• Coneguem la nostra vila: de la Muntanyeta a la carretera Santa Creu de Calafell

    coressaLa M. José i la Montse ens expliquen un altre dels itineraris per Sant Boi.

    Començarem el nostre interessant itinerari a la Muntanyeta, molt coneguda per tots els habitants de Sant Boi.  A mà esquerra tenim la Unió Esportiva Santboiana, l’estadi de la qual va ser el primer camp de rugbi a l’Estat espanyol. Va ser fundada el dia 4 de juliol de l’any 1921 per Baldiri Aleu i Torres, ciutadà del nostre poble que va marxar a estudiar a la Universitat de Tolosa (França), on aquest esport ja es jugava. Li va agradar tant que quan tornà al seu poble natal va decidir parlar-ne amb uns amics de “Cal Ninyo” per començar a jugar i gaudir –ne. L’estadi té una capacitat de 4.000 espectadors.

    A mà dreta tenim la Masia Torre Figueres, que data de principis del segle XIX i que pertany a l’època de l’eclecticisme classicista. L’any 1990 es van fer reformes per ubicar-hi l’ empresa municipal CORESSA de l’Ajuntament de Sant Boi, que va ser creada per promoure l’activitat econòmica i oferir diferents serveis, els quals són: lluitar contra l’atur, atendre els més desfavorits, crear aparcaments i donar suport a les petites i mitjanes empreses.

    Després, continuarem pel carrer de Pau Claris, que enllaça amb el carrer de Jaume Balmes, que és un del més antics de Sant Boi i dels més coneguts pels santboians. En aquest carrer trobem petites botigues, bars i supermercats.

    També passejarem pel carrer de Bonaventura Aribau, on hi ha un casal d’avis, i pujarem fins al carrer de Mossèn Jacint Verdaguer, on  trobarem la parròquia catòlica Mare de Déu de Montserrat, en la qual es fan diverses misses al llarg de la setmana. Continuarem pel carrer de Mossèn Antoni Solanes, on podem veure l’església  evangèlica Bethel, que és de construcció moderna. Girarem a mà esquerra pel carrer d’Isaac Albéniz, que porta el nom d’ aquest famós músic. Després passarem pel carrer de Baldiri Net i Figueras, el qual va ser un gran doctor que va dedicar molts anys de la seva vida a atendre els malalts de l ‘Hospital Psiquiàtric de Sant Boi. Després agafarem el carrer de Cristòfor  Colom, que porta el nom del gran descobridor d’Amèrica, on podem trobar un supermercat i una autoescola molt coneguda. Continuarem enllaçant amb El Vinyet, on es va construir al voltant del 1975 el barri de Casablanca i on s’ha establert aproximadament el 19,2% de la població de Sant Boi. Podem veure el Centre d’Atenció Primària, un edifici modern on hi ha especialistes i un centre de rehabilitació utilitzat especialment  per gent amb problemes traumatològics,  que es troba a la ronda de Sant Ramon.

    Tot seguit creuarem la carretera per endinsar-nos en el Centre de Serveis de Sant Boi, que és a la carretera de la Santa Creu de Calafell, quilòmetre 9,3. Ens trobem davant d’un edifici modern, que situa diverses empreses de serveis dintre d’una àrea industrial on es poden concentrar per desenvolupar  activitats complementàries que siguin d’interès per a les empreses. L’edifici disposa de servei de recepció i informació, sistemes de seguretat, instal·lació elèctrica individual, preinstal·lació  de telefonia, un vestíbul, zones comunes de qualitat, una zona d’aparcament i una altra exterior enjardinada. Disposen d’un auditori de 143 m² i capacitat per a 106 persones, amb un bon sistema de megafonia. També tenen una sala de juntes de 40 m² i capacitat per a 20 persones. Les sales són totes climatitzades, amb equip de projecció, pissarra i paperògrafs, equips de televisió i vídeo, per això són idònies per a reunions de treball, cursos, consells d’administració, demostració de productes, conferències o processos de selecció. Les empreses quan les contracten tenen bonificacions, segons el seu volum d’utilització.

    I ja hem arribat al final del nostre itinerari.

    Esperem que us hagi agradat.

     

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Exposicions orals


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

  • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
  • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
  • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
  • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
  • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes