• Elemental 3 Unitat 2

    En primer lloc, vull repassar el que vam fer a la classe de dimecres passat. Mentre fèiem temps esperant si arribava més gent, es va iniciar una conversa sobre l’ús social del català: si els joves l’utilitzaven fora de l’escola, avantatges i inconvenients del bilingüisme…També vam parlar del concepte de llengua pròpia i llengua oficial, no només en el cas del català i el castellà, sinó també de la situació en alguns països d’Amèrica Central i d’Amèrica del Sud (llengües com l’aimara, el quítxua o el guaraní).

    Per cloure aquest minidebat, els vaig dir que llegissin a casa la Declaració Universal de Drets Lingüístics (pàg. 186 del llibre) i que fessin l‘activ. 4  de la pàg. 187 (també del llibre).

    D’altra banda, pel que fa al Quadern d’exercicis, heu de fer els ex. 8, 9 i 10 de les pàg. 16 i 17. L’exercici 11 de la pàg. 17, l’heu de fer en un full a part, per donar-me’l. Podeu explicar qualsevol festa que conegueu, d’aquí o del vostre país, i l’extensió ha de ser curta, unes 7 o 10 línies com a màxim.

    Per últim, vam repassar l’imperatiu (vaig repartir unes fotocòpies que us donaré dilluns).

    La setmana que ve continuarem amb els preparatius de la nostra Festa Major. De moment, ja m’han fet arribar la descripció dels gegants, el programa d’actes i el pregó.

    Gegants

    Programa d’actes Festa Major

    Pregó de la Festa Major dels cursos de català

    Per cert, com es diuen els gegants de Castelldefels, què representen? Us animo a fer aquesta investigació. Si trobeu la informació feu-me-la arribar en forma de comentari.

     

    Ah! i recordeu les activitats que tenim programades per a la setmana que ve: pel·lícula i visita al Caixaforum

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Isabel

    18 nov. 12
    14:02 #

    Hola tothom.
    He trobat que a Castelldefels tenim molts capgrossos: els Barons de l’Eramprunyà Jaume i Constança (acompanyats pel capgròs Bialet), i per l’Arnau i la Jordana.
    Hi ha quatre nous capgrosos des de el 14 d´agost de aquest any. Els vilatans Jeroni i Bartomeu i els pirates Ysuf i Mami.
    Fins demà.
    Isabel

    1. Neus

      19 nov. 12
      15:03 #

      Molt bé, Isabel, però ja hem comentat que no són capgrossos, sinó gegants!!!

  2. Dunia

    18 nov. 12
    22:40 #

    Hola Neus.
    He llegit que el nom del nous gegants de Castelldefels són el Dragut i l’Orxalí. Diuen que els seus noms no son una casualiat, sino que van ser 2 pirates que efectuaven atacs a les poblaciones costaneres com a Castelldefels i obtenien exclaus i tot el valuós que poguessin recollir. És molt interesant, mai ho havía sentit.
    Fins demà
    Dunia

    1. Neus

      19 nov. 12
      15:08 #

      Hola, Dunia,
      Si que n’hi ha, de gegants a Castelldefels!

      1. Dunia

        19 nov. 12
        23:52 #

        Hola Neus, pot ser que no t’ho explicara be, lo que volia dir era que aquest any, en Agost, va llegit que van batejar als nous gegants, peró ja conexia als antics eh!!!

        Una abraçada

        Fins demà

  3. marisa

    19 nov. 12
    0:42 #

    He trobat la mateixa información. El antics gegants eran els barons de l’Eramprunya, Jaume i Constança.
    Fins dema
    Marisa

    1. Neus

      19 nov. 12
      15:10 #

      Sí, Marisa, crec que entre tots heu arribat a esbrinar i conèixer els gegants.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share