ELEMENTAL 3 QUÈ MENGEM? RECEPTES D’ARREU DEL MÓN
A classe vam intercanviar-nos aquestes receptes d’arreu del món.
L’estofat amb xocolata, del Lucas.
El peix amb coco de la Silvia, típic de la República Dominicana
La sopa agra de mongeta tendra, de l’Alina. Romania.
L'”ajiaco santafereño” de la Natàlia, de Colòmbia.
Els “pastissets” de Nadal russos amb cireres agres de la Kristina: VARENNIKI
El cuscús marroquí de la Latifa.
Peix al forn amb gambes, de la M. Carmen.
Els “mojitos” cubans de la Miri i el Felipe.
Què us sembla si expliqueu al blog com s’elaboren aquests plats?
Moltes gràcies i bon profit!
3 comentaris
Lorena Martins
12 febr. 16
15:55 #
Coxinha de pollastre
massa:
2 tasses d’aigua
2 cullerades (sopa) de mantega o margarina
2 tasses de farina per a tot ús
Sal al gust
Farcit:
1 cullera (sopa) d’oli
2 pits de pollastre cuit i esmicolat
1 ceba, ratllada
2 cullerades (sopa) de picat olor-verd
Olives picades al gust
Sal i pebre negre al gust Unit
Preparació
Massa:
L’aigua calenta amb mantega i sal. Quan bulli, poseu la farina alhora i barrejar bé, fins que una bola suau de la massa i enlairat des del fons de l’olla.
A continuació, poseu la massa en una superfície llisa i engreixat i deixar refredar.
farcit:
Sofregeixi la ceba en oli d’oliva fins que s’estovin. Afegiu el pollastre esmicolat, les olives verdes i olor. Assaoneu al gust.
Prengui les porcions de massa ja baquetes càlids i model, omplint amb 2 cullerades de farcit de pollastre.
Passar la farina, l’ou batut i pa ratllat. Fregir en oli molt calent i escórrer sobre paper absorbent.
Mari Carmen Pérez Caselles
22 febr. 16
22:07 #
Recepte de peix al forn amb gambes
Ingredients per 4 persones
– 4 patatas
– 4 dourades, tallades a filtes
– 2 gambes senceres per persona
– farina
– 1/4 de gambes pelades
– 10 palets de cranc
– 3 dents d’all
– mantega
– 1 pot de nata liquide
Preparació
– pelar i tallar les patatas a rodanxes d’un dit de gruix i fregir una mica.
– Enfarinar la dourada y fregir una mica.
– Posar a la plata del forn les patates i les dourades i enfornar mitja hora.
– Afegir les gambes senceres i fornejar 5′ més.
– Treure les gambes i deixar-les en un plat.
– En el foc fregir els alls i les gambes pelades i els palets de cranc i triturar amb la batedora i afegir nata liquida i tornar a batre.
– Afegir aquesta salsa a sobre la dourada i gratinar 5′.
– Servir en el plat amb les dos gambes senceres.
Bon profit!
sginabreda
23 febr. 16
14:56 #
Moltes gràcies per compartir la teva recepta!