• ELEMENTAL 3 QUÈ MENGEM? RECEPTES D’ARREU DEL MÓN

    A classe vam intercanviar-nos aquestes receptes d’arreu del món.

    estofat xocolata L’estofat amb xocolata, del Lucas.

    PEIX AMB COCO El peix amb coco de la Silvia, típic de la República Dominicana

    gaspatxo El gaspatxo andalús de l’Ali

    sopa agra mongeta La sopa agra de mongeta tendra, de l’Alina. Romania.

    AJIACO L'”ajiaco santafereño” de la Natàlia, de Colòmbia.

    pasís nadal rus Els “pastissets” de Nadal russos amb cireres agres de la Kristina: VARENNIKI

    cous cous El cuscús marroquí de la Latifa.

    peix amb gambes Peix al forn amb gambes, de la M. Carmen.

    mojito Els “mojitos” cubans de la Miri i el Felipe.

     

    Què us sembla si expliqueu al blog com s’elaboren aquests plats?

    Moltes gràcies i bon profit!

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Lorena Martins

    12 febr. 16
    15:55 #

    Coxinha de pollastre

    massa:
    2 tasses d’aigua
    2 cullerades (sopa) de mantega o margarina
    2 tasses de farina per a tot ús
    Sal al gust

    Farcit:
    1 cullera (sopa) d’oli
    2 pits de pollastre cuit i esmicolat
    1 ceba, ratllada
    2 cullerades (sopa) de picat olor-verd
    Olives picades al gust
    Sal i pebre negre al gust Unit

    Preparació

    Massa:
    L’aigua calenta amb mantega i sal. Quan bulli, poseu la farina alhora i barrejar bé, fins que una bola suau de la massa i enlairat des del fons de l’olla.
    A continuació, poseu la massa en una superfície llisa i engreixat i deixar refredar.
    farcit:
    Sofregeixi la ceba en oli d’oliva fins que s’estovin. Afegiu el pollastre esmicolat, les olives verdes i olor. Assaoneu al gust.
    Prengui les porcions de massa ja baquetes càlids i model, omplint amb 2 cullerades de farcit de pollastre.
    Passar la farina, l’ou batut i pa ratllat. Fregir en oli molt calent i escórrer sobre paper absorbent.

  2. Mari Carmen Pérez Caselles

    22 febr. 16
    22:07 #

    Recepte de peix al forn amb gambes
    Ingredients per 4 persones
    – 4 patatas
    – 4 dourades, tallades a filtes
    – 2 gambes senceres per persona
    – farina
    – 1/4 de gambes pelades
    – 10 palets de cranc
    – 3 dents d’all
    – mantega
    – 1 pot de nata liquide
    Preparació
    – pelar i tallar les patatas a rodanxes d’un dit de gruix i fregir una mica.
    – Enfarinar la dourada y fregir una mica.
    – Posar a la plata del forn les patates i les dourades i enfornar mitja hora.
    – Afegir les gambes senceres i fornejar 5′ més.
    – Treure les gambes i deixar-les en un plat.
    – En el foc fregir els alls i les gambes pelades i els palets de cranc i triturar amb la batedora i afegir nata liquida i tornar a batre.
    – Afegir aquesta salsa a sobre la dourada i gratinar 5′.
    – Servir en el plat amb les dos gambes senceres.
    Bon profit!

    1. sginabreda

      23 febr. 16
      14:56 #

      Moltes gràcies per compartir la teva recepta!

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Exposicions orals


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

  • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
  • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
  • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
  • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
  • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes