• Inscripció als cursos de català (2n trimestre)

  Vols fer un curs de català? 

  Calendari d’inscripcions

  ✔ Inscripció general:

  Inscripció 2n trimestre: 13, 14 i 15 de gener

  ✔ Inscripció preferent:

  Inscripció per a exalumnes (alumnes de l’últim any): 11 i 12 de gener

  ✔ Inici del 2n trimestre25 de gener

   

  Matrícula en línia: Consorci per a la Normalització Lingüística | Consorci per a la Normalització Lingüística – CPNL

   

  Proves de col·locació

  Si no has fet mai cap curs al CPNL o no tens cap certificat oficial, has de fer una prova de col·locació: és gratuïta i la pots fer en línia o a prop de casa.

  Per fer el curs C2 cal tenir el certificat del C1 del CPNL o de la DGPL o bé fer la prova de col·locació.

  Sol·licita ara la prova!

  Demana una prova de col·locació

  Si ja saps quin nivell tens, pots cercar el teu curs.

  Troba el teu curs

  *L’única finalitat de les proves de col·locació és assignar cada alumne al curs més adequat d’acord amb el seu nivell.

   

  Més informació de la matrícula: informació cursos de català

  Article complet

 • Presentació dels resultats de l’estudi Ofercat 2018 a Castelldefels

  El dilluns 18 de gener a les 13 h tindrà lloc la presentació telemàtica dels resultats de l’estudi Ofercat, sobre els usos lingüístics als establiments comercials de Castelldefels, que organitzen el Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà, la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat i l’Ajuntament de Castelldefels.

  Les persones interessades a participar-hi ho poden fer a partir d’aquest enllaç.

  Periòdicament, la Generalitat i el Consorci per a la Normalització Lingüística duen a terme estudis Ofercat sobre la situació lingüística dels comerços de diverses ciutats catalanes. Els resultats dels estudis permeten impulsar els plans Ofercat, programes per promoure el català al comerç, adaptats a les característiques comercials de cada localitat.

  Durant l’any 2018 l’Ofercat es va portar a terme a deu ciutats catalanes, entre les quals hi havia Castelldefels. S’hi van fer observacions de la retolació i la llengua oral d’una mostra representativa dels comerços castelldefelencs (més de 400), els resultats de les quals es presentaran en aquest acte.

  Article complet

 • Viu el Nadal en català

  Voleu viure el Nadal en català? 

  Posem a la vostra disposició un extens catàleg de jocs en català i les botigues on es poden trobar, especialment indicat per a aquestes dates. El catàleg, que enguany ja disposa de més de mil propostes, conté informació exhaustiva de l’oferta de jocs, l’edat dels destinataris, la tipologia i el fabricant. A Castelldefels, trobareu jocs en català a:

  Juguettos (av. Santa Maria, 17-19)

  Si encara no heu escrit la carta als Reis, aquí la teniu: carta als Reis   Hi trobareu, també, l’enllaç directe al catàleg de jocs; es tracta d’una manera de facilitar a Ses Majestats la cerca de tots els encàrrecs, amb informació automàtica de la botiga on s’han d’adreçar per adquirir-lo.

  Finalment, us recomanem la llista de nadales en català que hem fet a Spotify:

   

  Tots aquests recursos estan disponibles a l’espai “Viu el Nadal en català”.

  Article complet

 • Bàsic 1 (dilluns i dimecres d’11.30 a 13.30 h) 19a, 20a i 21a sessió

  Bon dia,

  La setmana passada vam acabar el curs. Enhorabona per haver arribat fins aquí! Si no l’heu rebut encara, aviat rebreu el certificat per correu electrònic. Recordeu que, si voleu continuar fent un curs de català, us hi podreu matricular  l’11 i 12 de gener en línia: informació i matrícula cursos de català

  Què vam fer les últimes sessions? A més d’anar a comprar i de preparar un menú, vam veure el vocabulari relacionat amb l’habitatge, els situacionals i el verb “haver-hi”. Ho recordeu? Aquí teniu alguns enllaços per si voleu practicar una mica més:

  La casa
  Làmina la casa

  La casa

  Vocabulari casa 2

  On són els gats?

  I si voleu practicar algun diàleg:
  Comencem a parlar

  Finalment, vam fer un Kahoot per repassar tot el que hem fet durant el curs. Com que no vam tenir temps d’escoltar cap nadala, us en deixo una aquí. Espero que us agradi.

  Bones festes i fins aviat!

   

  Article complet

 • Bàsic 1 (dilluns i dimecres de 9 a 11 h) 20a i 21a sessió

  La setmana passada vam acabar el curs Bàsic 1. En les últimes sessions vam seguir practicant la diferència entre hi ha i n’hi ha. Vau fer la descripció de casa vostra i també vam veure que a l’hora de fer aquest tipus de descripció utilitzem bàsicament el verb haver-hi i el verb ser. Recordeu que no utilitzem el verb estar, a diferència del castellà.

  Us desitjo que tingueu un bon Nadal i espero que ens puguem retrobar en el pròxim curs. I per si voleu saber més sobre les nostres tradicions nadalenques:
  El Nadal

  També us deixo una nadala molt alegre perquè aquest any necessitem l’alegria més que mai.

  Fins ben aviat!

  Article complet

 • Bàsic 1 (dilluns i dimecres de 9 a 11h) 18a i 19a sessió

  Dilluns vam repassar el vocabulari dels aliments i perquè seguiu practicant us deixo aquest vídeo amb ritme, de fruites i verdures!

  També vam corregir els exercicis pendents: les hores, ordenar fragments d’un text sobre què fas a la feina i completar diàlegs telefònics.
  Vam veure també els pronoms que poden substituir complement directe: EL, LA, ELS, LES, HO i EN. Vam veure exemples de l’ús en converses de compres i també en receptes de cuina. Si voleu practicar més:

  Pronoms febles: teoria i exercicis

  Dimecres vam començar amb el vocabulari de la casa:
  La casa
  Làmina la casa

  També vam treballar la diferència entre HI HA i N’HI HA.

  De deures per a la pròxima sessió virtual, dimecres dia 9, heu d’acabar l’exercici de HI HA / N’HI HA, una altre exercici per practicar pronoms en una recepta de cuina i heu de descriure oralment el vostre pis/casa. Aquesta última activitat me l’heu d’enviar gravada al meu correu electrònic.

  Bon cap de setmana!

  Article complet

 • Bàsic 1 (dilluns i dimecres d’11.30 a 13.30 h) 15a, 16a,17a i 18a sessió

  Bon dia,

  Durant les últimes sessions hem après a indicar què ens agrada i què no ens agrada i  a expressar si ens agrada molt, bastant, força… Hem vist que per fer-ho podem utilitzar els verbs “preferir” i estimar-se més”. 

  Preferir
  Estimar-se més

  A més, hem començat a veure les estructures i el vocabulari necessari per anar a comprar. Així, hem vist quins productes venen a la carnisseria, a la peixateria, al forn, a la xarcuteria i a la fruiteria. També hem après la diferència entre “cap” i “gens” i el present d’indicatiu del verb “voler”. El recordeu?

  JO VULL, TU VOLS, ELL VOL, NOSALTRES VOLEM, VOSALTRES VOLEU, ELLS VOLEN

  Si voleu practicar una mica més:

  Vocabulari aliments

  Més vocabulari

  Botigues i mercats (activitats 1, 2, 3 i 4)

  Us deixo aquest vídeo que vam gravar amb uns alumnes. Oi que ho fan molt bé? Us pot ajudar a repassar les expressions necessàries per anar a comprar.

  Demà posarem en comú les converses que heu preparat per anar a comprar els ingredients necessaris per fer el sopar de final de curs. 🙂 
   
  Fins demà!
   
  Lourdes

  Article complet

 • Bàsic 1 (dilluns i dimecres de 9 a 11h) 16a i 17a sessió

  Imatge de Mittmac en Pixabay

  Dilluns vam jugar un Kahoot de repàs. Després d’alguns inconvenients tècnics, crec que va ser divertit i vam conèixer una nova eina per aprendre jugant. Enhorabona a la guanyadora i a tots els que vau poder jugar.

  Vam veure la conjugació del verb PODER i del verb VOLER.

  JO PUC, TU POTS, ELL POT, NOSALTRES PODEM, VOSALTRES PODEU, ELLS PODEN
  JO VULL, TU VOLS, ELL VOL, NOSALTRES VOLEM, VOSALTRES VOLEU, ELLS VOLEN

  Vam llegir un diàleg sobre el tema de les compres. Vam veure l’ús d’alguns pronoms, que continuarem treballant la setmana que ve.
  Vocabulari aliments

  Més vocabulari

  Dimecres vam parlar sobretot del vocabulari dels aliments i de les accions que fem per cuinar. En grups vau escollir una recepta i vau escriure els ingredients i el procés d’elaboració: lassanya vegana, paella i pollastre al curri. Recordeu que m’he de fer arribar la recepta que vau elaborar en grup.

  Us he enviat per correu electrònic els deures que heu de fer.

  Fins dilluns en la sessió virtual!

  Article complet

 • E2 16a sessió

  La figuereeeeta

  Ahir vam recordar la sessió anterior. Vam classificar expressions amb la paraula gana. Després vam practicar la pronunciació de la e oberta. Tot seguit, vam formar dos grups per comentar el conte de La figuereta.
  Teniu fins dilluns per enviar-me la foto del vostre objecte del qual us costaria molt desprendre-us. Cal que hi poseu un nom.
  Si voleu consultar la presentació, cliqueu aquí.

  Article complet

 • Bàsic 1 (dilluns i dimecres de 9 a 11 h) 14a i 15a sessió

  Imatge d’Alexas_Fotos en Pixabay

  Dilluns vam repassar l’entrada al blog de la setmana anterior i dubtes/correccions de les sessions anteriors. Després ens vam dividir en grups per escollir un personatge famós per descriure’l i perquè els companys i companyes l’endevinessin. Els personatges que van sortir són: Donald Trump, Rosalia i Michael Jackson. Si voleu enviar-me la descripció que vau fer en grup, envieu-me-la.

  També vau parlar de la professió que teniu, en què consisteix, quines eines o instruments utilitzeu, on la feu…
  Dimecres vam començar la classe explicant algunes de les vostres feines en veu alta. Si no recordo malament vau explicar en què consisteix fer de cuiner, d’arquitecte, d’infermera… La resta me les podeu enviar per correu. Després vam escoltar de nou la cançó de Lluís Llach, País petit i vam completar-ne la lletra.

  També vam veure adjectius que fan referència al caràcter. Us enllaço una entrada d’una companya que parla sobre això.
  Adjectius de caràcter

  De deures heu d’enviar-me la descripció de la imatge que vulgueu, del document que us vaig enviar per correu electrònic.

  Us recomano que repasseu els temes que hem treballat (presentacions, números, família, descripció de persones…) perquè la setmana que ve farem un petit test.

  Per acabar vam veure les estructures que hem de fer servir per mantenir una conversa telefònica.

  Conversa telefònica formal

  Fins dilluns!

  Article complet


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share