• Elemental 2 3r trimestre U2 DEL CAMP AL PLAT

    DEL CAMP AL PLAT

    La papaia


    La papaia té un alt contingut en aigua i és rica en vitamines A, B i C.
    Aquesta fruita té la propietat de descompodre les proteïnes, fet que accelera el procés digestiu.
    La papaia és diürètica i actua favorablement sobre la regulció dels trastorns intestinals, especialment en l’alimentació infantil.
    El suc de papaia és un remei popular contra l’amigdalitis dels nens…

    Ondina

    ______________________________

    Els espinacs

    L’espinac és, sense dubte, un aliment amb nombroses propietats nutritives i valors dietètics.  Se’l considera una bona font d’àcid fòlic, fibra i vitamines, entre d’altres. A més, els plats que contenen espinacs constitueixen un dels aliments anticancerígens més importants i resulten molt adequats en dietes d’aprimament per la gran digestivitat que ofereixen. També destaca l’efecte beneficiós per a la pell gràcies al contingut de vitamina A que posseeixen.

     

    Hana

    _________________________________________________

    Llavors de Lli


    Les llavors de lli no són res més que les  llavors del lli, és a dir, d’un cereal, que pot ser molt útil en fer una dieta per perdre pes. Les llavors de lli es componen d’àcids grassos com omega 3, que és molt beneficiós per al nostre cos. Això pot ser una molt bona opció a incorporar en una sola llavor, àcids grassos beneficiosos i una gran quantitat de fibra. Els beneficis de les llavors de lli per perdre pes és que són saciants pel seu alt contingut en fibra. Com que absorbeixen la quantitat d’aigua, ràpidament donen sensació de plenitud.  També són diürètiques: els àcids grassos que estan formant les llavors de lli ajuden els ronyons a excretar l’excés de  líquids i toxines, a través de l’orina. Són depuratives. Pel seu alt contingut en fibra, a nivell intestinal, arrosseguen tots els residus que l’agència necessita, ajuden a evitar el restrenyiment. A més d’aquests beneficis per a la pèrdua de pes, també ajuden a reduir els nivells de colesterol i de triglicèrids a la sang, pel seu contingut de fibra alt i la qualitat del seu contingut de greix.  També ajuden a controlar  la diabetis, pel seu contingut de fibra alt, que retardarà l’ús de glucosa per a les cèl·lules i a regular la pressió arterial, pel seu alt contingut de prostaglandines i el seu contingut en l’estrès de 3. I a desinflamar,  Controlar omega i fan d’antioxidant pel seu alt contingut de vitamina E.

    Soraya

    ___________________________________________________

    El Pebrot de Girona

     El bitxo de Girona és un pebrot propi de la província de la Girona d’origen incert que es recol·lecta des del juliol fins a l’arribada de la tardor. De color groc-verdós, de sabor suau i forma allargada i prima, té una mida aproximada de 15 cm, el seu tret diferencial és la dolçor del seu gust, així com una aroma intensa i una pell molt fina.
    Com la resta d’hortalisses, el bitxo de Girona no destaca pel seu contingut energètic, ja que el seu principal component és l’aigua. La poca energia que aporta prové principalment dels hidrats de carboni que conté. A més a més, és una bona font de fibra, que ajuda a millorar el trànsit intestinal. Pel que fa a vitamines, i pel fet de ser un pebrot una mica picant, és una de les hortalisses amb major contingut en vitamina C, però també aporta carotens i vitamina E. Aquests tres components el converteixen en un potent antioxidant. Gràcies al seu elevat contingut en potassi i la baixa aportació de sodi, té acció diürètica que afavoreix l’eliminació de l’excés de líquids de l’organisme. És un tipus de pebrot molt indicat per escalivar o fregir, ideal com a acompanyament de carns.

    Aquest pebrot no l’he provat, suposo que ha de tenir bon gust.

    Merly

    ___________________________________________

    El tomàquet

    El tomàquet és un conegut remineralitzant i desintoxicant, a més de les toxines que expulsa a causa del seu efecte diürètic, també s’encarrega d’eliminar l’àcid úric i de reduir el colesterol. Es un aliment mol ric en licopè.

    El licopè posseeix propietats antioxidants i nombrosos estudis han demostrat que el seu consum habitual contribueix a reduir alguns tipus de càncer com el de pròstata, pulmó i tracte digestiu i el risc de patir malalties cardiovasculars.

    També son una font de potassi, fósfor i magnesi necessaris per l’activitat normal de nervis i músculs, ens aporta importants quantitats de vitamines, B1, B2, B5, E i sobretot C i A, en concret betacarotè o provitamina A.

    Yasmina

    __________________________________________

    Bacallà

     

    El bacallà és un peix blanc amb un baix contingut en greixos, indicat per a dietes d’aprimament. Ric en àcids grassos polisaturats (Omega 3), que redueixen el nivell de colesterol a la sang.

    La carn de bacallà és rica en proteïnes d’elevat valor biològic. El seu contingut de vitamina A el fa especialment apropiat en els períodes de creixement. Posseeix una àmplia varietat de minerals i vitamines, totes elles necessàries per a una dieta satisfactòria. També se li coneix com “La vedella del mar”

    Ésta indicat per a les dones lactants.

    Marisa

    _______________________________________________

    El secret per una pell canyella

    ActiveComplex Caroten+E és un suplement alimentari amb un alt contigut de betacarotè i vitamina E, dos dels antioxidants naturals més poderosos contra l’envelliment.

    El betacarotè és el precursor natural del retinol (una de les formes actives de la vitamina A). A més és un potent antioxidant que neutralitza els radicals lliures, incrementant així les defenses naturals dels organismes.

    Un preparat segur

    La conversió del betacoratè a retinol té lloc en les mucoses intestinals.
    La vitamina A si és ingerida en quantitats molt altes, i a llarg termini, pot produir signes de toxicitat,  mentre que el betacarotè només converteix betacarotè en retinol tant com en necessita. Si hi ha suficient retinol a l’organisme hi ha una reacció automàtica de contrareacció que evita més conversió. Aquest procés regulador garenteix que no es produeixi toxicitat per vitamina A.

    Betacarotè: un poderos antioxidant

    El betacarotè ha demostrat tenir un efecte protector a la pell quan aquesta esta exposada als raigs solars ultravioletas  ( UVA i UVB ). També sembla ajudar a induir la producció de pigmentació que li dóna a la pell un color daurat que triga més i uniforme. Graciès a la seva acció ajuda a endarrerir l’envelliment cutani.

    Natalya

    _____________________________________

    Les figues

    La figa és una fruita obtinguda de la figuera. Fruit que es creu provinent d’Àsia Occidental, posteriorment es va distribuir per tot el mediterrani. Són molt estacionals i es poden trobar fàcilment en l’hemisferi nord els mesos d’agost i setembre (febrer i març per a l’hemisferi sud). Les espècies comestibles són molt digestives perquè contenen una substància, cridada cradina, que és un ferment digestiu i alt contingut en fibra, que millora el trànsit intestinal, per això també és utilitzada com a laxant; àcids orgànics com l’àcid cítric, màlic i acètic; potassi, magnesi i calci i vitamines A, B1, B2, B3 i C. Conté un 80% d’aigua i alts continguts en hidrats de carboni com la sacarosa, fructosa i glucosa. Els fruits no madurs resulten tòxics per a l’estómac.

    Nicolás

    ________________________________________________________________

    La QUINOA

    Posseeix un excepcional equilibri de proteïnes, greix, oli i midó, així com un alt grau d’aminoàcids.  Entre els aminoàcids hi ha la lisina (important per al desenvolupament del cervell) i l’arginina i histidina, bàsics per al desenvolupament humà durant la infància. Igualment és rica en metionina i cistina, en minerals com ferro, calci i fòsfor i vitamines, mentre que és pobre en greixos, complementant d’aquesta manera a altres grans i / o llegums com les vainitas
    Pot consumir-se per celíacs en no contenir gluten.
    ■ Medicinals: la quinua és considerada ancestralment també com una planta medicinal per la major part dels pobles tradicionals andins. Entre els seus usos més freqüents es poden esmentar el tractament de abcesos, hemorràgies, luxacions i cosmètica.
    ■ Rituals: com a gra mare, la quinua forma parte de diverses ceremònies i rituals andins, que van ser prohibits pels europeus durant la conquesta espanyola. Aquestva ser un motiu pel que el cultiu de quinua i de la kiwicha van ser prohibits, per considerar-los associats a rituals pagans.
    Alimentació: la quinua és un aliment ric ja que posseeix els 20 aminoàcids essencials per a l’humà, la qual cosa fa que la quinua sigui un aliment molt complet i de fàcil digestió. Tradicionalment els grans de quinoa es torren i amb ells es produeix farina. També poden ser cuits, afegits a les sopes, usats com cereals.

    Ruth

    ______________________________________________________________________

    La taronja

    La taronja és una fruita de la tardor i de la primavera. És originària de València, hi ha moltes plantacions de tarongers en tot el Mediterrani  i també a Huelva. Pot ser àcida o dolça depenent del model de taronja. A més a més és rica en vitamina C i D. És molt saludable menjar taronjes.

    Conso

     

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Ruth

    04 maig 12
    20:27 #

    La QUINOA posseeix un excepcional equilibri de proteïnes, greix, oli i midó, així com un alt grau d’aminoàcids, entre els aminoàcids estan la lisina (important per al desenvolupament del cervell) i l’arginina i histidina, bàsics per al desenvolupament humà durant la infància. Igualment és rica en metionina i cistina, en minerals com ferro, calci i fòsfor i vitamines, mentre que és pobre en greixos, complementant d’aquesta manera a altres grans i / o llegums com les vainitas
    Pot consumir-se per a celíacs en no contenir gluten.
    ■ Medicinals: la quinua és considerada ancestralment també com una planta medicinal per la major part dels pobles tradicionals andins. Entre els seus usos més freqüents es poden esmentar el tractament de abcesos, hemorràgies, luxacions i cosmètica.
    ■ Rituales: como grano madre, la quinua forma parte de diversas ceremonias y rituales andinos, que fueron prohibidos por los europeos durante la conquista española. Éste fue un motivo por el que el cultivo de quinua y de la kiwicha fueron prohibidos, al considerarlos asociados a rituales paganos
    Alimentació: la quinua és un aliment ric ja que posseeix els 20 aminoácidosesenciales per a l’humà, la qual cosa fa que la quinua sigui un aliment molt complet i de fàcil digestió. Tradicionalment els grans de quinoa es torren i amb ells es produeix farina. També poden ser cuits, afegits a les sopes, usats com cereals.

  2. yoshino

    05 maig 12
    12:53 #

    Hola
    Això és Yoshino del Japó.
    Que la investigació sobre la pèrdua de pes i la dieta Saludable a tot el món durant anys.
    Jo no entenc el seu idioma tant,
    però crec que la seva atmosfera lloc web molt bo.
    Tornaré de nou, Gràcies


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share