Siguem uns bons amfitrions Elemental 1 matí
Un cop acabada aquesta unitat tan musical, podeu escoltar un parell de les cançons populars que s’esmenten a la p.29 i 30 del llibre. Segur que la segona la coneixeu!
http://www.youtube.com/watch?v=ZdFK-pPrmqU
Pel teu amor
Amb la llum de teu mirar,
has omplert la meva vida.
Si em poguessis estimar,
ma il•lusió fóra complida.
I viuria tan content,
que en mon rostre s’hi veuria,
la llum de l’agraïment,
i a tot hora et cantaria,
una cançó pels teus ulls,
que jo mateix et faria,
i una cançó pels teus ulls,
per què en mig de tants esculls,
ells fossin la meva guia …
Rosor, Rosor,
llum de la meva vida,
Rosor, Rosor,
no desfacis ma il•lusió.
Presoner soc en tots moments,
de la teva veu tan clara,
que allunya mal pensaments,
i la bondat sols empara.
Perquè és fresca i és suau,
i és un doll de poesia,
i s’assembla en el cel blau,
que al cor ens dóna alegria,
doncs ja que em tens presoner,
un dia i un altre dia,
i jo m’hi trobo tan bé,
Roser, la meva Roser,
vulgues fer-me companyia …
Rosor, Rosor,
llum de la meva vida,
Rosor, Rosor,
no desfacis ma il•lusió.
Rosor, Rosor,
llum de la meva vida,
Rosor, Rosor,
no desfacis ma il•lusió.
I, a més, aquí teniu les receptes del dinar popular!
Bon profit!
CREMA DE CARBASSÓ
Ingredients:
½ Kg. de carbassó
1 porro
1 ceba
1 pastilla d’Avecrem
Oli d’oliva
Preparació:
Primer talleu totes les verdures i poseu-les en una olla a pressió amb un 1 litre d’aigua durant vint minuts. Manteniu-ho a foc mitjà.
Després passeu-les per la batedora. Si us agrada, afegiu-hi formatge al gust.
La crema de carbassó es pren a l’hivern ben calenta.
CALÇOTS
Ingredients per a la salsa:
1 tomàquet
2 grans d’all
100 g ametlles
20 g pinyons
20 g avellanes
sal
vinagre
oli
pebre vermell
Eleboració:
Cuina 1 tomàquet i 1 gra d’all al forn. Poseu sal, vinagre, oli i pebre vermell al gust.
Poseu a la batedora tots els ingredients.
Els calçots es posen a la barbacoa amb el foc ben fort.
PA DE PESSIC
Ingredients:
5 ous
1 iogurt de llimona
Ratlladura de llimona
1 sobre de llevat Royal
2 vasos del iogurt d’oli
3 vasos del iogurt de sucre
3 vasos del iogurt de farina
1 poma a trossets
Primer heu de posar els ous, el iogurt, la ratlladura de la llimona i el llevat en un recipient i barrejar amb la batedora.
Després s’hi afegeix l’oli, el sucre, la poma i es torna a barrejar amb la batedora.
Finalment s’hi posa la farina a poc a poc perquè no es formin grumolls i es va barrejant amb la batedora.
Poseu a escalfar el forn a 175º uns 10 minuts.
Unteu molt bé el motllo amb mantega, per evitar que el pa de pessic s’enganxi i es trenqui.
Poseu tota la mescla en el motllo i fiqueu-lo al forn durant 60 minuts a 175º.
1 comentari
Pamela
01 febr. 12
1:07 #
Me agrada MOLT el canció Pel teu amor!!