forn untada amb oli i farina o paper de forn, col·loqueu- les i introduïu-les dins del forn a una temperatura de 180ºC durant 12 minuts.
    Per acabar passeu-les per sucre i canyella.
    Delicioses per gaudir tota la família. Bon Profit.

  5. Angie

    02 des. 17
    23:38 #

    1. Angie

      03 des. 17
      22:52 #

      REMENAT DE MONGETES TENDRES

      Un bon àpat senzill i “exquisit”
      1/2 kg mongetes tendres
      1 ceba tendra
      2 tomàquets madurs (cor de bou)
      2 ous
      oli
      sal
      pebre

      FÀCIL ELABORACIÓ

      Coeu les mongetes, salpebreu-les, quan estiguin, agafeu una paella i poseu-hi un raget d’oli, afegiu-hi la ceba ben picada i els tomàquets trossejats. Amb el xup-xup afegiu les mongetes i ja per últim els ous. Remena-ho tot junt una estona i quan els ous estiguin quallats, les mongetes ja estan, llestes per menjar!, soles o com a acompanyament.
      Espero que us agradi.
      Bon profit!

  6. Jose Antonio Ibáñez

    03 des. 17
    0:37 #

    Arròs amb conill

    Per a quatre persones
    320 g d’arròs
    1/2 conill a trossos
    1 ceba
    2 Tomàquets
    1 gra d’all

    Fregiu el conill i poseu a bullir aigua en una cassola.
    Quan s’està fregint el conill afegiu la ceba tallada molt fina o triturada.
    Quan comença a daurar-se la ceba afegiu el tomàquet ratllat i uns minuts després afegiu-hi l’all triturat.
    1 minut després afegiu-hi l’arròs i deixeu-ho fregint 1 minut.
    Afegiu-hi l’aigua bullint i deixeu-lo bullint. Després de vint minuts retireu-ho i deixeu-ho reposar uns minuts tapat.

  7. Cristina

    03 des. 17
    2:15 #

    PA DE PESSIC
    Ingredients:
    375 g de farina
    250 g de sucre
    16 g de llevat
    3 ous
    1 iogurt de llimona
    Ratlladura de llimona
    Oli de oliva

    Elaboració:

    Bateu els ous. Afegiu-hi el sucre, el iogurt, l’oli d’oliva i la ratlladura de llimona.
    Barregeu la farina i el llevat i afegiu-los a la barreja.
    Seguiu batent fins que tots els ingredients estiguin perfectament incorporats.
    Agafeu un motlle untat amb la mantega o amb l’oli d’oliva i empolseu-lo amb farina.
    Aboqueu-hi la barreja i fornegeu-ho a 180° durant 40-45 min.
    Deixeu que es temperin i desemmotlleu el pa de pessic.
    Empolseu-lo amb sucre de llustre i poseu-hi melmelada i unes fulles de menta.

  8. Natalia Castillo

    04 des. 17
    0:14 #

    Amanida de patata i pop

    Ingredients:
    2 patates kennebec.
    200 g de pop.
    1 ou
    Una mica de pebrot vermell.
    Una mica de pebrot verd.
    1 ceba tendra.
    1 culleradeta de pebre vermell dolç o picant.
    Un raig d’oli d’oliva verge extra.
    Un raig de vinagre de Mòdena.
    Sal i pebre.

    Elaboració:

    Congeleu el pop uns dies abans de cuinar-lo, aquest pas és importat ja que es trenquen les fibres i queda més tendre. El dia abans de cuinar-lo, traieu el pop del congelador i deixeu que es vagi descongelant de manera natural. Una vegada descongelat poseu aigua, una fulla de llorer i sal marina en una cassola que posareu al foc. Quan l’aigua bulli
    introduïu el pop 3 vegades posant-lo i traient-lo de la cassola, a la tercera vegada deixeu-lo a l’aigua. Tot seguit deixeu-lo coure uns 40 minuts, punxeu-lo per veure si ja és tou o si el deixeu una miqueta més (si ho feu amb una olla exprés estarà bullit en un 25 minuts). Mentrestant heu de bullir les patates amb pell uns 20 minuts i han de quedar cuites però no desfetes. Espereu que es refredin una mica, peleu-les i talleu-les a rodanxes.En una cassola poseu a bullir els dos ous, deixeu-los bullir 8 minuts des del moment que comença a bullir l’aigua. Quan estan bullits refredeu-los i talleu-los a rodanxes. Traieu el pop de l’aigua deixant que es refredi, i un cop fred talleu-lo a rodanxes amb unes tisores.
    Una vegada cuit tanqueu el foc i deixeu-lo reposar 20 minuts més amb la mateixa aigua.
    Poseu al fons del plat la patata, que tindreu tallada a rodanxes, salpebreu, esquitxeu amb una mica del pebre vermell i un raig d’oli.
    A sobre de les patates poseu les rodanxes de l’ou, repartiu per sobre el pebrot vermell i el verd tallat a trossets. Poseu  la ceba tallada a làmines ben fines i per últim poseu les rodanxes de pop, poseu sal, una mica de pebre vermell i un raig d’oli per sobre.
    Bon profit!

  9. Verónica Pérez Albarrán

    04 des. 17
    9:52 #

  10. MARIA JOSE ALVAREZ RUIZ

    07 des. 17
    20:22 #

    “COL AMB BACALLÀ”
    Recordo que la meva mare sempre ho feia per al sopar de la nit de Nadal. Quins bons records!
    Ingredients per a 4 persones:
    1 col blanca
    1 Kg patates
    1 o 1 1/2 de bacallà
    1 ceba
    1 cabeça d’alls
    1 mica pebre vermell dolç

    En primer lloc dessaleu el bacallà, deixeu-lo en aigua 24 hores canviant-la dues vegades. Escorreu-lo bé i talleu-lo a trossos a gust de cadascú.
    Les patates, peleu-les i talleu-les a trossos.
    La col, renteu-la, trenqueu-la en quatre trossos, talleu-la a juliana i poseu-la en aigua i vinagre.
    En una paella poseu-hi oli i la ceba, sense que es cremi. Poseu-hi les patates i aigua i deixeu-ho coure deu minuts. Quan les patates estiguin mig cuites, afegiu-hi la col i en deu minuts el bacallà amb la pell cap a baix, afegiu-hi aigua fins a cobrir-ho tot i deixeu-ho coure deu minuts.
    Al moment de servir-lo es fa el refregit: en una paella poseu una mica d´oli i els alls i deixeu fregir sense cremar-ho i poseu el pebre vermell sobre tot el guisat. Serviu-ho tot calent.
    Bon profit!!

  11. Mónica Díaz

    10 des. 17
    18:47 #

    AJÍ DE GALLINA(pollastre)
    recepta de PERÚ

    Ingredients:

    1 pit de pollastre
    5 llesques de pa de motlle sense crosta
    2 cebes picades
    4 grans d’alls picats
    3 cullerades de pebre groc molt(espècia de Perú)
    1/2 bric de llet sencera
    6 patates bullides
    100 gr d’olives negres
    3 ous bullits
    1 pessic de sal
    pebre
    comí
    oli d’oliva

    Preparació:
    Cuineu el pit de pollastre en aigua amb una mica de sal, quan el pit estigui bullit, retireu-lo i deixeu-lo refredar una estona i després esfilagarseu-lo. Aparteu el brou en un bol.
    Poseu a la liquadora la llet, el pebre groc molt i els trossos de pa. Tot això liqüeu-ho 1 o 2 minuts, deixeu-ho una estona.
    En una paella escalfeu l’oli i afegiu-hi les cebes picades, sal, pebre i comí. Barregeu-ho i deixeu-ho que el guarniment se segueixi fregint 3 minuts. Després ja podeu afegir la crema liquada. Barregeu-ho tot i cuineu-ho 5 minuts a foc mitjà remenant de tant en tant per evitar que s’enganxi.
    Finalment incorporeu el pit esfilagarsat i 1/2 tassa del brou de pollastre, barregeu-ho i deixeu que el preparat se segueixi cuinant 10 minuts més. Recordeu remenar de tant en tant.
    Suggeriment per servir aquest plat:
    Poseu les patates a rodanxes en el plat i aboqueu-hi la crema fins a cobrir-les íntegrament. Decoreu-ho amb ou dur tallat per la meitat i les olives negres.
    Us animo a preparar-ho!
    Bon profit i bon Nadal!

  12. Irina

    11 des. 17
    0:04 #

    Tàrtar de tonyina amb amanida d’alvocat i llagostins

    INGREDIENTS
    200 g de llom de tonyina vermella
    1 cullerada sopera de salsa de soia
    1 cullerada de tàperes
    Barreja de pebres

    Per a l’amanida d’alvocat i llagostins

    1 alvocat
    1 cullerada de suc de llima
    2 cues de llagostí
    Mitja ceba dolça
    Oli d’oliva verge extra
    Sal
    Pebre

    PREPARACIÓ

    Talleu el llom de tonyina a trossets petits amb ganivet, poseu-los en un bol, afegiu-hi salsa de soia, pebre i tàperes tallats a trossets. Barregeu-ho bé i deixeu-ho macerar uns 20 minuts.
    Per a l’amanida obriu l’alvocat per la meitat i aixafeu bé la polpa de l’alvocat amb una forquilla, talleu la ceba a daus petits, afegiu-hi les cues de llagostins tallades a trossets, poseu-ho tot en un bol i afegiu-hi sal, pebre, barregeu-ho bé i regueu-ho tot amb suc de llima i un raig d’oli d’oliva.
    Col·loqueu el tàrtar de tonyina macerada en un motlle circular emplatador, feu una lleugera pressió perquè agafi la forma i no es desmunti al retirar el motlle. Serviu el tàrtar acompanyat de l’amanida d’alvocat i llagostins. El podeu acompanyar també amb unes torradetes. Bon profit!

  13. Sara

    12 des. 17
    17:07 #

    Pastís de Carn del JUAN VIÑAS

    Ingredients:

    – 500 g de carn de vedella picada

    – 4 cullerades de pa ratllat

    -1 cullerada de sal

    – 1 cullerada de pebre negre

    – rodanxes de bacó

    – 200 g de bròquil o una altra verdura

    – 100 g de formatge ratllat (mozzarela o altre)

    – 4 ous

    Preparació:

    – barregeu en un bol la carn, el pa ratllat, la sal, el pebre negre i un ou

    – en un altre bol, barregeu el bròquil (o una altra verdura) amb el formatge

    – poseu les rodanxes de bacó en un motlle d’alumini (del tipus de fer pa)

    – la barreja de carn s’ha de posar per sobre les rodanxes de bacó

    – feu un forat en la carn on es posarà la barreja de bròquil

    – per sobre de tot, poseu els altres 3 ous crus

    – tapeu el motlle d’alumini amb paper d’alumini

    – poseu-ho en el forn calent a 180 ºC durant 30 minuts

    – traieu el paper d’alumini i deixeu-ho 10 minuts més en el forn, fins que la part superior quedi torradeta.

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Exposicions orals


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

  • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
  • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
  • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
  • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
  • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes