• Del camp al plat Elemental 2

    Sabíeu que…

       El pernil ibèric

    El pernil ibèric és un producte que deriva del porc de raça ibèrica, de forma curada. És elaborat amb les potes del darrere del porc, i el porc mateix prové d’Andalusia, Extremadura i Castella i Lleó, les comunitats on hi ha el 80% de la devesa espanyola (és a dir bosc amb pastures per al porc). El pernil forma part del conjunt d’aliments de la reconeguda dieta mediterrània, i també porta beneficis per la salut. Té un contingut alt de greixos monoinsaturats (colesterol beneficiós) i tocoferols, que actuen com a vitamines i antioxidants. A més a més, segons un estudi elaborat pel Centro Tecnológico Andaluz del Sector Cárnico, el pernil té no sols continguts elevats de ferro, sinó també de zinc i les vitamines B1, B2, B3 i B6.

    Jamie Birchall

     

       La canyella

    La canyella és originària de Sri Lanka i en l’actualitat segueix sent el major productor, és coneguda des de fa 4000 anys; Els antics egipcis l’usaven per acabar amb epidèmies i embalsamar les seves mòmies.

    En l’actualitat els àrabs aromatitzen la carn amb canyella i, en tot el món, s’utilitza per endolcir postres, el cafè i la xocolata. És aconsellable i deliciós.

    És de la família de les lauràcies i es cultiva en països càlids on l’hivern no és fred.

    Es pot comprar en pols o en branca, és de color marró i té una olor única i característica , molt molt dolça.

    Es tracta d’un menjar baix en calories i bo si voleu controlar el sucre en la sang i el colesterol. 1 cullerada té 17 calories. També es bo pera al tracte gastrointestinal, és antibacteriana i antivírica.

    Marta González Rey.

     

     

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share