• Alumnat i voluntariat van visitar el Refugi antiaeri 307 del Poble-sec de Barcelona

  Divendres 21 de febrer un grup de 18 persones format per alumnat i voluntariat del SLC de Sant Boi de Llobregat va fer una visita guiada al Refugi 307 del Poble-sec.
  Alumnat i voluntariat van visitar el Refugi antiaeri 307 del Poble-sec de BarcelonaEl grup a la porta del Refugi 307 La nostra guia, anglesa de naixement, va fer una explicació en català  de la situació política d’aquell moment, de la creació dels refugis  a Barcelona i dels testimonis de persones que van construir el Refugi 307 o el van fer servir durant la Guerra Civil i els anys posteriors.

  El Refugi 307

  El Refugi 307 és un dels més de mil refugis antiaeris construïts a Barcelona durant la Guerra Civil amb l’objectiu de protegir la població dels bombardejos indiscriminats i va ser excavat gràcies al treball de molts veïns del barri del Poble-sec. Disposa de tres entrades d’accés al carrer Nou de la Rambla i té 200 metres de túnels, amb una alçada de 2,10 metres i una amplada que oscil·la entre 1,5 i 2 metres. El refugi comptava amb diverses estances: lavabos, font, infermeria, sala d’infants i llar de foc, entre d’altres. El projecte inicial era de més de 400 metres, que haurien pogut donar protecció a unes 2.000 persones. També s’hi poden veure restes de construccions posteriors a la Guerra Civil, quan el refugi va ser reaprofitat per a d’altres usos.

 1. César Noriega

  25 febr. 14
  18:01 #

  Hola companys i companyes:

  Vull dir que aquesta obra literària es tracta d´una Dona i Mare Coratge, Lluitadora i Treballadora, malgrat els moments durs i difícils de la seva vida a sabut tirar endevant (com allunyar-se de la seva familia quan era petita; també quan era mare i esposa per la mort del seu marit)

  És por això que penso que aquesta obra de la Maria Barbal “PEDRA DE TARTERA”, és un homenatge i reconeiximent per a la Dona, per la seva tasca Sacrificada, Lloable i Abnegada.

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Exposicions orals


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

 • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
 • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
 • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
 • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
 • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes