• Comentem la tertúlia literària

    PBon dia,

    Com que  dimecres passat vam assistir a la tertúlia literària del llibre Jo confesso de Jaume Cabré, vam quedar que aprofitaríem el blog per comentar…

    1. Què destacaríeu de la tertúlia?

    2. Us han vingut ganes de llegir el llibre? Per què?

     

    Espero els vostres comentaris!

    Bon cap de setmana!

     

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Lourdes

    01 febr. 13
    11:52 #

    Bon dia,

    No sé a la resta, però a mi el Jaume Cabré em va encomanar ganes d’escriure. La veritat és que quan en parlava semblava que fos tan fàcil… I sobretot em va despertar moltes ganes d’acabar de llegir la novel·la. L’havia començat, però no havia tingut temps d’acabar-la. Així doncs, ja sé quina serà la propera lectura.

  2. conchi

    01 febr. 13
    19:52 #

    Me va agradar mol quan va explicar la seva manera de treballar. com va conviura amb els personatges.

    I sobretot em va despertar ganes de llegir la novel-la.

  3. joaquim

    01 febr. 13
    20:00 #

    Va ser un col-loqui molt amé i simpatic. Per las sevas paraules vaig veure que Jaume Cabré dóna molt valor a l’art, independentment del tipus que sigui
    Se sent tan identicat amb el seus personatges, sensa pensar en el seu caràcter i manera de ser, que es per aixó que dona tanta realitat a les seves obres.
    Després d’una agradable llarga hora de tertulia, vaig sortir convençut de llegir “YO CONFESSO”

  4. Mercè

    02 febr. 13
    0:08 #

    En Jaume Cabré va resultar ser un home molt amé i proper. La seva manera de explicar-nos com escriu, cóm pensa elspersonatges, cóm va col.locant els capitols…. va fer que pogués entendre molt més bé la seva novel.la. Jo si me l´he llegit, però ara sería el moment de tornar-la a començar. Graciès Jaume pel temps que has dedicat a escriure aquesta
    novel.la.

  5. aurora Sánchez García

    02 febr. 13
    11:50 #

    Hola a tots,

    Jo penso que la tertúlia va estar bé. Va ser interessant la manera d’explicar com realitza una novel · la. Per començar, tenint ganes d’escriure, no se sap que o qui, però cal tenir ganes d’escriure. A continuació, com tria els personatges, com conviu amb ells (i si no ho el convencen, els fulmina), com els integra en la trama …… i com finalment tria el títol.
    Però sense haver llegit el començament, ja sé que no signaré el contracte amb ell, perquè la seva novel · la és massa llarga per a mi. Prefereixo continuar amb llibres com el de Quim Monzó per exemple. Més endavant ja veurem, jjjjjjjjj.

    Petonets, fins dilluns.

  6. Julià.

    02 febr. 13
    20:23 #

    La veritat en l ´art d´escriure, es transformar al lector perqué s´involucri amb la lectura de la seva obra.En JAUME ho va assolir.
    Estic desitjós per lleguir-la.
    Fins dilluns.

  7. ANGELA

    02 febr. 13
    20:35 #

    Hola a tothom ,

    A mi em va agradar la seva actitud , de llevar-se de la cadira per parlar amb tots nosaltres .La seva manera d’esplicar-nos com traballa el seus llibres tan a prop .
    Crec que tots nosaltres vam sortir de la sala amb la mateixa idea .
    Aixi que Joaquin qüand et llegeixis el llibre m’el podries deixar?

    Adeu a tothom , fins el dilluns .

  8. Dunia

    02 febr. 13
    21:46 #

    Hola a tots.

    Em va agradar moltíssim com va fer en Jaume Cabré la narrativa de la novel·la. També em va cridar l’atenció quan va comentar com començava a escriure les seves novel.las, és a dir, que no començaba pel primer capítol. Li vaig trobar una persona molt propera.
    La veritat és que si que la llegiré , trobo que és una historia molt interesant y amb molt sentiment.

    Bon cap de setmana.

  9. Estela

    02 febr. 13
    23:23 #

    Bona nit,
    la veritat és que em va semblar mollt interesant i amena la forma d’explicar-se i crec ell s’identifica bastant amb alguns dels seus personajes.
    Sí, em fa venir ganes de llegir “Jo confesso”.No se si trigaré 8 anys en llegir com ell en escriure.
    Gràcies a tu, per la paciència que tens amb nosaltres.
    Fins dilluns!

  10. Estela

    02 febr. 13
    23:30 #

    Mollt és un error de dit, “molt”.

  11. Alejandro

    03 febr. 13
    20:54 #

    Em va semblar molt interessant la presentació, però una mica extensa, crec que pot ser perquè no he llegit el llibre i havia parts que no comprenia.
    Em va donar interès llegir el llibre però crec que és una mica complexa la lectura per ara, jajaj

  12. Jesús

    03 febr. 13
    21:02 #

    El que més me ha agradat ha sigut la descripció de la seva activitat literaria. Em sembla molt original com escriu les seves obres, com inventa els seus personatges i com estructura les històries. Jo només li demanaria una mica de síntesis, pot ser que les seves històries siguin massa llargues.
    Crec que llegiria el seu llibre perquè l’història que narra m’agrada i a més les descripcions dels personatges em semblen molt elaborades.

  13. Francisco Garrandés

    03 febr. 13
    21:10 #

    Bona nit a tothom,
    No sabia res de Jaume Cabré, ni dels seus llibres, no he llegit mai les seves noveles, però desprès de escoltarlo i per els comentaris de les persones que estaben a la sala. Em sembla que “signaré el contracte”.
    Quina manera de llegir!… M’ha semblat un gran comunicador i un home culte (coneixedor de la història, música etc. ).
    Ha valgut la pena…

    Fins al dilluns.

  14. rosario sarró

    03 febr. 13
    22:28 #

    Bona nit a tothom,
    La veritat es que no tenia moltes ganes de anar-hi, pero el poquet temps que vaig estar en va agradá molt. Sembla un escriptor molt proper, m’agradat molt con comença les noveles i con crea el personatges.
    La veritat es que en va semblar molt dolen anar-me tan aviat, crec que m’agradaria llegir algú dels seus llibres, pots ser molt interesant

  15. marcela

    03 febr. 13
    23:13 #

    Va ser molt agradable, el Jaume Cabre em sembla que és un home molt simple que s’expressa de una forma clara i sensa paraules complicades, a vegades em costaba una mica entendre perque parlaba una mica rapid pero m’agrado molt.
    crec que si hagués llegit el llibre abans hauria estat més clar , per tan no tindre una altre opcio que llegir-lo hehehe.

  16. David

    04 febr. 13
    13:58 #

    A mi em va cridar l’atenció la seva manera d’entendre la concepció d’un llibre, o d’una obra literària en general. Tot i que em sembla molt enrevessat el seu mètode d’escriure (no m’estranya que trigués tant temps en acabar-la), crec que és molt original.

    Respecte al llibre “Jo confesso”, penso que no el llegiré, o com l’escriptor va dir, no signaré el contracte, perquè l’argument no em va semblar massa interessant.

    Fins aviat!

  17. Blas

    04 febr. 13
    15:03 #

    Bon dia a tothom,
    La tertúlia m’ha semblar molt interessant. El Jaume Cabré, per a mi, es una persona amb un bagatge molt important, sap tractar a les persones i com portar-les a hom el vol, és nota els seus anys de professor. Se explica molt be i et fa entendre com el escriu a partir de les diferencies amb altres.
    M’ha agradaria poder-ho llegir.

  18. Marta González Rey

    04 febr. 13
    15:53 #

    bon dia!
    Vaig estar be la tertúlia.
    El Jaume Cabre posa l’ultim el titol i quan comença te ganes d’escriure… la seva manera d’entendre l’escriptura em sembla molt bona i crec que signaré el contracte pero ara mateix no, estic llegint dos llibres! doncs sera el següent!
    Per que tinc ganes de que m’expliquin el error imperdonable del que parla al seu llibre!

  19. Viviana

    04 febr. 13
    17:59 #

    Bé, no tenia pensat assistir a la tertúlia aquella tarda.
    Així doncs, per a mi ha estat una grata sorpresa conèixer els aspectes literaris que en Jaume Cabré va comentar de la seva obra, la manera de crear els personatjes, ailló de que al titol es l’última cosa que s’inventa, tots molt curiosos per cert, i també m’ha cridat la attenció algunes qualitats de la personalitat de l’escriptor, qui sembla que ès un gran comunicador social, apassionat, i lliurat totalmental que de veritat sap fer i gaudeix.

    Encara que no crec que llegeixi aquesta novel · la en particular, potser una altra … mès endevant.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share