Arxiu per octubre, 2016

  • El Saló del Manga més gran de la seva història amplia espai i activitats

    Per cinquè any consecutiu, el XXII Saló del Manga de Barcelona, que se celebrarà̀ del 29 d’octubre a l’1 de novembre, augmenta fins als 70.000 metres quadrats l’espai d’exposció, un nou rècord en la seva història. Al Saló hi haurà informació del manga en català a través de la campanya Uaaaaaaau… iuhu, pataplaf! Còmic en català del CNL de Barcelona.
    El Saló del Manga més gran de la seva història amplia espai i activitatsD’esquerra a dreta: Josep Maria Polls, Albert Cavero, Carles Santamaria, Akiko Sagano i Patrici Tixis, després de presentar a la premsa la XXII edició del Saló del Manga de Barcelona. El president de FICOMIC i del Gremi d’Editors de Catalunya, Patrici Tixis, posa l’èmfasi en el creixement de l’espai del Saló, que enguany és “un 40% més gran” que fa un parell d’anys, fruit de la demanda dels assistents i del creixement d’expositors i activitats. I és que ja fa temps que el Saló del Manga va molt més enllà del gènere: “El gran atractiu que té és que és un saló del manga i, a la vegada, una gran representació de la cultura japonesa”, diu el president de FICOMIC.

    El director del Saló del Manga de Barcelona, Carles Santamaria, subratlla la creació d’un canal de televisió en streaming en col·laboració de www.misiontokyo.com, així com les projeccions de pel·lícules inèdites, l’increment del nombre d’activitats i el d’expositors en un 10%.

    Un any més, l’organització ha confirmat convidats de pes com els autors del manga de Pokémon, Hidenori Kusaka i Satoshi Yamamoto; els creadors del llargmetratge d’animació One Piece Gold, Hiroaki Miyamoto, Hiroyuki Sakurada i Masayuki Sato. A més, el certamen comptarà amb la presència del director d’animació Yoshimichi Tamura, responsable de Dofus – Livre 1: Julith, entre d’altres títols de la factoria Disney i Dreamworks.

    Les entrades  de dissabte, diumenge i els abonaments pels 4 dies estan exhaurits, i que les taquilles romandran tancades dissabte i diumenge.

    El Consolat General del Japo a Barcelona col·labora en el Saló

    La nova edició del certamen es va presentar ahir 24 d’octubre, a l’Escola de Còmic Joso amb la participació de la cònsol general adjunta del Consolat General del Japó a Barcelona, Akiko Sagano; el president de FICOMIC i del Gremi d’Editors de Catalunya, Patrici Tixis; el director de comunicació d’Honda Motor Espanya, Albert Cavero; el director d’estudis de l’Escola de Còmic Joso, Josep Maria Polls; i el director del Saló del Manga de Barcelona, Carles Santamaria.

    Centre de Normalització Lingüística de Barcelona – Ficomic

    Enllaços relacionats

    Article complet

  • Aprovada la “Gramàtica de la Llengua catalana”

    iecEs tracta de la primera gramàtica institucional de l’Institut d’Estudis Catalans i com a tal té caràcter normatiu. La Gramàtica, que arribarà a les llibreries el 23 de novembre, «és una obra de molta profunditat i fruit d’una rica participació d’experts», que «respon als canvis que la llengua, un element molt viu, ha anat experimentant al cap del temps», va declarar ahir Vicent Pitarch, membre de la Secció Filològica i de la Comissió de Gramàtica. Fins ara, l’obra de referència normativa havia estat la Gramàtica catalana de Pompeu Fabra, publicada per l’IEC el 1918.

    Article complet

  • El CNL de Barcelona regala entrades per anar al Saló del Manga

    El CNL de Barcelona et porta al Saló del Manga és el nom del concurs de facebook organitzat amb la col·laboraciò de Ficomic, responsble d’aquest certamen. Entre els participants se sortejaran deu entrades per assistir al Saló l’1 de novembre

    El CNL de Barcelona regala entrades per anar al Saló del MangaPer participar al concurs només cal entrar al facebook del Centre, buscar la publicació del concurs, posar-hi M’agrada i explicar breument perquè us agradaria assistir al Saló del Manga.

    Les persones interessades poden participar fins al dimarts 25 d’octubre a les 12h i entre totes elles se sortejaran deu entrades per anar al Saló l’1 de novembre.

    Manga en català

    La campanya impulsada pel CNL de Barcelona Uaaaaaaau… iuhu, pataplaf! Manga en català inclou també els títols de manga en català que actualment hi ha al mercat. En el cercador de còmics en català s’hi poden trobar.

    Tal com ha estat habitual en les dues darreres edicions, la informació de la campanya Uaaaaaaau… iuhu, pataplaf! Manga en català també circularà pels passadissos del XXII Saló del Manga per donar a conèixer al nombrós públic d’aquest sector que també poden gaudir del manga en llengua catalana.


    Centre de Normalització Lingüística de Barcelona

    Enllaços relacionats

    Article complet

  • El CNL de Barcelona consolida la participació al Barcelona International Community Day

    El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona va tornar a tenir un estand informatiu en la tercera edició del Dia de la Comunitat Internacional de Barcelona que va tenir lloc dissabte passat 22 d’octubre al Museu Marítim.
    El CNL de Barcelona consolida la participació al Barcelona International Community DayUn gran nombre de visitants van passar per l’estand del CNL de Barcelona per demanar informació sobre els serveis del CNL.

    El Voluntariat per la llengua del CNL de Barcelona va organitzar un taller de converses lingüístiques del qual van sorgir dotze noves parelles.

    El Dia de la Comunitat Internacional de Barcelona va celebrar dissabte 22 d’octubre la seva tercera edició. La fira, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, comptava enguany amb un 12% més d’expositors, entre associacions i clubs d’estrangers, escoles internacionals, empreses i entitats. Entre tots els participants, hi tornava a ser el CNL de Barcelona, amb l’objectiu d’informar la comunitat internacional de la ciutat sobre els serveis que ofereix el centre.

    A més, durant tot el dia, a l’expositor de Barcelona Activa, es va estar informant també sobre el curs Català per als negocis, una modalitat de Bàsic 1 adaptada per a empresaris que fa poc que són a Barcelona.

    L’esdeveniment, destinat a donar la benvinguda, informar i facilitar la integració de la comunitat estrangera resident a l’àrea de Barcelona, va ser inaugurat al migdia per Jaume Collboni, tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació i va comptar amb la participació de l’escriptor anglès resident a Catalunya, Mathew Tree. Collboni va expressar que “Barcelona és una ciutat global, que vol estar al món i que alhora té una àmplia representació de la comunitat internacional, que ha de trobar-s’hi com a casa, i que necessita els seus propis circuits i serveis”.

    Un cop acabada la inauguració, el segon tinent d’alcalde va visitar l’estand del CNL de Barcelona i va poder conversar amb la subdirectora del centre, Assumpta Escolà. També va explicar que ell havia estat voluntari lingüístic i que va quedar molt content amb l’experiència.

    Enguany, el Voluntariat per la llengua va tenir un paper destacat en l’esdeveniment. Marcel Pellejà, responsable del programa a Barcelona i Marta Jarque, coordinadora de Dinamització i Assessorament del CNL de Barcelona, van oferir un taller de presentació del programa Voluntariat per la llengua, una forma simpàtica de donar a conèixer el Voluntariat per la llengua i que va facilitar la creació d’una dotzena de noves parelles lingüístiques de manera espontània. El públic va valorar molt positivament aquesta activitat i en acabar el taller es van fer inscripcions al programa.
    Centre de Normalització Lingüística de Barcelona

    Enllaços relacionats

    Article complet

  • El català serà present al Dia de la Comunitat Internacional de Barcelona

    Dissabte, 22 d’octubre de 2016 a les 10:00

    Museu Marítim de Barcelona, av. de les Drassanes, s/n
    Barcelona

    El català serà present al Dia de la Comunitat Internacional de Barcelona

    Dissabte 22 d’octubre, arriba la 3ª edició del Barcelona International Community Day, la cita de referència per als membres de la comunitat internacional que viuen a Barcelona. Organitzada per Barcelona Activa, es tracta d’una jornada d’accés gratuït, plena d’activitats i informació en les àrees d’interès dels estrangers que decideixen instal·lar-se a la ciutat: aterratge personal, treballar i fer negocis i gaudir de la ciutat i fer nous contactes.

    El CNL de Barcelona participa per tercer any consecutiu en aquest certamen, on tindrà un estand des del qual farà difusió dels serveis que ofereix a la ciutadania, entre els quals destaquen els cursos de català de tots els nivells i modalitats per a adults, les activitats lúdiques i culturals que proposa al seu alumnat i el programa Voluntariat per la llengua.

    Precisament, el CNL oferirà el taller “Voluntariat per la llengua” per donar a conèixer a la comunitat internacional la utilitat d’aquest programa per facilitar l’ús de la llengua catalana als aprenents que encara no s’han llançat a parlar-la. Aquest taller tindrà lloc de les 15.45 h a les 16.30 h a la sala Llobregat.

    Programa

    Enllaços relacionats

    Article complet

  • Anem als cinemes Texas

    Ahir al mon1matí dos grups d’alumnes de la delegació de Nou Barris van poder gaudir de la pel·lícula Món Petit. La sessió va constar de  la projecció del film i d’un debat/tertúlia amb el seu director, Marcel Barrena.

    Món petit narra l’aventura de l’Albert Casals que viatja pel món des dels 14 anys, sense diners i amb una cadira de rodes, acompanyat de l’Anna, la seva parella.
    Marcel Barrena va ser el primer director en la història en guanyar dos premis Gaudí: millor pel·lícula per televisió amb Quatre estacions (2011) i millor pel·lícula documental per Món petit (2014), film considerat un dels millors de tota la filmografia catalana i espanyola. mon2Properament, estrenarà 100 metros, una pel·lícula que reprèn el tema de la superació personal de Món petit.

    mon3

    Save

    Save

    Article complet

  • El CNL de Barcelona regala entrades per anar al Saló del Manga

    El CNL de Barcelona et porta al Saló del Manga és el nom del concurs de facebook organitzat amb la col·laboraciò de Ficomic -responsble d’aquest certamen-. Entre els participants se sortejaran deu entrades per assistir al Saló l’1 de novembre.
    El CNL de Barcelona regala entrades per anar al Saló del Manga

    Per participar en el sorteig de les entrades només s’ha de posar M’agrada al concurs de facebook “El CNL de Barcelona et porta al Saló del Manga”

    Per participar al concurs només cal entrar al facebook del Centre, buscar la publicació del concurs, posar-hi M’agrada i explicar breument perquè us agradaria assistir al Saló del Manga.

    Les persones interessades poden participar fins al dimarts 25 d’octubre a les 12h i entre totes elles se sortejaran deu entrades per anar al Saló l’1 de novembre.

    Manga en català

    La campanya impulsada pel CNL de Barcelona Uaaaaaaau… iuhu, pataplaf! Manga en català inclou també els títols de manga en català que actualment hi ha al mercat. En el cercador de còmics en català s’hi poden trobar.

    Tal com ha estat habitual en les dues darreres edicions, la informació de la campanya Uaaaaaaau… iuhu, pataplaf! Manga en català també circularà pels passadissos del XXII Saló del Manga per donar a conèixer al nombrós públic d’aquest sector que també poden gaudir del manga en llengua catalana.


    Centre de Normalització Lingüística de Barcelona

    Enllaços relacionats

    Save

    Article complet

  • Puri Pinto parla de les llengües de la seva vida

    Dijous, 10 de novembre de 2016 a les 19:00

    Delegació de Sant Andreu – CNL Barcelona, Sant Adrià, 20, recinte Fabra i Coats
    Barcelona

    Puri Pinto parla de les llengües de la seva vida

    El dijous 10 de novembre a les 19 h, la filòloga Puri Pinto, castellanoparlant de naixement i catalanoparlant d’adopció, ens oferirà una xerrada sobre les llengües de la seva vida, en el marc del concurs d’autobiografies lingüístiques Les llengües de la meva vida que organitza el CNL de Barcelona.

    Puri PInto fa 23 anys que exerceix de professora de llengua i literatura catalanes a l’ensenyament secundari i és una de les persones que han col·laborat en la creació del discurs dels catalanoparlants d’adopció. Ha estat sots-presidenta del grup de catalanoparlants d’adopció Veu Pròpia, vocal del Consell Social de la Llengua catalana i membre de l’executiva de la Plataforma per la Llengua.

    Amb Q de Formatge és el seu primer llibre i ens hi parla, des del respecte i la crítica, de l’experiència i les idees que li ha aportat el fet d’aprendre, ensenyar i transmetre una llengua que, contra tot pronòstic, va adoptar i va fer seva.

    Enllaços relacionats

    Article complet

  • Comença amb força el Club de lectura intermedi a Nou Barris

    cafezoo1Ahir dilluns va tenir lloc la primera sessió del Club de lectura de català, nivell intermedi, a la Biblioteca de Nou Barris. La trobada va comptar amb 11 assistents disposats a conversar sobre la lectura triada: Cafè Zoo, d’Ana Moya, la primera obra de l’autora que el 2012 va guanyar el 21è Premi Literari Ciutat de Badalona i el 25è Premi Literari Països Catalans Solstici d’Estiu.

    Aquest club està adreçat a persones que tenen un nivell intermedi de català i que volen continuar el procés d’aprenentatge amb la millora de la fluïdesa oral. La tria dels llibres és sense versió adaptada i tots els títols programats són d’autors catalans, fet que suma el plaer de poder llegir les obres en la versió original a més de descobrir nous autors.

    La propera sessió serà dilluns 14 de novembre amb el llibre Les edats perdudes, de Judit Pujadó.

    Article complet

  • Últimes places per fer el nivell superior de català

    El curs de coneixements superiors de català (nivell C2) que s’impartirà a la delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona (c. Rosselló i Porcel, 12) des del proper 2 de novembre fins al 12 de juny de 2017, encara té algunes places lliures.
    Últimes places per fer el nivell superior de català

    El CNL de Barcelona ofereix cursos de nivell superior de català en les modalitats presencial i a distància.

    El curs de nivell Superior amb places disponibles a Nou Barris és de matí i s’impartirà dilluns i dimecres de 9.15 a 11 h.

    A més dels cursos presencials de nivell superior C2, el CNL de Barcelona també ofereix cursos d’aquest nivell en línia. En aquesta modalitat la inscripció s’obrirà aquesta setmana pels cursos que començaran el gener de 2017.

    Els cursos a distància es fan a través d’espais virtuals d’aprenentatge i tenen el suport d’un tutor que fa el seguiment dels alumnes. A més, els alumnes poden anar al Centre Obert per treballar amb els ordinadors i poder resoldre dubtes amb l’assessor que hi ha. Paral·lelament, els alumnes a distància també tenen la possibilitat d’assistir a classes de conversa presencials.
    Centre de Normalització Lingüística de Barcelona

    Enllaços relacionats

    Article complet


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


etiquetes