• Rius de tinta (intermedi 3)

    Hola!

    Ja hem acabat la 2a unitat. Tal com vam quedar ahir, aquest espai ens servirà per penjar els articles d’opinió que hem redactat sobre el trasnport, el civisme i l’estat dels equipaments públics. Així doncs, som-hi. Ja els podeu afegir a l’espai destinat als comentaris. 🙂

    Bon cap de setmana!

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Adriana Borràs

    05 nov. 11
    14:26 #

    PRIMER LES PERSONES, DESPRÉS ELS COTXES

    Volíem parlar sobre l’incivisme per part de la gent que condueix, envers els vianants. Nosaltres opinem que, d’un temps ençà, hi ha gent que no respecten les places per a persones amb mobilitat reduïda i les voreres.
    Creiem, doncs, que s’ha de denunciar per tal de conscienciar i posar-hi remei.

    Per començar, els cotxes aparquen en els llocs reservats a minusvàlids i marxen sense pensar que la persona que fa ús d’aquest gual, moltes vegades ha d’esperar que el propietari retiri el vehicle, fent que provoca retencions innecessàries a la via pública.

    En segon lloc, ens trobem persones que deixen el cotxe estacionat damunt les voreres sense tenir en compte si aquestes són estretes i si hi ha espai suficient per poder passar: vianants, cotxets d’infants, cadires de rodes…

    En tercer lloc, el mateix succeeix quan una persona vol sortir de casa seva i es troba un vehicle estacionat, que impedeix el pas.

    Per millorar això, convindria que hi hagués una educació de base a les escoles i també a casa, dins de l’àmbit familiar, així com campanyes de sensibilització als mitjans de comunicació. Així mateix, cal insistir que, malauradament, hi ha gent que no aprèn si no hi ha una sanció econòmica, per tant, caldria més vigilància.

    Per concloure, demanem una mica més de sentit comú, que ens feria millors ciutadans i podríem gaudir d’una millor qualitat de vida per a tots.

    Maite Villarmin
    Mª Antonia Serralta
    Marisol Campos
    Adriana Borràs

  2. carles carrete-grup estat dels equipaments públics

    05 nov. 11
    22:42 #

    Castelldefels, posa’t guapa¡

    Hem escollit el tema de l’estat dels equipaments públics, ja que hem estat observant, que per una banda i degut a l’incivisme de la gent, i per altra la manca de pressupost per part de lÁjuntament, tenim una ciutat força descuidada.
    D’entrada la gent té poca consciència de la propietat col.lectiva.<per una part trobem que els organismes públics no destinen suficient pressupost per a manteniment i actes vandàlics. Es obvi que la majoria de persones i organismes públics no tenen prou cura.
    Així per tant, arribem a dues conclusions: són necessàries més sancions als infractors a la vegada que s'ha d'incrementar el pressupost municipal.Per finatlitzar demanaríem al conjunt de la ciutadania més sensiblitat pel que és de tots.

  3. Tània

    06 nov. 11
    20:38 #

    Transport Públic a la nit

    Nosaltres hem escollit el transport públic nocturn d’autobusos, ja que en el nostre poble (Castelldefels) és força deficient. Per tant, tenim una opinió desfavorable.

    Per començar, considerem que hi ha una manca d’autobusos, la qual cosa comporta que hi hagi poca freqüència de pas. I a més, el recorregut és massa llarg.

    Per exemple, el diumenge passat, vaig estar esperant el nit bus més d’una hora i, quan a la fi va arribar, vaig trobar-me amb un llag passeig turístic per tot el Baix Llobregat.

    Per tant, voldríem concloure amb dues propostes:
    Per començar, ampliaríem el nombre d’autobusos, ja que els que hi ha són insuficients i, en segon lloc, cal posar èmfasi en la ruta perquè és molt llarga i, amb dues parades per poble hi hauría prou.

    Sandra
    Ma Carmen
    Ana
    Tània

  4. marisol

    08 nov. 11
    23:38 #

    bona nit,
    Per fi he aconseguit entrar a la pàgina. Mare meva! com m’ha costat trobar-la. Espero poder parlar amb tots vosaltres. Ja ens queda menys per l’examen.
    Salutacions per a tots.

  5. lsubira

    09 nov. 11
    16:29 #

    Marisol,

    Benvinguda! Tens raó: ja falta menys, però hem treballat molt durant aquest trimestre. Per tant, podem estar tranquils.

    Fins demà!

  6. Jaume Comas

    10 nov. 11
    0:29 #

    PER UN CIVISME MILLOR.

    Comencem dient que no hi ha civisme.

    D’un temps ençà cadascú fa el que li va bé sense cap mena de respecte de cara als altres.

    En primer lloc, la nostra opinió és que les persones tenen poc civisme en fer els abocaments de poda, mobles, escombraries…
    a les hores que no estan permeses, i a més no es preocupen ni en les formes ni en la quantitat que dipositen a la via pública.

    En segon lloc, s’ha de resaltar molts més fets incívics com les persones que tenen gossos i que no recullen els excrements.

    A més tenim les motos que fan molt soroll i no respecten gaire les normatives. Cal dir també que a la platja es deixa molta brutícia.

    Així doncs, arribem a la conclusió que per promoure el civisme i erradicar els més incivics, cal insistir en conscienciar la gent a base de campanyes d’informació amb propostes atractives i fàcils de complir.

    Així mateix, els més radicals denunciàrl-los i reprimir-los amb sancions importants.

    ROSA
    MERCEDES
    MARIA
    JAUME

  7. SILVIA

    10 nov. 11
    16:01 #

    VOLEM EL TRANSMETRO!

    Hem estat observant el funcionament del transport públic i opinem que, en general, no és eficient; a més és, contaminant i car.

    En primer lloc, pel que fa a la xarxa, sobre tot al Baix Llobregat, creiem que les línies són insuficients i poc directes.

  8. SILVIA

    10 nov. 11
    16:23 #

    VOLEM EL TRANSMETRO!

    Hem estat observant el funcionament del transport públic i opinem que, en general, no és eficient; a més és, contaminant i car.

    En primer lloc, pel que fa a la xarxa, sobre tot al Baix Llobregat, creiem que les línies són insuficients i poc directes. Cal ressaltar que el servei d´autobús no compleix els horaris establerts, sobretot a hores punta.

    En segon lloc, pensem que pel servei que donen és massa car.

    En tercer lloc, cal posar èmfasi en el fet que contaminen moltíssim.

    Sembla mentida que per arribar a Cornellà des de Castelldefels triguem una hora, i només està a quinze Km de distància. Això es tradueix a 15 Km/h, ni els cargols!
    I tot això és degut al fet que no hi ha una línia directa. Pimer cal agafar el tren fins a Sants Estació i després el metro fins a Cornellá.
    Una altra opció és agafar dos autobusos, de Castelldefels a Viladecans i de Viladecans a Cornellà.
    Això és una pèrdua de temps absurda!

    Hem arribat a la conclusió que la solució a aquests problemes és fer arribar el metro fins a Sitges.
    Aquest és el mitjà de transpor més eficient, i sobre tot ràpid, i no contamina.
    Per acabar, ens agradaria fer una crida a tots aquells que estiguin farts de perdre el temps inútilment.

    Proposem fer una recollida de signatures per aconseguir que el metro ens arribi a tots!

    Si tots fem força, ens en sortirem!

    Joaquim
    Carolina
    Silvia

  9. SILVIA

    10 nov. 11
    16:30 #

    Ho sento moltíssim!
    No m´explico com s´ha enviat tot solet l´article abans d´acabar d´escriure´l !

    No he sabut com esborrar-lo. 🙁

    Silvia

  10. Lourdes Subirà

    10 nov. 11
    18:04 #

    Silvia,

    Cap problema! Ara ja l tenim sencer. 😉

    Lourdes


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share