• Bàsic 3. Cuinem?

    cuinesHola a tothom,

    Com vam quedar a classe, a través del blog, farem el recull de les receptes que ens explicareu a classe.

    Un cop tinguem el recull fet votarem aquella recepta que més ens agradi per la seva originalitat, la seva facilitat a l’hora de cuinar-la; o bé perquè ens sembla la més bona!!!!

    Mmmmmm…

    Esperem les vostres receptes jaaaaaa, cuiners i cuineres!!!

    (Recordeu que la recepta ha de contenir aquesta estructura: títol, ingredients, i la seva elaboració- amb les estructures verbals de què vam parlar l’últim dia-)

     

  1. Sandra

    30 oct. 13
    11:10 #

    TORRÓ DE CREMA
    INGREDIENTS
    900 gr de Ametlles crues sense pell.
    1 kg de Sucre
    50 gr de Rovells d’ou ben batuts
    80 gr de Llet Condensada
    25 gr de mantega
    ELABORACIÓ
    Es prepara un mottle de forma rectangular amb una capacitat mínima de 2 kg de massa i s’ha de folrar per dins amb paper de partisseria.
    Posar en una olla aigua i sucre i remoure be fins a conseguir la textura del xarop.
    L’ametlla mòlta será el més fina posible i es barreja amb els rovells d’ou, la llet condensada i la mantega a trossos.
    Una vegada barrejat tots aquets ingredients se li afegirá el xarop de sucre i se seguirá barrejant fins a comprobar que ha perdut la textura de pegajoso.
    També se li pot afegir, canyella en pols, una cullerada de vainilla o unes gotes de llimona, depent del gust.
    S’aboca el contingut en el motlle, previament preparat i es cobreix la massa.
    Es deixa reposar unes 24 hores, comprovant que després es podrá tallar i trossejar-ho en forma que es desitgi.

    BON PROFIT

  2. Mireia

    30 oct. 13
    17:36 #

    Gràcies, Sandra, per obrir el recull de receptes de tota la classe!

    Recordeu, però, que heu d’explicar l’elaboració de la recepta amb les estructures de què vam parlar:

    – Heu de + INF
    – Cal + INF
    – S’ha de + INF

    Ànims a tots! Us hi estem esperant amb les vostres creacions culinàries!!!!!

    – Cal + INF

    1. Oscar

      01 nov. 13
      18:37 #

      si si … jo estic molt animat per veure les recectas de tots … però mes per degustar una d’elles,,,, espero que algú s’atreveixi a portar feta a clase…

      estic molt content en aquest grup, i espero q tots no ho passem bé. i sobretot que passem el curs.
      molta sort a tots. ja mireia gràcies per ensenyar-nos el millor q pot 🙂

      molt animo a tots

  3. Oscar

    01 nov. 13
    18:07 #

    Boletes de formatge Philadelphia i Rocafort amb ametlles crocant ”

    INGREDIENTS:

    200 gr de formatge Philadelphia
    100 gr de formatge Roquefort
    125 gr d’ametlles crocant

    ELABORACIÓ PAS A PAS:

    Barregem els dos formatges en un bol, depenent el gust de cada un es pot suavitzar les boletes afegint més formatge de philadelphia i menys de roquefor, per contra ens agrada més fort ja añadiéremos més roquefor, però us puc assegurar que aquesta barreja que vaig fer jo que dóna força repartit els sabors.

    Un cop tenim la barreja dels formatges, buidem la borsa d’ametlles en un bol per anar donant forma a les nostres boletes, així de senzill i ja tenim en menys de 15 minuts un entrant fantàstic per donar-li a la nostra taula de Nadal un toc de festa .
    Amb pocs ingredients i sense necessitat d’encendre el foc o al forn aquesta recepta crec que marca els objectius.
    Espero que la gaudiu

    Recomanacions: s’ha de barrejar bé els dos formatges, i quan el tingui al seu gust.
    cal fer les boles i passar-les pel bol d’ametlles i llest a menjar jajajaa .. mmmm riques

  4. silvia

    03 nov. 13
    14:36 #

    S I P I A A M B M A N D O N G U L L E S I G A M B E S . I NGREDIENTS..- 2 kg.de sipia, -2oogr.de gambes mitjanes, -300 gr. de carns de porc picada, -4 culleras soperes d oli, -1 ceba mitjana, -2 tomaquets madurs , -1,5 l de brou de peix , -2 alls , -1 fulla de llorer . PREPARACIO. Poseu la ceba tallada fina , la fulla de llorer i els alls en una cassola amb oli . Quand la ceba estigui duradeta ,tapeu-ho i fregiu lleugerament el tomaquet ratllat i la sipia tallada a daus . Incorporeu-hi brou de peix i deixeu-ho coure . Les mandonquilles les haurem preparat previament amb la carn picada i les potes de les sipies . Les hi heu d afegir quand la sipia estigui a mig coure . Quand faltin uns minuts per retirar-ho del foc , poseu-hi les gambes i rectifiqueu-ho de sal . B O N P R O F I T .

  5. Mireia

    04 nov. 13
    17:47 #

    Som-hi que ja tenim més receptes!!!!

    Jo també estic molt contenta amb vosaltres! Sé que ho fareu molt bé, només cal treballar i tot anirà bé!

    🙂

  6. YAMILEYDIS MEJIA

    04 nov. 13
    21:07 #

    POSTRES DE LES TRES LLETS

    INGREDIENTS:
    -1 pot gran de llets condesada.
    -1 pot gran de crema de llet
    -1 pot gran de llet comun(mesurat am el pot buit de llet condesada
    -4 cullerades de gelatina
    – 1/2 got d aigua freda
    -1/2 got d aigua calenta
    – galetes

    PREPARACIO:
    diluir la gelatina en aigua freda y despres agregar el aigua calenta,
    licuar les tres llets i afregir l gelatina. Probar la barraja i fregir sucre si cal.
    Armar un llit amb les galetes en un recipient i humitejar les galetes amb llet ,afregir la barraja i portar a la nevera d un dia per l altre perque quallibe en servir es pot cobrir amb salsa de mora o maduixa, que pot ser una mica de melmelada posada al foc amb una mica d aigua

  7. Susana

    05 nov. 13
    1:50 #

    DELICIA DE FORMATGE

    INGREDIENTS:
    270 grs de formatge philadelphia
    600 ml de nata liquida per a cuinar
    1 got de llet
    1/2 got de sucre
    1 sobre de cuatllada
    Galetes dolces (la quantitat dependrà de la capacitat del recipent)
    Caramel liquid

    PREPARACIÓ:
    Primer posem en una olla d’acer inoxidable el formatge, la nata líquida, la llet, el sucre i la cuatllada i batre-ho tot amb la batedora.
    Posar l’olla a mig foc i anar remenant de tant en tant per què no s’enganxi i deixar-lo fins que s’espessi.
    Seguidament treure’l del foc i deixar-lo refredar.
    Mentrestant en un recipient de vidre tirar el caramel lìquid i una vegada freda la barreja posar-la a dins.
    Posar les galetes a sobre cobrint tota la superficie.
    Finalment, posar-lo a la nevera per servir-lo ben fred.

  8. HANAN

    06 nov. 13
    21:25 #

    CARN DEL XAI AMB PINYA
    INGREDIENTS:

    – 2 KG DE CARN AMB OS
    -1 ceba picada
    – Julivert picat
    – 3 culleradetes d´oli d´oliva
    – Una llana de pinya conservada
    – 500 g de prues seces
    – Aigua
    – Sal
    – 3 culleradetes Sesam
    – 1 culleradetes de pebre negra
    – 1 culleradeta de gingebre
    – 1 culleradeta de curi
    – 2 culleradetes de canyella
    – Asafra
    – 3 culleradetes de sucre

    ELABORACIÓ:

    Posem oli d´oliva en una olla al foc suau i afegim la ceba picada ,la carn, el julivert picat ,sal, i les especies s´ha de barejar tot be i deixem los fins que duri la carn durant 10 minuts.
    Acuntinuacio afegim aigua fins que cobrim la carn ,i s´ha detapar l´olla
    fins que la carn estigui cuita.
    Agafem altre olla i posem suc de pinya conservada idespres sucre ,una culleradeta de canyella , les rudanxa de pinya ,i les prunes seces deixem los el foc molt suau fins que s´evapori la meitat del suc i la salsa es queda concentrada.
    finalment per servir el plat : posem la carn en un ( TAJIN ) despres posem la pinya i el forat de la pinya posem prunesi decurarem amb sasam.

    BON PROFIT

  9. Oscar

    06 nov. 13
    21:32 #

    molt bé noies, semblen estar bones aquestes receptes, seguir així.

    ens veiem demà adeu 🙂 🙂 (:

  10. Maribel

    07 nov. 13
    14:36 #

    ALBERGÍNIES FREGIDES

    Ingredients per a quatre personas:

    2 albergínies
    2 ous
    Olo d´öliva
    Formatge de cabra
    Pimentón picante
    Surt
    Pebre
    Harina

    Preparasió:

    S ´han de rentar les olbergínies i després s´´han de tallar en trossets fins i deixar les en remull anb llet en una casserola, haig de deixar los uns deu minuts…després hayg d ´ escorrer les olbergínies i le he de posar una miqueta de sal, s ´ ha de tenir preparat un plat amb un ou batit i un altre amb farina per arrebossarles després d ´ haver les salpebrat.
    Hem de posar una paella al foc i cobrir el cull amb oli d ´oliva per fregir les, previament s ´ ha de preparar un plat amb un tros de paper de cuina damunt per posar les olbergínies una vegada que estiguin fregides perqué absorbeixi l ´oli sobrant.
    Cal posar en una paella unes rodanches de formatge de cabra i pasar les a la plancha, finalment s ´ han de servir les albergínies juntament amb el formatge i podem adornar ho amb una miqueta de pimentón picante. Fet aixo hem de posar nos a menjar, no fa mancada deixar los refredar.

  11. Montse

    10 nov. 13
    11:23 #

    TRUFAS

    Ingredients:

    – 1 tableta de xocolata sense llet
    – 50 grams de mantega
    – 1/4 de coco ratllat
    – 250 grams de llet condensada
    – 1/2 copa de conyac
    – 50 grams fideus de xocolata

    Preparació:

    Primer s’ha de coure la xocolata al bany maria junt amb la mantega i es remena tot. Quan estigui desfet s’ha de retirar del foc la cassola, després s’ha d’incorporar la llet condensada i continuar remenant.
    Després cal incorporar el coco i el conyac, barrejant poc a poc.
    S’ha de deixar refredar vuit hores a la nevera.
    Al dia següent ya es poden fer les boletas, que cal arrebosar amb fideus de xocolata.

    Bon profit

    1. Jose

      12 nov. 13
      23:37 #

      RECEPTA DELS CALÇOTS

      CALÇOTS AMB SALSA

      -Calçots
      -Una nyora o un pebrots
      -Cuatra tomaquets madurs

      -Un all
      -Un got petit d`òli d`oliva
      -100 grams de avellanas o atmetlla
      -Un pa dur o pa fregit

      ELABORACIO

      Deixarem una nyora a l’aigua durant tota la nit anterior per tal d’estvarla
      Per començar anem a escaliva als tomaques i`all
      Per aixo tallarem el tomaquets per dalt i per baix i farem i farem una creu.
      Despres separem la pulpa amb una cullara petita de la nyora o els pebrots
      Tot aixo ou posarem en un morter
      la polpa,la atmetlla o avellana,el all y posaren una mica pa fregit
      tot aixo triturat i remenat
      i tambe es possa un got d`oli a gus de la gent per que has possi mes
      liquid o menys
      y una vagada fet aixo “BON PROFIT”
      Espero que os agradi.

      Gracias

    2. Oscar

      24 nov. 13
      19:52 #

      montse estaven molt bones les trufes,, haver qui s’atreveix a fer la seva recepta .. vinga ànim … 🙂 🙂

  12. Eduardo Marquez

    13 nov. 13
    16:58 #

    MARMITAKO
    PLAT TÍPIC DEL PAIS BASC

    INGREDIENTS. (Per quatre persones)

    Tres tomâquets naturals naturals
    Dues cebes
    Dos pebrots verds
    Quatre o cinc patates
    Tres cullerades de oli verge extra
    Una cullerada de pebrots dols
    Mig got de vi blanc
    Tres pebrots choriceros
    Mig litre de brou de peix
    Quatre cents grans de toyina o bonic del nord
    Sal al gust

