• U2 Trasllat a Berga?



    Bon dia!

    La vostra empresa ja ha fet pública la decisió de traslladar-se a Berga. Per aquest motiu, heu decidit convocar una assemblea general de treballadors. Heus aquí els cartells de la convocatòria:

     

     

           

           

    I ara que els heu llegits tots, podríeu dir-nos quin és el que més us agrada i per què? Penseu que hi falta alguna informació important?
    Print Friendly, PDF & Email
  1. CAROL

    24 oct. 12
    14:31 #

    Hola, jo estic d’acord amb el cartell del grup 5, encara que els altres també estan molt bé redactats, penso que aquest està molt ben detallat i dóna tota la informació que els treballadors deuen saber per poder prendre una decisió sobre la nova situació laboral que els hi ve al damunt.
    Per altre banda, cal escoltar als directors de l’empresa per poder saber quines són les condicions que proposen i així poder negociar.
    Carol Gálvez

    1. quim

      05 nov. 12
      21:27 #

      jo també voto núm. 5

  2. CRISTINA RAFALES GRAELLS

    24 oct. 12
    16:38 #

    Bona tarda Laura,
    Des del meu punt de vista , la proposta que més m’agrada (a part de la meva del grup núm. 1) és la del grup núm. 2.
    Els motius són diversos, però , principalment, perquè és com un ordre del dia que delimita justament el temes a tractar. El meu grup va indicar més les motivacions que els porten a fer una assemblea .
    Dels retants cartells, el 2 últims, amb prou feines els puc llegir perquè la lletra es molt petita i amb el zoom queda desdibuixada ( ho sento i això que m’he posat les ulleres !!!).
    Cristina

  3. laura martin

    24 oct. 12
    17:17 #

    Sense l’eina de la vaga com a darrera consequència, la negociació amb l’empresa no obtindrà els objectius plantejats en assemblea per els treballadors. Cal fer una demostració de força inicial per obtenir uns bons resultats de cara al trasllat. L’empresari sempre escombrarà cap a casa, no podem mostrar debilitat. La proposta 2 és la que dóna més canya.Nosaltres som els treballadors no podem anar a aquesta reunió vençuts. La millor defensa és un bon atac. Després de plantejar les nostres reivindicacions que parlin els directors, mai al contrari.

  4. Carles Carrete

    24 oct. 12
    19:18 #

    Bona tarda,
    Tot i que el grup num.1 no el puc obrir (quan “cliques” sobre, surt ampliat el núm. 2 ?) crec que en general tots els grups proposen el mateix, informació, avantatges , inconvenients, votacions, etc. encara que algun grup és més agressiu que d’altres.En algún cas (grup 5) no s’indica l’hora ni el lloc de reunió.Considero que els grups 3 i 4 (el nostre) els més adients, perqué primer demanan tota l’informació, proposan votacions i després en funció de la resposta de l’empresa , fer-ne ús dels seus drets.

  5. Laura Fortesa

    24 oct. 12
    19:49 #

    Bon vespre,

    Teniu raó. Clicant sobre el cartell del grup 1, s’obre el del grup 2. I el del grup 4 no es pot ampliar. He intentat arreglar-ho i no me n’he sortit, em sap greu… No és el que sembla, eh? No hi he ficat cullerada! Hi, hi, hi…

    De tota manera, moltes gràcies pels vostres comentaris i les vostres aportacions.

    Laura

  6. Laura Fortesa

    24 oct. 12
    20:05 #

    Ara sí, nois!

    Torneu-ho a provar perquè jo ara els puc obrir tots. Això sí, han quedat més mal col·locats, però bé… No es pot tenir tot!

    Fins demà!

    Laura

  7. Cristi Ortiz

    24 oct. 12
    20:23 #

    Doncs jo opino que en general tots els cartells estant bastant encertats, alguns són més determinants que altres, preò estic més d’acord amb el númeo 2 i el número 1 que és el meu, perquè no es poden vulnerar els drets dels treballadors pels quals hem lluitat tant de temps, perquè tot de cop es perdi tot el que s’ha aconseguit.

    Salutacions.

  8. Jaume

    24 oct. 12
    21:59 #

    Tot i que les propostes són força similars, estic d’acord amb l’opinió de la Carol i conseqüentment amb el cartell del grup número 5.
    Els treballadors demanen més informació sobre el trasllat per poder decidir col·lectivament una actitud adeqüada devant de la companyia, la qüal, tret del trasllat, no s’ha pronunciat sobre cap condició o proposta determinada.
    Ens cal molta més informació per prendre decisions i mesures més radicals.

    Salut i força!

    Jaume.

  9. Sandra

    24 oct. 12
    21:59 #

    Doncs el nº 1 m´agrada per dir directament NO!!
    Encara que són tots bastant similars.

  10. romualdo bermejo

    24 oct. 12
    22:43 #

    Considero que encara que tots el cartells venen a dir el mateix, hi ha diferències en el grau de concreció de l’informació a tractar . Alguns són més concrets, més “panfletaris”(no ho dic pejorativament), exposannt els motius del rebuig del trasllat (cartell 1 i 2), i sembla que ja porten , per tant, una decisió presa prèviament ; i d’àltres( 3, 4 i 5) són més generals, més imparcials, crec jo, i es planteja més con un Ordre del dia.
    Si se suposa que aixó és un cartell convocannt una assemblea informativa sobre las intencions de l’empresa de fer un trasllat y les seves condicons, el primer seria escoltar–los i discutir aquestes condicions. Dic jo. Ja tindren temps de debatir en assemblea las accions a portar a terme, aixó tenint en compte que la assemblea s’oposi majoritàriament al trasllat.
    Jo triaria el del grup 3, perquè em sembla molt clar i senzill, i sense voler imposar cap opinió ni cap acció prèvia al la discussió.

    Romu

  11. Marisol Campos

    25 oct. 12
    0:02 #

    Bona nit, crec que tots estan molt bé però si he d’escollir algú em quedaria amb el n5 ja que tot i que es semblant al meu(3) dona una mica més d’informació

  12. Sandra

    25 oct. 12
    12:12 #

    Hola a tothom, la número 2 es la que dona més informació i la que crec que si fos treballador m’animaria anar-hi, és molt més radical que totes altres!!
    Sandra B

  13. laura Martin

    25 oct. 12
    15:01 #

    Els empresaris no són les germanetes de la caritat, els seus interessos no coincideixen amb els nostres interessos, si anem a defensar-los cal que portem mesures d´intimidació per si un cas. Això es com la negociació del pacte fiscal o t´escolten per les bones o per les dolentes. El més important es que no no vagis amb el cul a l´aire.

  14. quim arnaiz

    25 oct. 12
    16:58 #

    voto per la 5. Tot això és molt divertit, però si volem treballar cal anar a Berga.

  15. ANA TORDESILLAS

    25 oct. 12
    17:14 #

    Apart de la convocatòria del meu grup (2), trobo que está millor enfocat el del grup 1., que el de la resta de grups. Tot i qué tots més o menys tenen els mateixos motius, la resta penso que reiteran els motius en diferents punts, de la mateixa convocatòria

  16. Santiago Torrens

    25 oct. 12
    17:17 #

    Crec que totes les convocatòries estan prou bé.
    N’hi ha que son més obertes en quant a propostes, el que indica que encara s’han de parlar i decidir moltes coses i per contra n’hi ha alguna que ja proposa accions més concretes.
    És clar que l’empresa intentarà portar l’aigua al seu molí però la força dels treballadors és la seva unió, i sense aquesta unió tota negociació és farà des de una posició de feblesa.

    Jo hem quedo amb la cinquena proposta.

    Santiago Torrens

  17. Ana Quesada

    25 oct. 12
    17:53 #

    Considero que totes les propostes aporten coses.
    M’agrada molt la proposta del grup nº 2 ja que ho expliquen molt bé. Però totes les propostes tenen el seu interès ja que d’una manera o d’un altre, totes tracten d’explicar la situació per la que travessant els treballadors de l’empresa.

  18. Susana Albizuri

    25 oct. 12
    18:03 #

    Bona tarda a tothom,
    Penso que tots els cartell están molt bé.
    Personalment, el títol que més m’agradat, és el del grup 4,( parlem del trasllat) perquè és clar, directe i precisament és el tema per el qual s’ha convocat l’assamblea.
    Pel que fa a les hores, veig que el grup 5 no l’ha possat ( suposo que s’han descuidat) i que el grup 1 i 3 ha coincidit en l’hora. Jo crec que la reunió s’ha de fer en horari laboral i a més a més, ha de ser al matí, així tothom està més fresc.
    Per acabar, vull dir que el què més m’agradat són els arguments per fomentar la participació. ” ningú es pot negar assistir-hi ”

    Gràcies Susana

  19. Susana Albizuri

    25 oct. 12
    18:06 #

    Aiii!!!
    M’he olvidat dir, que si no puc escollir el meu cartell, escollo el grup 1.

    Susana

  20. Mari Carmen Jiménez

    26 oct. 12
    18:46 #

    Hola, solament és una prova!!!

  21. Laura Fortesa

    26 oct. 12
    19:21 #

    Mari Carmen,

    A la fi has pogut publicar el comentari! Tot i que amb el correu crec que no ens en sortim… No deus haver rebut el que us he enviat avui al matí, oi? A veure si algú te’l pot fer arribar…

    Laura

  22. David Valenzuela

    31 oct. 12
    11:50 #

    En primer lloc, disculpes pel retard de la meva publicació.
    En segon lloc, la proposta que més m’agrada és la del grup 5, perquè el lema de l’assamblea es directe, els motius son simples, però per altre banda molt explicatius i finalment té un missatge motivador, per animar la participació dels treballadors a assistir a l’assamblea.

    David.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share