• L’exposició “Vinyetes: història del còmic en català”, al Saló del Còmic

    La campanya Uaaaaaaau… iuhu, pataplaf! Còmic en català ha estat present al 33è Saló Internacional del Còmic que s’ha celebrat a Barcelona entre el 16 i el 19 d’abril. Els més de 100.000 visitants que han visitat aquesta edició del Saló han pogut veure l’exposició “Vinyetes: història del còmic en català” i rebre volanders de la campanya, repartits en estands d’algunes editorials.

    L'exposició El Centre de Normalització Lingüística ha col·laborat aquest any en l’oferta dels continguts que s’han pogut veure al Saló del Còmic de Barcelona, ja que hi ha tingut exposada “Vinyetes: història del còmic en català”. A més, alguns estands han repartit volanders de la campanya Uaaaaaaau… iuhu, pataplaf! Còmic en català, en què s’emmarca l’exposició i que té com a objectiu promoure la lectura de còmics en català i fomentar que se n’editin més. Les editorials que han col·laborat a fer visible la campanya han estat Arkham Comics, Astiberri Ediciones, Ediciones B, Dolmen Editorial, Planeta, Editorial Base, Norma Editorial, Panini, Planeta Comic i Súper Català.

    Dijous passat, Jordi Manent, director del CNL de Barcelona, i Marta Jarque, coordinadora de Dinamització i Assessorament del centre, van assisitir a la roda de premsa d’inauguració del Saló, i van poder parlar de la campanya directament amb algunes personalitats polítiques, com l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell; el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, i Mónica Fernández, subdirectora general de Promoción del Libro, la Lectura y las Letras Españolas del Ministerio de Educación y Deporte. Jordi Manent també va poder intercanviar paraules amb Carles Santamaría, director del Saló del Còmic, que va felicitar la feina que es fa amb la campanya i va estar d’acord que cal incentivar l’edició del còmic en català.

     

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes