• Els alumnes del B1 es presenten: Perú

  PerúAra és el torn de l’André i de la Geraldine. Són dos germans del Perú. Això és el que ens han explicat:

  La República del Perú és un estat sobirà situat a la part occidental i intertropical d’Amèrica del Sud. El país limita al nord amb Equador i Colòmbia, a l’est amb el Brasil, al sud-est amb Bolívia, al sud amb Xile i a l’oest amb l’oceà Pacífic. El territori es compon de diversos paisatges: les valls, els altiplans i els alts cims de la serralada dels Andes, que es despleguen a l’oest cap a la costa desèrtica i a l’Amazònia cap a l’est. És un dels països de major diversitat biològica del món i de més recursos minerals.

  Té una superfície de 1.285.216,20 km2 i una població de 30.474.144

  Té 24 departaments i la capital és Lima.

  La bandera té tres franges verticals: dues de vermelles i una de blanca al mig. Les vermelles signifiquen la sang vessada pels herois del Perú i la blanca simbolitza la pau.

  Els camps de l’escut representen els recursos naturals del Perú: la vicunya, la fauna; la quina, la flora i la cornucòpia, els recursos miners. Les corones simbolitzen la victòria.

  El panorama lingüístic del Perú és bastant complex. S’estima que, a inicis del segle XXI, al país es parla un conjunt gran i heterogeni d’una cinquantena de llengües vernacles. La gran majoria d’aquestes llengües són indígenes, encara que la llengua més estesa és l’espanyol, la llengua materna del 83,9 % dels habitants. Aquest idioma coexisteix amb diverses llengües natives, la més important de les quals és el quítxua.

  Moments importants que podem destacar: tenim l’època preinca i l’imperi incaic, l’època més gran de la història peruana.

  Com a llocs turístics tenim: Machu Picchu, les línies de Nazca, la vall sagrada dels inques, la reserva nacional de Paracas, el sacsayhuman, el palau de govern i molt més.

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

 • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
 • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
 • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
 • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
 • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes