• Castellers de Castelldefels

     

    2013-05-283Bon dia a tothom!

    Aquí teniu les fotos i un vídeo que va fer la  Koryna durant la visita de dimarts passat a l’assaig dels castellers de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels.

    També us deixo un enllaç molt interessant on podeu consultar lèxic sobre el món casteller: les parts del castell, els components de la pinya, els pisos del castell, els tipus de castell, etc.  I el millor de tot és que teniu el suport de la imatge, així que ja no teniu excusa, eh? Aquells que hi vàreu participar activament, ens podríeu dir quin nom té la posició que ocupàveu? Podeu deixar-nos un comentari per explicar-nos-ho i comentar-nos, també, què us va semblar la sortida, què us va cridar l’atenció…

    Una altra qüestió: ahir us vaig comentar que ara ja només tenim temps de fer una unitat més;  per això, us vaig proposar que us miréssiu la UNITAT 3 i la UNITAT 6 (que són les que ens falten), i que decidíssiu quina de les dues us agradaria fer. Així, la setmana que ve començarem la que hagi estat més votada de les dues.

    Ah, i per acabar, dir-vos que he continuat fent cerques sobre l’esport que comentava l’Enrique la setmana passada. Darrer intent: potser et referies al corfbol? Ho dic perquè es practica amb cistelles, però no és tradicional català… El que he trobat és que la selecció catalana de corfol va ser la primera selecció catalana d’un esport reconegut pel Comitè Olímpic Internacional (COI) en obtenir el reconeixement internacional. Bé, nois, si no és aquest, em rendeixo, eh? Hahahaha!

    Apa, doncs, espero els vostres comentaris!

    Bon cap de setmana!

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Yackie

    31 maig 13
    13:34 #

    Koryna, molt bones fotos …
    Com ho he dit en el post anterior….. Els ¨ Castells ¨, està més enllà del seu significat, de la força, el valor, l’esperit d’equip … el presenciar és emocionant i sempre m’embarga l’emoció ….va ser una bona experiència.
    Visca Catalunya!

  2. Marifé

    31 maig 13
    13:37 #

    Bon dia a tothom! Jo he participat activament als castellers, la meva posició es diu oblicuo.
    M’ ha agradat molt formar una petita part de un castell, tothom és necessari i imprescindible. Quand puja el nen o la nena a dalt de tot m’ emoçiono, es molt maco. Pero no m’agradaria res que la meva filla participés…. tindria molta por.

  3. Marifé

    31 maig 13
    13:41 #

    Voto per la Unitat 6.
    Petons!

  4. koryna

    31 maig 13
    13:59 #

    Hola a tots, voto amb la unitat 6, espero que v agrada les fotos. bon fin de semana.

  5. Yackie

    31 maig 13
    16:14 #

    Voto per la Unitat 6, fins dimarts

  6. Laura

    31 maig 13
    16:55 #

    Hola,ja havia comentat a l’entrada anterior però ho torno a repetir i poso alguna cosa més.
    A mi també m’ha agradat molt veure com treballen aquests nois.
    Al principi em feia molt de respecte participar en la colla, ja que sempre he tingut una mica de por a les males caigudes, sobretot de esquena o de coll.
    Però en observar com s’organitzen, com es distribueixen i molt més, la por ha donat pas a la admiració(jo crec que vaig ser lateral i segona o tercera mà; tinc que aprendre bé l’esquema dels castellers)
    Per això,nois, per tot el treball que esteu demostrant i l’esperit de superació que mostreu, us felicito.Us desitjo el millor, enhorabona!!!
    Catalans, no perdeu la vostra essència ni les vostres tradicions mai!!!
    Resumint, molt bo l’assaig i l’experiència!

    Canviant de tema, em quedo amb la unitat 6.Prefereixo la salut, als diners!!!
    Com sempre, m’he estès massa , oi?Res més.

  7. Enrique

    31 maig 13
    18:54 #

    Moltes Gracies Laura: Si KORBOLLLL !!!!! Es el esport de la cistella . El seguent enllaç es de wikipedia :

    En el 2004 la UCK pasa a ser Federación Catalana de Korfbol. En la actualidad el korfbol catalán está reconocido internacionalmente como selección absoluta propiar. La difusión del Korfbol a nivel general de España se ha reducido drásticamente y regiones como Málaga y Mallorca que fueron en su momento pioneras actualmente carecen de competiciones establecidas, mientras que en Cataluña sigue creciendo significativamente el número de licencias de un año a otro.

    Una Curiositat no puc presumir de casteller amb la meva familia , no surt-ho en les fotos.
    Una forta abraçada a tutom

  8. Nataia

    01 juny 13
    13:53 #

    hola a tots voto per la unitat 6 petons

  9. Laura Fortesa

    03 juny 13
    19:54 #

    Hola a tothom!

    Moltes gràcies pels vostres comentaris! M’alegra saber que us va agradar assistir i participar a l’assaig dels castellers! Ara, a veure si algú s’hi apunta, eh? Que necessiten gent!

    Bé, el resultat de la votació ha estat:

    Unitat 3: 1 vot (per correu electrònic)
    Unitat 6: 5 vots

    Per tant, demà començarem la unitat 6.

    Que vagi bé!

    1. Elena

      04 juny 13
      18:16 #

      Els Castellers són patrimoni de l’univers

  10. Tere

    03 juny 13
    22:36 #

    Bona nit a tothom!

    M’ha agradat molt, conéixer el món dels castellers! Com s’organitzen i es distribueixen per fer el castell i els valors que transmenten: l’ esperit d’equip, la força, el valor i la confiança. Em va fer por que algú caigués.

    Pel que fa a la unitat, estic d’acord amb el resultat de la votació.

    Fins demà.

  11. Diego

    03 juny 13
    23:27 #

    No he pogut assistir per horaris de feina el dia en què es visito els entrenaments dels castellers de l’agrupacio de cultura popular de Castelldefels, però si he pogut gaudir de les seves actuacions en diverses oportunitats a ciutats com castelldefels, badalona i he pogut observar diverses colles, en totes se ve el mateix esperit, sentiment, passió i actitud per superarse és un esport integrador en el qual no importa l’edat ni el sexe no molts esports poden dir el mateix se ve la gran alegria que sienten i com ho festegen quan l’enxaneta que no té mes de 10 anys corona el casteller és un gran moment per a tots i en especial per a ella, m’agradaria algun dia participar crec que podria ser pinya.
    estic de acord amb el resultat de la votacio preferixo la unitat 6. Fins dema.

  12. Montse

    04 juny 13
    11:47 #

    Hola a tothom!

    Jo estic d’accord amb tot lo que acabo de llegir.
    Com experiencia vaig ser molt bona, he apres molt i sobre tot crec que tots els valors que nos han mostrat son molt valids per posar-los en practica tots els dies
    Os recomeno de nou que veiex el video del castell devant la Catedral de Girona que ens va posar la Laura al blog……quina pasada.
    Fins després


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share