• Suficiència 1 Tertúlia Nova collita

    APAREIXEN NOUS AUTORS A LES TERTÚLIES LITERÀRIES DE CASTELLDEFELS
    Pol Beckmann va presentar la seva primera publicació, titulada Novel·la.

    Les tertúlies literàries organitzades per la Biblioteca Fernàndez Jurado ara aposten per la inclusió d’escriptors novells. Així ho van poder comprovar els assistents al seu últim esdeveniment el passat dijous 16 de maig, en què Pol Beckmann, que encara que ja havia escrit contes, va presentar la seva primera publicació, titulada Novel·la.
    Les opinions dels assistents van ser diverses. D’una banda, hi havia qui va trobar la peculiar personalitat de l’autor un tret apropiat per a un escriptor. Mentre que, d’altra banda, alguns el veien massa nerviós i inexpert, fins i tot va haver-hi qui es va permetre donar-li alguns consells.
    Durant l’hora que va durar la tertúlia, el jove autor va contestar preguntes tant del llibre en qüestió com sobre la seva trajectòria personal.
    Algunes d’aquestes preguntes van estar relacionades amb el caràcter dels personatges, les possibles influències literàries de l’autor, la interpretació del final, l’elecció dels noms dels personatges, el tipus de llenguatge utilitzat i fins i tot la diferència de terminologia entre relat curt i novel·la.
    A causa de la trama de ficció de l’obra molts tertulians s’afanyaven a trobar relació entre el protagonista del llibre i el mateix autor, però a excepció del nom, el jove guanyador del premi Núvol de contes va desmentir qualsevol semblança entre ell mateix i el protagonista de la seva Novel·la.
    Des de la Biblioteca asseguren que seguiran impulsant el treball dels nous autors, encara que per a les dues pròximes edicions vindran escriptors més consolidats. I agraeixen l’interès mostrat pels veïns de Castelldefels en aquest format d’activitat literària, que esperen que se segueixi mantenint durant molt de temps.
    “Diarifels ”. Divendres, 17 de maig de 2019

    Tertúlia d’escriptors novells a la Biblioteca RFJ

    La passada tarda del 16 de maig es va fer, dintre del marc de presentació d’escriptors novells, la tertúlia literària del llibre Novel.la.
    Van participar-hi Pol Beckmann, autor de Novel·la, personal de la Biblioteca i públic de Castelldefels interessat per la lectura.
    Es va mantenir un interesant col·loqui sobre com es va desenvolupar el procés de creació. Va haver-hi un petit debat sobre quan es pot dir d’una obra que és un relat curt o quan és una novel·la, bàsicament en funció de la quantitat de pàgines.
    Primera experiència d’un autor novell al front d’una tertúlia. L’autor estava neguitós al començament, però el moderador i el públic assistent van anar fent les seves aportacions i tot va fluir més fàcilment per a Pol Beckmann.
    Així doncs, un acte cultural més d’aquesta Biblioteca que fa un treball importantíssim per donar impuls a la lectura i a la llengua.

    Diari de Can Notícies. Castelldefels, 20 de maig de 2019

    Aquí teniu dues notícies elaborades pels alumnes del curs Suficiència 1 després d’assistir a la tertúlia literària organitzada per la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels. La tertúlia va presentar un autor novell, Pol Beckmann, que ha publicat la seva primera novel·la.

    La valoració que han fet els alumnes d’aquesta activitat és molt positiva. De fet, alguns es van engrescar a participar en una altra tertúlia al mes de juny.

    Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share