    PREPARACÓ.
    Cal tallar les cebes i els pebrots verds a trossets per fregir
    Cal també treure la pell als tomaquets i els tallem a trossets
    Preparació pebrots choricero:
    S’ha de escalfar aigua , retirar i intruduir els pebrots i deixar deu minuts en remoll. Retirar la polpa raspant,recordar que l’aigua l’aprofitarem
    Preparació de les patates:
    Pelar les patates i trossejar de manera que no siguin tallades amb el ganivet pel seu propi tall, (tallant i a l’hora fent un gir per trancar-lo a la força sense un tall net)
    Preparació de la tonyina:
    Tallar en trossos, ni grans ni petits, calenta una paella, posem oli i una vegada estigui afegim la ceba i els pebrots fins que es dorin, posarem els tomaquets fins que acabem de fregir.(El sofregit és pot triturar si ve de gust)
    En una cassola es posa una mica, d’oli, un cop calent es possa la tonyina. Volta, volta i es retira.
    En la mateixa cassola s’introdueix el sofregit de tomaquets, la cullarada petita de pebrot dolç ,mig got de vi que deixarem reduir. Tot seguit posarem les patates, el brou de peix, l’aigua de remullar els pebrots choriceros fins deixar ben cobert, quan passin vint minuts de cocció afegirem els pebrots choriceros, deixarem cinc minuts coent i introduim la tonyina deixarent-ho coure cinc minuts més.Deixem reposar una estoneta i servirem temperat.
    Mentre s’està preparant aquest guisat, podrem afegir aigua sempre al nostre gust, més caldós o menys caldós i concentrat l’hora
    La sal al gust.

    ” BON PROFIT I QUE SIGUI DE BON GUST”

  13. silvia

    15 nov. 13
    14:30 #

    SIPIA AMB MANDOUGUILLES I GAMBES

    INGREDIENTS:
    – 2 kg de sipia
    – 200 gr de gambes mitjons
    – 300 gr de carn de porc picada
    – 4 culleres soperes d´oli
    – 1 ceba mitjana
    – 2 tomaquets madurs
    – 1,5 l de brou de peix
    – 2 alls
    – 1 fulla de llorer

    PREPARACIO:
    Poseu la ceba tallada fina, la fulla de llorer i els alls en una cassola amb oli .Quand la ceba estigui daurada ,tapeu-ho i fregiu lleugerament el tomaquet ratllat i la sipia tallada a daus .Incorporeu-hi el brou de peix i deixeu-ho coure .Les mandonquilles les haurem preparat previament amb la carn picada i les potes de les sipies .Les hi heu d´afegir quan la sipia estigui a mig coure .Quan falten uns minuts per retirar-ho del foc ,poseu-hi les gambes i rectifiqueu-ho de sal.

    BON PROFIT.

  14. Alejandra Guillen

    21 nov. 13
    16:29 #

    PUDIN DE PA

    Ingredients:

    1 Barra de pa (preferentment dur)
    200 grs de sucre
    3/4 l de llet
    3 ous
    1/2 culleradeta de mantega
    50 grs de pinyons (panses o avellanes)
    1 pessic de sal
    1/4 de culleradeta d’extracte de vainilla
    1 pessic de canyella en pols

    ELABORACIO:
    En un bol bateu els ous, sucre, sal, canyella i la vainilla. Afegir la llet i ho reserveu. En un altra bol, poseu el pa tallat a trossos petits i afegireu la mantega desfeta. Afegireu la barella i remenar be. Ayunteu els pinyons i deja repusa 5 minuts. Poseu la barella en un motlle untat amb una mica de mantega i figueu al forn durant una hora a 200 graus.

    Espero que gaudeixin

    BON PROFIT

  15. MIHAELA

    06 des. 13
    14:04 #

    Pastís de cacao

    INGREDIENTS:
    4 ous
    8 cullerades d`oli
    8 cullerades de farina
    8 cullerades de sucre granulada
    1 cullerada de cacau
    1 sobre de llevat en pols
    1 culleradeta de suc de llimona o vinagre
    una mica de sal
    1 cullerada de sucre en pols
    nous torrades opcionals

    PREPARACIÓ:
    Per fer aquest pastis separa les clares d`ou col loqueu les clares d´ou en un bol superior,afegir una mica de sal i batre bé amb la batedora.A continuació ,posar el sucre i seguir batent.Afegir els rovells
    d´ou al seu torn,l´oli i la farina.La composició ha de ser com una crema.Al final afegir el sobre de llevat en pols dissolt en vinagre o suc de llimona i barrejar suament amb una cullera. La safata s´unta amb oli i despres vam posar paper de pergami o papaer de calc (pot ser enfarinat si no té paper).Tres quartes parts de la composició s´aboca a la safata ,i el que queda s´afegeix cacau i barrejar bé.Després es col-loca a la part superior de la safata ,sobre la resta de la composició.Opcionalment es pot afegir una mica de nous torrades .Col-loqui al forn ,on deixer 35-40 minuts.Está llest quan l´extrem superior te un color marró.Al final escampar sucre en pols.
    BON PROFIT

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Exposicions orals


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

  • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
  • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
  • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
  • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
  • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes