• Sant Jordi al Grup de Conversa: Una història diferent

    048Al Grup de Conversa vam decidir de fer una activitat relacionada amb Sant Jordi però un pèl diferent.

    L’objectiu era, d’una banda, donar a conèixer la llegenda de Sant Jordi i, d’una altra banda, intentar que els alumnes inventessin una altra versió de la llegenda i la transformessin posteriorment en un text teatral perquè ells mateixos el poguessin representar i/o llegir. Us explicaré breument com va anar tot plegat.

    Després d’una posada en comú dels trets més característics de la Diada de Sant Jordi i de tot el que implica (llibres, roses, llegenda, etc.) els alumnes es van dedicar a inventar, per grups, una nova versió de la història del cavaller que lluita contra el drac, que van anomenar Una història diferent. 

    Posteriorment, cada grup va llegir la seva narració i amb elements de totes se’n va fer una de sola. Un cop vam tenir el text del conte enllestit, també per grups van inventar-se els diàlegs. Després de posar en comú tots els diàlegs per comprovar que el text resultava coherent, vam començar a distribuir els papers per poder fer la representació i a parlar sobre el vestuari i altres elements d’atrezzo que necessitaríem.

    Finalment va arribar el gran dia: el de la representació en forma de lectura dramatitzada (no es van aprendre els papers de memòria).

    La valoració per part dels alumnes no pot ser més positiva perquè s’ho van passar molt bé i es van sentir protagonistes (i mai millor dit) d’una activitat que es va convertir en un producte final real, tangible. Cal destacar la implicació, la voluntat i les ganes amb què ha treballat tot el grup en totes les etapes del procés: invenció de la història, construcció dels diàlegs, aportació de vestuari, etc. La meva és igualment satisfactòria perquè, a banda de tot el que he reflectit en el paràgraf anterior, van ser capaços d’expressar-se en català en tot moment: quan discutien com havia de ser aquesta nova versió de la llegenda, quan es distribuïen els papers, quan feien la llista del que necessitarien per al dia de la representació, etc. També ens va anar molt bé per treballar aspectes com la lectura en veu alta, la correcció fonètica, etc.

    Si us ve de gust, podeu consultar els textos de la història i també el vídeo de l’actuació. Espero que  us agradin!

    029

    031

    037

    042

    GC escrivint diàlegs sant jordi

    GC escrivint diàlegs sant jordi 1

  1. Mamen Alcántara Gómez

    19 maig 14
    23:10 #

    Que be ens ho vam passar i el que ens van divertit
    Gràcies a tots per prestar-vos a aquest joc
    Gràcies també a tu Núria

  2. Núria Vidal

    21 maig 14
    9:16 #

    Moltes gràcies a tu, Mamen, i a tota la resta per haver volgut participar amb tantes ganes i tanta predisposició. Realment sí que ens ho vam passar bé! Sou uns grans actors!

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Exposicions orals


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

  • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
  • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
  • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
  • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
  • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes