Alumnat i voluntariat van visitar el Refugi antiaeri 307 del Poble-sec de Barcelona
Divendres 21 de febrer un grup de 18 persones format per alumnat i voluntariat del SLC de Sant Boi de Llobregat va fer una visita guiada al Refugi 307 del Poble-sec. | |
El grup a la porta del Refugi 307 | La nostra guia, anglesa de naixement, va fer una explicació en català de la situació política d’aquell moment, de la creació dels refugis a Barcelona i dels testimonis de persones que van construir el Refugi 307 o el van fer servir durant la Guerra Civil i els anys posteriors.
El Refugi 307El Refugi 307 és un dels més de mil refugis antiaeris construïts a Barcelona durant la Guerra Civil amb l’objectiu de protegir la població dels bombardejos indiscriminats i va ser excavat gràcies al treball de molts veïns del barri del Poble-sec. Disposa de tres entrades d’accés al carrer Nou de la Rambla i té 200 metres de túnels, amb una alçada de 2,10 metres i una amplada que oscil·la entre 1,5 i 2 metres. El refugi comptava amb diverses estances: lavabos, font, infermeria, sala d’infants i llar de foc, entre d’altres. El projecte inicial era de més de 400 metres, que haurien pogut donar protecció a unes 2.000 persones. També s’hi poden veure restes de construccions posteriors a la Guerra Civil, quan el refugi va ser reaprofitat per a d’altres usos. |
1 comentari
César Noriega
25 febr. 14
18:01 #
Hola companys i companyes:
Vull dir que aquesta obra literària es tracta d´una Dona i Mare Coratge, Lluitadora i Treballadora, malgrat els moments durs i difícils de la seva vida a sabut tirar endevant (com allunyar-se de la seva familia quan era petita; també quan era mare i esposa per la mort del seu marit)
És por això que penso que aquesta obra de la Maria Barbal “PEDRA DE TARTERA”, és un homenatge i reconeiximent per a la Dona, per la seva tasca Sacrificada, Lloable i Abnegada.