• Elemental 2. Biografies i diaris personals

    Dimarts vam començar la classe llegint en veu alta les petites biografies que vau fer dels companys a partir de les preguntes que vau elaborar vosaltres mateixos. Aquesta lectura ens va permetre conèixer-nos una mica millor i també vam aprofitar per repassar els verbs en passat.

    Els alumnes que no vau poder venir a classe podeu fer una autobiografia (no gaire extensa) per entregar-me-la la setmana que ve.

    A continuació vam veure la diferència de significat entre el verb SEMBLAR i ASSEMBLAR-SE. Vam descobrir també algunes semblances ben curioses.

    Juliette Binoche

    www.flickr.com/photos/startinghere

    A qui s’assembla?

    Després vam llegir un fragment de la vida de Pau Casals. Aquí teniu l’himne que va compondre per a les Nacions Unides:
    Himne Nacions Unides

    Havíeu de subratllar en el text els verbs en passat i també deduir a quines preguntes respon aquesta biografia. (Passos 2. Elemental 2. Octaedro editorial).

    Dijous vam començar amb la biografia de Pau Casals. Vam observar com s’alternava el passat perifràstic amb el passat simple. Recordeu que el passat simple no el fem servir oralment!

    També vam llegir un fragment de l’obra Eva de Carles Soldevila perquè es tracta d’un diari personal. Vam fixar-nos en l’ús d’un altre temps de passat: el passat perfet. Ex: “Però, per què m’han tret de casa i m’han dut a casa de la tia Adela?”

    Per últim, hem passat una estona divertida reconstruint la biografia de 4 personatges coneguts.

    Per dimarts heu de fer els exercicis 2, 4, 5, 8 i 9 de la Unitat 1 del Quadern d’exercicis. Recordeu que podeu comprovar les respostes a la pàg. 43.

    Bon cap de setmana!

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share