1. sginabreda

    08 febr. 16
    19:13 #

    PIZZA D’ESCALIVADA

    Ingredients:

    1 base de pizza
    1 pot de tomàquet fregit
    mozzarella i formatge ratllat
    escalivada al gust (albergínia, pebrot, ceba)
    tonyina
    anxoves
    olives negres

    Preparació:

    Mentre fem la pizza poseu a escalfar el forn.
    Esteneu el tomàquet per sobre de la base de pizza. A continuació escampeu-hi força mozzarella i formatge ratllat. Tot seguit poseu-hi l’escalivada, la tonyina esmicolada, les olives tallades a trosses i algunes anxoves.
    Poseu la pizza al forn uns 15 minuts i bon profit!

  2. Irina Ufaeva

    09 febr. 16
    23:20 #

    Crèpes variats

    Aquí us penjo una recepta de massa de crêpes. Ès per fer crêpes variats, es utilitza la mateixa massa per crèpes dolços i crèpes salats

    2 ous
    250 g de farina
    250 ml de llet
    1 cullerada sopera de sucre
    1/2 cullerada de sal
    1/2 cullerada de bicarbonat de sodi
    Un raig d’oli
    Una mica de vinagre o suc de llimona

    Poseu la farina, sucre i sal a un bol i remenau-ho tot.
    Afegiu la llet i els ous i seguiu remenant.
    Barregeu el bicarbonat de sodi amb una mica de vinagre o suc de llimona i afegiu-lo a la massa.
    Una vegada tenim tot ben barrejat, deixeu la massa reposar una hora per evitar grumolls.
    Afegiu un raig d’oli a la massa
    Agafeu una paella de mida mitjana i poseu-la al foc. Deixeu-la escalfar-se bė i poseu-hi la massa i distribuïu-la bė a la paella. Quan el crèp s’infla, doneu-lo la volta amb una espumadora plana. El primer crèp no surt bé! Però el següent si!
    Si voleu fer crèpes farcits salats, podeu posar embotits, formatges, verdures, salmó, tonyina, i si els voleu dolços poseu xocolata, melmelada, nata, nutella, fruits secs, mel
    Bon profit!

  3. Virginia

    11 febr. 16
    22:39 #

    Jo tambê faib creps,però de un altre manera, li poso un ou ,aigua,farina,tot ben amasat i quan faig el crep li poso pernil dolç.i esparrecs: pel meu gust estan mol bons

    Bona nit

  4. sginabreda

    15 febr. 16
    16:16 #

    LORENA MARTINS:

    Coxinha de pollastre

    massa:
    2 tasses d’aigua
    2 cullerades (sopa) de mantega o margarina
    2 tasses de farina per a tot ús
    Sal al gust

    Farcit:
    1 cullera (sopa) d’oli
    2 pits de pollastre cuit i esmicolat
    1 ceba, ratllada
    2 cullerades (sopa) de picat olor-verd
    Olives picades al gust
    Sal i pebre negre al gust

    Preparació

    Massa:
    L’aigua calenta amb mantega i sal. Quan bulli, poseu la farina alhora i barrejar bé, fins que una bola suau de la massa s’enlairi des del fons de l’olla.
    A continuació, poseu la massa en una superfície llisa i greixada i deixar refredar.
    farcit:
    Sofregiu la ceba en oli d’oliva fins que s’estovi. Afegiu el pollastre esmicolat, les olives verdes i olor. Assaoneu al gust.
    Agafeu les porcions de massa ja fredes, ompliu amb 2 cullerades de farcit de pollastre.
    Passar la farina, l’ou batut i pa ratllat. Fregir en oli molt calent i escórrer sobre paper absorbent.

  5. sginabreda

    15 febr. 16
    16:17 #

    Molt bé! Us aneu animant a compartir les vostres receptes!

  6. THAIS

    28 febr. 16
    20:32 #

    Gaspatxo Andalús per a 2 persones.

    Ingredients:

    – 1Kg de tomaquets
    – 1 Cogombre
    – Grans d’all
    – 1 Pebrot verde i vermell
    – Mitja barra de pa
    – Oli d’oliva
    – Vinagre
    – 1/2 d’aigua freda
    – Sal

    Preparació:

    1) Comencem a fer el gaspatxo, tallem el tomaquet i el cogombre. Ho barregem.
    2) Tallem el pebrot i el pa.
    3) Ho triturem tot i posem en la batidora un got petit amb oli d’oliva, un poc de vinagre i una mica de sal i fins a tot l’aigua freda. Triturem un’altra vagada i ja podrem tastar el gaspatxo andalús.

  7. sginabreda

    29 febr. 16
    14:40 #

    Gràcies pel gaspatxo!

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Exposicions orals


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

  • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
  • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
  • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
  • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
  • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes