• Siguem uns bons amfitrions Elemental 1 matí

    Un cop acabada aquesta unitat tan musical, podeu escoltar un parell de les cançons populars que s’esmenten a la p.29 i 30 del llibre. Segur que la segona la coneixeu!

     

    http://www.youtube.com/watch?v=ZdFK-pPrmqU

    Pel teu amor
    Amb la llum de teu mirar,
    has omplert la meva vida.
    Si em poguessis estimar,
    ma il•lusió fóra complida.
    I viuria tan content,
    que en mon rostre s’hi veuria,
    la llum de l’agraïment,
    i a tot hora et cantaria,
    una cançó pels teus ulls,
    que jo mateix et faria,
    i una cançó pels teus ulls,
    per què en mig de tants esculls,
    ells fossin la meva guia …

    Rosor, Rosor,
    llum de la meva vida,
    Rosor, Rosor,
    no desfacis ma il•lusió.

    Presoner soc en tots moments,
    de la teva veu tan clara,
    que allunya mal pensaments,
    i la bondat sols empara.
    Perquè és fresca i és suau,
    i és un doll de poesia,
    i s’assembla en el cel blau,
    que al cor ens dóna alegria,
    doncs ja que em tens presoner,
    un dia i un altre dia,
    i jo m’hi trobo tan bé,
    Roser, la meva Roser,
    vulgues fer-me companyia …

    Rosor, Rosor,
    llum de la meva vida,
    Rosor, Rosor,
    no desfacis ma il•lusió.

    Rosor, Rosor,
    llum de la meva vida,
    Rosor, Rosor,
    no desfacis ma il•lusió.

     

    I, a més, aquí teniu les receptes del dinar popular!
    Bon profit!

    CREMA DE CARBASSÓ

    Ingredients:

    ½ Kg. de carbassó
    1 porro
    1 ceba
    1 pastilla d’Avecrem
    Oli d’oliva

    Preparació:

    Primer talleu totes les verdures i poseu-les en una olla a pressió amb un 1 litre d’aigua durant vint minuts. Manteniu-ho a foc mitjà.
    Després passeu-les per la batedora. Si us agrada, afegiu-hi formatge al gust.
    La crema de carbassó es pren a l’hivern ben calenta.

    CALÇOTS

    Ingredients per a la salsa:

    1 tomàquet
    2 grans d’all
    100 g ametlles
    20 g pinyons
    20 g avellanes
    sal
    vinagre
    oli
    pebre vermell

    Eleboració:

    Cuina 1 tomàquet i 1 gra d’all al forn. Poseu sal, vinagre, oli i pebre vermell al gust.
    Poseu a la batedora tots els ingredients.
    Els calçots es posen a la barbacoa amb el foc ben fort.

    PA DE PESSIC

    Ingredients:

    5 ous
    1 iogurt de llimona
    Ratlladura de llimona
    1 sobre de llevat Royal
    2 vasos del iogurt d’oli
    3 vasos del iogurt de sucre
    3 vasos del iogurt de farina
    1 poma a trossets

    Primer heu de posar els ous, el iogurt, la ratlladura de la llimona i el llevat en un recipient i barrejar amb la batedora.
    Després s’hi afegeix l’oli, el sucre, la poma i es torna a barrejar amb la batedora.
    Finalment s’hi posa la farina a poc a poc perquè no es formin grumolls i es va barrejant amb la batedora.
    Poseu a escalfar el forn a 175º uns 10 minuts.
    Unteu molt bé el motllo amb mantega, per evitar que el pa de pessic s’enganxi i es trenqui.
    Poseu tota la mescla en el motllo i fiqueu-lo al forn durant 60 minuts a 175º.

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Pamela

    01 febr. 12
    1:07 #

    Me agrada MOLT el canció Pel teu amor!!


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share