• Elemental 3 3r trimestre

    LA BONA EDUCACIÓ

     

    Hola!

    Com ja sabeu, en aquesta unitat hem parlat de persones molt properes a nosaltres: els nostres pares, avis, mestres… Com que heu elaborat uns textos molt bonics sobre els vostres avis, us  proposo que els compartiu amb tots els companys.  Per fer-ho heu d’escriure el text a l’apartat dedicat als comentaris d’aquesta mateixa entrada.  Se us obrirà una finestra on heu de posar el nom, l’adreça de correu electrònic i el text.

    A veure qui és el primer!

     

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Charo Padierna

    18 abr. 12
    22:48 #

    Els meus avis, els pares del meu pare, vivien a un poble petit, tenien una casa de camp amb molts animals i un pati molt grand in hi havia una figuera que el avi tenia cura amb molta delicadesa.
    Als meus cosins i a mi en agradava anar, despres de sortir de l’escola a berenar a casa l’avia, ens feiá unes entrpans molt rics.
    Tambe en recordo que molt a prop de la casa , l’ avi tenia un hort amb arbres fruiters i quan surtien les cireres ens deixava pujar a l’arbre a menjar les cireras, era com una festa. Tambe em recordo quan recollien els räims que anaven tots plegats a la verema i ens pintàven la cara amb els räims.
    Al meu avi lo recordo molt perquè era una persona molt vitalista i optimista.

  2. Marta González Rey

    19 abr. 12
    10:50 #

    La meva relació amb els meus avis ha estat inexistent, quan era petita ja estaven morts.
    Ara tinc els avis politics. Ells són els avis del meu marit, els besavis del meu fill. Són el Tomás i la Flora, viuen en un petit poble de Salamanca, Olmo de la Guareña.
    L’avi Tomás té molts gossos ,(galgos), és molt caner. Amb ells dóna molts passejades i caça llebres. Aviat haurá de deixar aquest aficció perque ja és vell. L’avia flora no es tan activa li agrada fer passejades a la tarda quan ja ha vist la tele-novela del migdia i també li agrada parlar amb las sevas amigues del poble, al carrer.
    A totes dues els agrada molt l’estiu quan tota la familia els visita, i sobre tot, quan arriban els besnets, a la Flora l’agrada abraçar molt fort als nens.

    1. Marta González Rey

      19 abr. 12
      10:52 #

      je je
      en l’última fila hi ha un error , on posa “a la Flora l’agrada” ha de posar “a la Flora li agrada”
      perdó!

  3. Marcela

    19 abr. 12
    15:11 #

    El meu avi va morir quan jo era molt petita i no tinc records. Solament recordo que ell s’alegrava molt quan els meus germans i jo anavan a veure’l. ell m’explicava històries de la seva infancia que m’agradavan i jo m’asseia a les seves cames i passavem una bona estona junts.
    La meva avia era una dona molt agradable, molt dolça i era molt divertida li agradava jugar a les cartes i sempre volia guanyar, per tant si jo començava a guanyar no li agradava gens ni mica, per aixo feia trampes.
    Recordo que la meva avia mai va fumar pero sempra fumava un cigarret el dia del seu aniversari, ella deia que li agradava molt fer-ho.
    Realment m’agradaria tenir-los pero lamentablement han mort.

  4. Aurora Sánchez García

    19 abr. 12
    22:20 #

    Només vaig coneixer els meus avis materns. Vivien a Linares i nosaltres (els meus pares i els meus germans) anàvem molt a visitar-los.
    La meva àvia es deia Aurora, era autoritaria i rondinaire, pero amb els
    nets era diferent, era més amable, afectuosa i sempre estava disponible per tot, era molt treballadora i generosa.
    Va morir amb 80 anys, després d’una llarga malaltia, arran de aixó, el meu avi va venir a viure a la meva casa. Es deia Paco, era alt, elegant i molt savi.
    Sempre el recordo llegint el diari des de la primera fins a l’última página. Li agradava contar histories i era molt meticulós per tot, per treballar, per cuinar, per menjar. M’hauria agradat ser així.
    Tots dos em van ensenyar el respecte, l’amor a la familia i l’honradesa.
    Penso que es una sort molt gran poder coneixer els avis, porquè aporten moltes coses a la familia, en general bones.
    Ara m’agrada molt veure jugar la meva filla amb la meva mare.

  5. Rosario Sarró

    23 abr. 12
    11:27 #

    Jo vaig coneixer a tots quatra avis, però me’n recordo mes del meu avi matern.
    L’avi tenia un hort a la seva casa, plantava enciams, sindria, patates i meló.
    A mi m’agradava molt anar a planta coses i a jugar amb els conills. Tenia tambè gallines.
    El que no m’agradava era que mataven als conills per vendre a la tenda de la meva mare. Era un home molt tosut i sempre havien de fer el que ell deia.
    Tot això ho feia quan es va jubilar, ja que ell va ser forner tota la seva vida.

  6. Viviana Ferreira

    23 abr. 12
    19:42 #

    Tot i que quan era petita vaig tenir quatre avis, els que estaven més a prop meu, van ser els pares de la meva mare.

    Recordo amb molta tendressa tots els moments viscuts amb ells, sobretot els dies que vaig passar a la seva casa cada estiu o fins i tot algun altre cap de setmana.

    Com que som cinc germans i germanas, havíem de treure torn per passar alla les vacances. Jo esperava aquells dies amb molta ansietat.

    L’avi era jubilat i s’entretenia practicant la fusteria. No només feia mobles per a ells, sino que si algú li encarregava, era la seva manera d’aconseguir uns diners extres. Llavors es passava gairebé tot el dia al seu taller, que l’havia montat a la part de darrera de la casa. A mi m’agradava moltíssim passar les horas mirant-lo traballar i demanan-li tot el que s’em ocurría.

    L’avia, en cambi s’encarregava de la casa, el menjar, las compras, la roba… i com feina extra es dedicava a la costura o a fer punt. De fet, va ser ella qui me’n va ensenyar. També era una experta cuinera i repostera, i era ella qui ens feia els pastissos d’aniversari més extraordinaries. A més a més, tot el que feia de menjar estava boníssim i a casa seva mai no hi havia postre: gelats, natillas, pastissos de fruita… Els meus preferits eran els flans.

  7. Jesús de Pablo

    26 abr. 12
    11:46 #

    Jo només vaig conèixer tres dels meus quatre avis. El pare de la meva mare va morir quan ella era petita. Recordo que el meu avi Ricardo, el meu avi patern, tenía molt geni encara que era una bona persona. Va ser guardabosc i per aixó tenia molt respecte per la natura. A la seva dona, la meva àvia Andrea, no la vaig conèixer gaire perquè va morir quand jo era petit. Recordo que era molt alta i sempre estava llegint. Els meus pares em van dir que era una mica manaire i seriosa. Era una dona molt creient i penso que moltes vegades, quan llegia, estava llegint la Biblia.

    La meva àvia Maximina va ser la mare de la meva mare. Va nàixer a un poble de la província de Salamanca, es va casar amb el meu avi i després van anar a viure a un poble de Burgos que es diu Celada del Camino. Quan era jove, era molt maca i va ser nóvia del poeta i escriptor Gabriel y Galán. Quan va ser gran va viure llargues temporades a casa meva. Era molt bona cuinera i feia pastissos i unes galetas boníssimes.

  8. Jamie Birchall

    02 maig 12
    20:54 #

    Els meus avis paterns van néixer a Plymouth, al sud-oest d’Anglaterra i continuaven vivint allà fins a la seva mort. Mai vaig conèixer el meu avi patern, perquè va morir quan el meu pare només tenia onze anys. Així, no sé res de la seva historia; només el fet de que es deia Frank. La meva avia, Betty, mai treballava perquè es dedicava a criar els seus fills. Va morir quan tenia vuit anys, i per aquest raó, no tinc moltes memòries d’ella. Nogensmenys, la recordo com una dona molt generosa, humil i afectuosa. Ambdós van morir de càncer, ell d’una edat força jove, ella ja tenia al menys 80 anys. No me’n recordo la seva edat exacta.

    Al contrari, sí que sé molt més dels meus avis materns. Ambdós continuen vivint encara: el meu avi, Douglas (el nom del qual tinc jo com el meu nom del bateig), complirà 88 anys aquest novembre, mentre que la meva avia, Margaret, complirà 76 anys al juny. Com la meva avia materna, ella mai ha treballat perquè es quedava amb els seus fills com mestressa de casa mentre que el meu avi treballava. Ella cuina molt bé i és molt generosa també. Sempre em cuina el que vull, tot i que cada cop més fa menys esforç a la cuina. El meu avi i jo tenim una bona relació. Parlem pel telèfon sovint, una cosa que fem des de quan tenia uns tres o quatre anys! Va treballar de soldat duran la segona guerra mundial, abans de canviar a treballar per les Nacions Unides a Ginebra. Ens assemblem molt, tant físicament com de caràcter, ja que també li agrada viatjar, parlar llengües estrangeres, … Ara viuen al sud d’Edimburg, el lloc on va néixer la meva avia. Tot i que es va criar a Edimburg, el meu avi és anglès: va néixer a Barrow-in-Furness, una ciutat molt industrial al nord-oest del país. Hi vaig a visitar-los un o dos cops al any, i m’agradaria poder anar-hi més sovint, ja que sempre m’ho passo molt bé.

  9. Angela

    21 maig 12
    18:24 #

    Als meus avis paterns mai els vaig coneixer. El pare de la meva mare va morir cuant jo tenia vuit mesos i l’unica que vaig coneixer era l¨avia per part de la meva mare, li deiam ” l ‘ iaia “.
    La meva avia es deia Angela , (soc l ‘ unica a la familia que porta el seu nom ) era una dona castigada pel temps en que va viure ( una guerra, postguerra ) molt dificils , amb set fills i el seu marit traballan a una mina .
    L’avia feia i venia xurros als traballadors de la mina per guanyar uns cuants dinerets.
    Com que al poble no hi havia futur vam venir a viure a Barcelona .
    Ancara que la vaig coneixer no he tingut mai una relacio amb ella .
    Crec que li agradavan les flors ,perque a la sevas fillas els va pusar noms de flors.
    Sempre la recordo amb el seu vestid negre i amb la seva cadira al costad de la finestra fen ganxet.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share